NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Aluminium sidings geven gevels een unieke look
“Door de onregelmatig ontworpen oppervlakten krijgt de gevel in functie van de lichtinval, de omgeving en het tijdstip een ander en onregelmatig design.”

Aluminium sidings geven gevels een unieke look

Met breedtes tot 600 millimeter zijn ontelbare combinaties mogelijk

De duurzame aluminium gevelelementen PREFA SIDINGS en PREFA SIDING.X zijn in een ruim en gevarieerd aanbod aan kleuren, vormen, lengtes en breedtes verkrijgbaar. Dit vergroot de ontwerpvrijheid omdat architecten ze in eender welk legschema kunnen gebruiken en zo nog meer gepersonaliseerd kunnen werken. Nieuw is dan weer dat de PREFA SIDINGS in de breedte kunnen variëren tot 500 en 600 millimeter, bovenop de al bestaande breedtes van 138, 200, 300 en 400 millimeter.

PREFA ontwikkelt, produceert en verdeelt al 77 jaar aluminium dak- en gevelsystemen en schopte het tot marktleider in Europa. Met het volledig aanbod van PREFA kan de buitenschil van eengezinswoningen, wooncomplexen en bedrijfsgebouwen op maat gemaakt worden. De diverse componenten, zoals het dak, de gevel, de afwatering en de accessoires zijn perfect op elkaar afgestemd. Alle producten van PREFA bestaan uit 99 procent gerecycleerd aluminiummateriaal. Het beschermt uitstekend tegen weersinvloeden, kan niet roesten, is licht, onderhoudsvrij en heeft een zeer lange levensduur. 

“ In zowel de traditionele als de moderne gevelvormgeving behoren de PREFA SIDINGS tot de klassiekers. Met de onzichtbare bevestiging van het tand- en groef-systeem kunnen ze horizontaal, verticaal of diagonaal worden gelegd.”

Verticaal, horizontaal of diagonaal

In zowel de traditionele als de moderne gevelvormgeving behoren de PREFA SIDINGS tot de klassiekers. “Met de onzichtbare bevestiging van het tand- en groef-systeem kunnen ze horizontaal, verticaal of diagonaal worden gelegd, in kruis- of wildverband”, legt Tom Vanhandenhove, salesmanager bij PREFA uit. “Ze zijn ontworpen als voorgeplaatste geventileerde gevel. Dit betekent dat er tussen de draagconstructie en de PREFA aluminium gevel een geventileerde ruimte is waarin de lucht kan circuleren. Dit vermijdt vochtproblemen in de muren. Door de unieke montagetechniek hebben felle windvlagen of hevige regenbuien geen vat op de gevel. Ook de kleur blijft bij alle weersomstandigheden intact.” Architectonisch zijn zeer veel combinaties mogelijk. In het grote kleurenpallet kan er altijd een gevelkleur gevonden worden die optimaal past bij de vensters en deuren van het gebouw. Aluminium past ook prima bij andere bouwmaterialen zoals bij hout of glas. 

Breed kleurenpallet en zelfs houtlook 

Met de PREFA SIDINGS kunnen architecten hun eigen geveloplossing 100 procent op maat samenstellen met lengtes van 500 tot 6.200 millimeter en 21 standaardkleuren. Er is keuze uit verschillende breedtes van 138, 200 , 300 , 400 en recent ook 500 en 600 millimeter. Het grote kleurenpallet, de mogelijkheden qua design en de combinatie van kleine en grote formaten maken het mogelijk om gevels op een unieke manier te moderniseren. Door het gebruik van schaduwvoegen en dwarsvoegen zijn er nog meer combinatiemogelijkheden. Houten elementen zijn geliefd voor gevels omwille van hun warme, authentieke uitstraling. Voor wie verweerd hout niet mooi vindt en de gevel niet regelmatig wil verven, zijn de PREFA SIDINGS in de kleuren ‘walnotenbruin’, ‘beigegrijs eiken’ en ‘natuurlijk eiken’ de betere optie. Zij benaderen de look van hout, maar bieden de sterkte en onderhoudsvriendelijkheid van aluminium. 

“Het groot kleurenpallet, de mogelijkheden qua design en de combinatie van kleine en grote formaten maken het mogelijk om gevels op een unieke manier te moderniseren.”

PREFA SIDING.X voor mooi schaduweffect

Drie jaar geleden kwam ook de PREFA SIDING.X op de markt, eveneens een aluminium gevelelement dat wordt uitgevoerd als voorgeplaatste geventileerde gevel. Tom Vanhandenhove : “De SIDING.X verleent de gevel een optisch interessant en modern oppervlak. Of deze nu verticaal, horizontaal of schuin is, en in een kruisverband of in een wildverband is gelegd, maakt niet uit. De gevel kan geïndividualiseerd worden door een legschema met of zonder schaduwvoeg. Met de buitengewone afkantingen en de opvallende langs- en dwarsranden geeft PREFA SIDING.X meer stabiliteit en biedt het een unieke uitstraling aan elk gebouw. Daarnaast creëren de specifieke plooien een mooi schaduwspel. Door de onregelmatig ontworpen oppervlakten krijgt de gevel in functie van de lichtinval, de omgeving en het tijdstip een ander en onregelmatig design. Zo kunnen we unieke effecten creëren.” De PREFA SINDING.X is verkrijgbaar in alle lengtes tussen de 500 tot 6.200 millimeter en 18 standaardkleuren. Door met verschillende breedtes van 138, 200, 300 en 400 millimeter te werken, is het mogelijk om de gevel volledig op maat vorm te geven.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details