NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Archicad 26 nu beschikbaar in Nederland en Vlaanderen: Stay focused, design more

Archicad 26 nu beschikbaar in Nederland en Vlaanderen: Stay focused, design more

Vanaf vandaag zijn Archicad 26 én de Archicad 26 KeyMember Editie beschikbaar voor de Nederlandse en Vlaamse markt. Bij deze release ligt de focus op efficiëntie. Dankzij verschillende verbeteringen en nieuwe features zijn architecten minder tijd kwijt aan repetitieve en administratieve werkzaamheden en kunnen ze zich concentreren op wat belangrijk is: ontwerpen. Oók bij grote, complexe projecten waarbij integraal wordt samengewerkt. We zetten de belangrijkste nieuwe features op een rij.

Ontwerpen

Het Attribute Pallet
Door een alsmaar groeiende hoeveelheid data en stakeholders worden BIM-projecten steeds groter en complexer. Hierdoor gaat er veel tijd zitten in het beheren van attributen, zoals materialen en texturen. Dankzij een intuïtieve en meer gestructureerde navigatie wordt het makkelijker om attributen te vinden en te beheren. Zo besparen architecten tijd, wordt de kans op fouten verkleind en krijgt het ontwerp bovendien meer aandacht.

De Navigator zoekfunctie
Dankzij de nieuwe Navigator zoekfunctie zijn specifieke views en layouts snel en eenvoudig terug te vinden. Zélfs bij grote en complexe projecten.

Visualiseren

Verbeteringen BIMx
Dankzij optimalisaties in de BIMx desktop viewer zijn visualisaties nu realistischer. Ook bij de mobiele app zijn verbeteringen doorgevoerd, waaronder het toevoegen van realtime schaduwen voor een waarheidsgetrouwe beleving. Hiermee raken klanten sneller overtuigd van het ontwerp.

Gratis Enscape voor KeyMembers
Graphisoft is voor Archicad 26 een samenwerking aangegaan met Enscape. Bij het afnemen van een tweejarig Enscape abonnement is het eerste jaar gratis. Hiermee kunnen architecten sneller renderen én hebben renders een hogere kwaliteit. Resultaten kunnen hierdoor sneller gedeeld worden met het team, partners en klanten.

“BIM in combinatie met Archicad maakt het voor alle partijen gemakkelijk om te communiceren. Hierdoor wordt het ontwerpproces efficiënter en kunnen architecten zich op de creatieve en innovatieve processen richten.”

Ronald de Graan, Director of Customer Success, KUBUS

Documenteren

Verbeteringen op het gebied van documentatie
Naar aanleiding van feedback van Archicad gebruikers zijn er verbeteringen doorgevoerd aan de Graphic Overrides, Autotext voor Master layouts, PDF Imports en Level dimensions. Dit alles resulteert in snellere en nauwkeurigere documentatie met minder handelingen.

Samenwerken

Verbeteringen op het gebied van IFC
Het handmatig verstrekken van projectspecifieke gegevens aan andere partijen in het ontwerp- en bouwproces is een tijdrovende taak. Bovendien is dit een foutgevoelig proces. Dankzij verbeteringen in Archicad 26 is het mogelijk om aangepaste gegevens voor losse componenten te exporteren, in plaats van enkel de elementen als geheel. Op deze manier is de gegevensuitwisseling voor de verschillende partijen een stuk efficiënter.

Archicad 26 KeyMember Editie

Binnen de Archicad KeyMember Editie van KUBUS, speciaal ontwikkeld voor de Nederlandse en Vlaamse markt, zijn ook dit jaar weer verschillende innovaties. Zo kunnen KeyMembers dankzij de geïntegreerde BIM basis ILS Ontwerp en Engineering gestructureerd gedetailleerde informatie uitwisselen met andere partijen via IFC, kunnen er met de Library Part Maker nóg makkelijker objecten gecreëerd worden en wordt de KeyMember Bibliotheek flink vernieuwd. Daarnaast beschikt de KeyMember Editie van Archicad 26 over een complete dataset voor LCA- en duurzaamheidsanalyses dankzij de toevoeging van gevalideerde materiaaleigenschappen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details