NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Alle merken onder één dak
Engels Group bouwt een nieuwe thuisbasis in Malle.

Alle merken onder één dak

De aangekondigde verhuis van de Engels Group uit haar jarenlange thuisbasis in Antwerpen naar haar nieuwe stek in Malle is groot nieuws, zowel voor de gemeente als voor de werknemers en relaties van de groep. “Een nieuwe stap in onze evolutie”, klinkt het bij Engels Group. “Eentje die we zetten zonder ooit onze Antwerpse geschiedenis te vergeten.”

De Paardenmarkt in Antwerpen, daar ligt de roots van de Engels Group. In 1927 begon Desiré Engels er zijn elektriciteitswinkel die stelselmatig uitgroeide tot de groep die we vandaag kennen en bestaat uit drie divisies: Elektrogroothandel D. Engels, Thermo Comfort (warmtepompen, airconditioning…) en Engels Surfaces (solid surface toepassingen). Al snel werd het oorspronkelijke gebouw te klein waardoor naburig gelegen panden werden aangekocht. Het resultaat is een lappendeken aan gebouwen die wel één geheel vormen maar waarbij de efficiëntie niet optimaal is. “Onze verhuis naar Malle brengt alle divisies samen onder één dak wat voor alle partijen een vooruitgang betekent”, schetst Thomas Engels die als vierde generatie van de familie Engels mee aan de kar trekt. “Vanuit Malle zetten we onze groei- en toekomstplannen verder, zonder daarbij het familiale karakter en de roots in Antwerpen te vergeten.”

Kitchen Tower, ontworpen door Axel Enthoven, geeft mooi de mogelijkheden van solid surface weer.

State of the art

Op de site in Malle bouwt Engels Group ook een nieuwe showroom waarin alle divisies terechtkunnen. Een oppervlakte van ongeveer 2.500 vierkante meter biedt plaats aan alle producten en voldoende ruimte om workshops, vergaderingen en andere activiteiten te organiseren. Ook de gekende Kookkamers vinden hier hun nieuwe stek. “Aan dit concept zal een nieuwe invulling worden gegeven”, horen we. “Keukens worden uitgerust met de meest actuele en vernieuwende toestellen, steeds met de bedoeling om mensen samen te brengen en deze een onvergetelijk moment te laten beleven.

Totaal ontzorgen

Engels Group: “Waarom zijn we als Engels Group de ideale partner voor architecten en interieurarchitecten? We krijgen regelmatig deze vraag. Het antwoord is nochtans eenvoudig. Door hun klanten naar ons te sturen, ontzorgen we hen volledig. Architecten en interieurarchitecten kunnen op hun beide oren slapen. We voorzien een professionele begeleiding, zowel van de consumenten als van de vaklui. Producten van een heel breed palet aan merken, wel meer dan 50, zijn aanwezig. Dat lijkt misschien een onmogelijke opdracht om daaruit het juiste toestel te kiezen maar daar komen onze productspecialisten in het verhaal. We maken ons sterk dat de consument bij ons vertrekt en de juiste toestellen heeft gekozen. Meer zelfs, ze zijn goed geïnformeerd en kopen dus geen kat in een zak. Ook solid surface en de vele mogelijkheden van het materiaal zullen uitgebreid aan bod komen in de nieuwe showroom. Een bezoek, steeds op afspraak, is dus zeker de moeite waard.” 

Keukentech 2021, een geslaagde editie in Planckendael.

Alle topmerken onder één dak

Ook steeds de moeite waard, de jaarlijkse huisbeurs Keukentech. Engels Group organiseert deze vakbeurs om hun klanten gedurende enkele dagen de mogelijkheid te bieden kennis te maken met de laatste nieuwe snufjes van tal van topfabrikanten. Naast de eigen afdelingen Thermo Comfort en Engels Surfaces ontdekken bezoekers nieuwe dampkappen, koelkasten en andere topproducten. “We hebben net een geslaagde editie achter de rug”, aldus de organisatie. “Een hoge opkomst, een gezellige buzz en vele blije gezichten en hartelijke ontmoetingen. Ongetwijfeld zijn er een pak projecten en bestellingen besproken, maar wat ons evenzeer verheugde was het hartelijk weerzien tussen fabrikanten enerzijds en klanten anderzijds, met Engels als facilitator en Keukentech als platform. Een rol die de Engels Group in de toekomst zal blijven spelen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details