NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Aluminium schrijnwerk met architecturale uitstraling
Je treft hier een rijke diversiteit aan woonfuncties, van appartementen tot assistentiewoningen, van villa’s tot parkresidenties.

Aluminium schrijnwerk met architecturale uitstraling

Ooit floreerde hier, tussen de dorpskernen van Sterrebeek en Tervuren, de fameuze hippodroom. Die leeft verder in de herinnering, want de geschiedenis neemt nu een nieuwe wending met dit tot de verbeelding sprekend woonverhaal. Geen toeval dat de projectontwikkelaar uitpakt met de recente generatie raam- en deursystemen van Aliplast. De gestelde eisen op deze site – zowel esthetisch, thermisch en akoestisch als qua bestendigheid tegen de impact van weer, water en wind – waren immers torenhoog. 

Ruimtelijkheid staat centraal bij dit indrukwekkende herbestemmingsconcept nabij Zaventem, genaamd Sterea. Men verzoent stijlvol met modern wonen en wonen in de stad met de rust en de stilte van de natuur. Een woondroom die unieke hybride woonoplossingen biedt in een exclusief groen kader. Op 10,4 hectare laten masterplanner Paul Lievevrouw en zijn bureau SUM een zee aan woonruimte uit de grond rijzen. Deze plek is als een adembenemend rendez-vous tussen wonen en leven, werken en genieten. Voor gezinnen, zakenlui en recreanten, jong en oud, Sterea doet iedereen dromen van een zonnige toekomst en het wowgevoel van echt kunnen thuiskomen.

Door de elegante slankheid komt de ‘Max Light’-lijn de architectuur ten goede.

Projectontwikkeling op niveau

Er is voor het buitenschrijnwerk op deze site geopteerd voor het nieuwste systeem bij Aliplast Aluminium Systems. ‘Max Light’ staat voor elegant en ultraslank. Zo haal je de natuur in huis en genieten mensen van een maximum aan lichtinval. “Uiteraard hebben de bouwpartners gekozen voor onze kwaliteit en innovatieve skills. Maar van in het begin hadden we ook een opperbest contact met hen, de communicatie liep meteen vlot. En dat is absoluut een belangrijke factor bij projectontwikkeling op dit niveau.” Dat vernemen we uit de mond van Els Uvyn en Alexander Morel, project en project support manager bij Aliplast.

Ruimte-afhankelijke beglazing

Met een U-waarde van 0.97 W/M²K mogen we op thermisch vlak een bijzondere prestatie noteren. Bovendien scoort de ‘Max Light’-lijn ook qua akoestiek zeer goed (tot 47.2 dB), wat op deze locatie niet ver van de nationale luchthaven, toch wel het verschil maakt. Els Uvyn en Alexander Morel: “Met een uitgebreide simulatie hebben we de geluidsdruk in kaart gebracht. Dat heeft geresulteerd in een divers gebruik van glas. Zo komt het dat we bijvoorbeeld voor sommige slaapkamers, afhankelijk van hun ligging, hebben gekozen voor andere beglazing. Een andere studie had te maken met de impact van de weerelementen: wind en water. Op deze site is openheid troef, maar dat heeft zijn impact op de ruwbouw en de ramen. Zodoende dienden we rekening te houden met de opgelegde winddrukken om aan alle prestatie-eisen te voldoen. Zeker bij een ultraslank systeem kan je deze staticaberekeningen en eventuele extra systeemtesten goed in kaart brengen.”

Thermisch en akoestisch scoren deze recent ontwikkelde aluminium ramen bijzonder goed.

Lage ecologische voetafdruk

Bij Aliplast gebeurt alles onder één dak: van idee tot matrijstekening, van perspaal tot profiel, al dan niet met poedercoating (en een unieke kleurgarantie tot 25 jaar), van plaat en plooiwerk tot gebogen raamelementen, van isoleren en verpakken tot het verzorgen van het transport naar de Aliplast Partners (fabrikanten van ramen, deuren, veranda’s, schuifsystemen en gordijngevels). “Al deze activiteiten bevinden zich op het industriegebied rond de Waaslandlaan in Lokeren. Dat maakt het gemakkelijker om te waken over de kwaliteit en zo sparen we  nodeloze verplaatsingen uit. We mogen fier zijn op onze lage ecologische voetafdruk”, aldus nog Els Uvyn en Alexander Morel.    

FICHE VAN PROJECT
  • Locatie Sterrebeek (Zaventem)
  • Architect Paul Lievevrouw
  • Landschapsarchitect Bas Smets
  • Architect golfparcours Bruno Steensels
  • Schrijnwerk door o.a. Willy Naessens, met Aliplast Aluminium Systems ramen type ‘Max Light

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details