Streetlife en Landezine bundelen voor het eerst de krachten in een nieuwe ontwerpwedstrijd voor jonge landschapsarchitecten en studenten landschapsarchitectuur. Een internationaal gerenommeerde jury kent in deze wedstrijd zes prijzen toe met een totale waarde van €15.000.
Het thema van de wedstrijd is ‘Lost Sites’. Deelnemers gaan op zoek naar locatiegebonden maar tegelijkertijd universele ontwerpoplossingen voor braakliggende stukjes grond. In tijden van sociale en ecologische nood wordt de wereld zich steeds meer bewust van het belang van open ruimte en de problematiek van verstedelijking. Als gevolg van maatschappelijke veranderingen, toenemende parkeerdruk, ongeschikt ontwerp, verwaarlozing, en helaas nog steeds oorlog raken kwaliteiten van stedelijke locaties in de verdrukking. De wedstrijd zoekt daarom naar multidisciplinaire oplossingen voor ruimtelijke vraagstukken rondom verstedelijking. De gekozen locatie moet openbaar toegankelijk zijn en in Europa of Noord-Amerika liggen.
Deelname is open voor multidisciplinaire teams van minimaal twee personen, waaronder een landschapsarchitect of student landschapsarchitectuur en een ontwerper van een verwante discipline (architect, industrieel ontwerper, beeldend kunstenaar, socioloog, ecoloog etc.). Met de organisatie van deze wedstrijd wil Streetlife niet alleen het belang van landschapsarchitectuur benadrukken, maar ook de veelzijdigheid van de landschapsontwerper in samenwerking met andere disciplines.
Teams kunnen bestaan uit studenten, jonge professionals of beide. Geen van de teamleden mag op 15 december 2022 ouder zijn dan 35 jaar. Teams die willen deelnemen aan de Streetlife Design Competition moeten zich vóór 9 december 2022 hebben ingeschreven. De inzendingen moeten uiterlijk op 15 december 2022 binnen zijn.
De jury bestaat uit gerenommeerde landschapsarchitecten en ontwerpers: Julie Bargmann (oprichter D.I.R.T.), Eric Manfrino (medeoprichter LAND’ACT), Jenny Osuldsen (directeur Snøhetta), Antje Stokman (hoogleraar HafenCity University), Zas Brezar (oprichter Landezine) en Peter Krouwel (directeur Streetlife).
Het winnende project is een sterk en innovatief conceptueel werk dat succesvol diverse ruimtelijke uitdagingen in zich verenigt met oog voor de plaatselijke omstandigheden. Denk aan geheugen van de locatie, genius loci, duurzaamheid, gebruikersgericht ontwerp, stedelijke biodiversiteit, klimaatbestendigheid, inclusieve sociale ruimte, empowerment van de gemeenschap en duurzame mobiliteit.
Kijk voor meer informatie op onze website streetlifedesigncompetition.com