NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
3000m² wanden voor Justitie Paleis Namen in 2023 met Fineer Decospan Afzelia Doussié
Acoustic Solutions by Triplaco

3000m² wanden voor Justitie Paleis Namen in 2023 met Fineer Decospan Afzelia Doussié

Het nieuw Justitiepaleis Namen is gebouwd op de vroegere site van de Leopold-Kazerne via een Publieke – Private (AG Real Estate) samenwerking in opdracht van Regie der Gebouwen voor FOD Justitie.

De werken zijn begonnen in september 2020 en begin 2024 wordt het gebouw opgeleverd.

Het complex is opgebouwd rond centrale inkomhal (‘Salle des pas perdus’) en groepeert naast het Hof van Assisen onder andere ook een 14tal zittingszalen en diverse gerechtelijke kantoren en ondersteunende diensten. Dit alles kadert in een centralisatie en rationalisatie van ruim verspreide gerechtelijke gebouwen in Namen.

Acoustic Solutions by Triplaco

Het volledige project kadert binnen de aanpak inzake respect voor het milieu en zal beantwoorden aan de hoge energieperformantiecriteria. 

Met dit uitgangspunt hebben de ontwerpers van Tijdelijke vereniging AdP² (Aupa-Cerau-Atelier de Genval-Bgroup-Greisch) en van de bouwfirma’s (CIT Blaton + BPC) beroep gedaan op bedrijf Triplaco , afdeling Akoestische absorberende houten panelen voor hun keuze van de wandpanelen zalen. De uitdaging was om een perfect akoestisch gespreksklimaat te creëren in combinatie met een sobere en warme uitstraling.

Bij de partner specialist fineer Decospan van Triplaco (gezamenlijk merk Woodcoustics) werden twee loten Afzelia Doussié (meer dan 3000m²) gereserveerd eind 2022 om deze aan te wenden als toplaag van de akoestische panelen, kwalitatief te monteren door M.C.O. wandenbouwer.

Acoustic Solutions by Triplaco

In totaal werden 3000m² akoestisch geperforeerde wanden type B op maat geleverd en geplaatst, JIT per locatie. Om te slagen in deze uitdagende taak op een complexe werf was een goede coördinatie en vertrouwen nodig tussen de verantwoordelijken Ruben van Triplacoustics en Matthieu van M.C.O.project . Zij hebben in nauw overleg met Jérôme van CIT Blaton en Jean-Baptiste van BPC dit  project tijdig en kwalitatief kunnen opleveren .

Deze spraakmakende realisatie te Namen onderschrijft nogmaals de baseline  van Triplaco  ‘Panels – Projects – Partners’ .

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details