NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
A place to fun

A place to fun

Opzet geslaagd met een bar, een loungehoek met bibliotheek, een vergadertafel en de obligatoire voorstelling van innovatieve producten. En het zicht op de West-Vlaamse polders mag niet ontbreken.

Zumi bracht in Gistel de productie en de showroom samen onder één dak. Waar vroeger het schoenenmerk River Woods haar distributiecentrum had, huist nu een jonge Belgische verlichtingsfabrikant die haar verlichtings- en akoestiekoplossingen, al dan niet samengebracht in één armatuur, ondertussen over de ganse wereld exporteert. “De term showroom dekt niet het volledige plaatje”, aldus Tony Decavele van Zumi. “We willen hier meer doen dan enkel producten tonen en daarover praten. A place to fun, waar werk, plezier en beleving samenvloeien.”

Opvallende hoeken

Tussenmuren verdwenen, valse plafonds verdwenen, de vloer verdween. De industriële look, met ruw en onafgewerkt karakter, bleef. “Een bewuste keuze, want dat contrasteert zeer mooi met de afgewerkte designs die we met Zumi creëren”, verduidelijkt Decavele. “Kom je binnen, zie je meteen twee eyecatchers. Enerzijds de bar, anderzijds de loungehoek met bibliotheek. Leuke anekdote trouwens: deze bibliotheek was de blikvanger in het Hotel Astoria in De Haan. Met de grondige renovatie daar, waarbij we optraden als verlichtingspartner, was er geen plaats meer voor de oude boeken. We konden ze op de kop tikken en nu krijgen ze een tweede leven hier bij ons. De bar nodigt dan weer uit tot leuke gesprekken, al dan niet over onze producten of gerealiseerde projecten. Het is de bedoeling hier architecten, interieurarchitecten, projectontwikkelaars en installateurs samen te brengen. En dan hoeft het zeker niet altijd over Zumi te gaan. Meer zelfs, we stellen deze locatie ook ter beschikking van andere organisaties die hier een event willen organiseren.”

Ook akoestiek

Een vergadertafel is onmisbaar in de showroom, net als een opstelling van (een deel van) de Zumi-collectie. Het valt meteen op dat naast verlichtingsoplossingen, evident uiteraard voor een verlichtingsfabrikant, ook akoestische oplossingen hun weg tot in de showroom vonden. “Enerzijds om uiteraard hun ding te doen en er voor te zorgen dat er geen storende galm optreedt, anderzijds om aan de bezoekers te tonen dat we ook daar actief in zijn”, geeft Decavele mee. “We zorgen uiteraard dat de toestellen doen wat ze moeten doen, maar verliezen het design niet uit het oog. Zo werken we samen met Triplaco, Ntgrate en Abet Laminati om onze akoestische toestellen mee naar een hoog designniveau te tillen.”

Aan armaturen geen gebrek

Het traditionele showroomgehalte vinden we uiteraard ook terug bij Zumi. Geen overdaad aan producten. Wel zorgvuldig uitgekozen en opvallend, het gaat bijna uitsluitend over nieuwkomers in het gamma of zelfs prototypes. “Onze fun-ruimte is het ideale platform om ideeën uit te wisselen en uit te werken”, weet Decavele. “Het geeft ons de kans om de bezoeker onze out of the box armaturen, zoals bijvoorbeeld een No Waste Limited Edition armatuur van een bestaande collectie of een pendelarmatuur gemaakt van bruin leder, te tonen. Deze beide zijn trouwens een sterk staaltje van lokale samenwerking tussen Zumi enerzijds en kleinere, gespecialiseerde bedrijfjes hier in de buurt anderzijds. Stof voldoende om over na te praten in de bar of de loungehoek, want plezier moet er zijn!”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details