NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Architectuur en design in het buitenland – Grensverleggend!

Architectuur en design in het buitenland – Grensverleggend!

Onder het motto ‘look beyond border’ brengen we een selectie aan recente en grensverleggende architecturale hoogstandjes uit het buitenland. Projecten die kunnen verrassen, doen dromen en misschien wel inspireren.

Casa del sol – Marbella (ES) 

Dit project, een realisatie van Fran Silvestre Arquitectos, brengt ons naar een heuvel met een fantastisch uitzicht in het Spaanse Marbella. Een architecturale cirkel omarmt de ruimte, open naar de lucht en de horizon, en biedt bovendien beschutting tegen nieuwsgierige blikken en tegen de krachtige wind die zich in deze regio durft laten voelen. De kamers op de bovenverdieping openen zich op een gecontroleerde manier en zijn gericht op specifieke punten van het landschap, terwijl de gemeenschappelijke ruimtes voor een optimale openheid gaan.

Architectuur: Fran Silvestre Arquitectos

Interieurdesign: Alfaro Hofmann

Foto’s: Fran Silvestre Arquitectos


Noncenco Cafe – Vinh city (VN)

De winnaars van The Architecture MasterPrice 2020 (Los Angeles, VS) zijn bekend. Uit meer dan 1.500 inzendingen van over de hele wereld kozen de 58 AMP juryleden een laureaat per categorie. In de categorie ‘Interieur Design Of The Year’ viel de eer te beurt aan dit Noncenco Cafe in Vinh city Vietnam, een ontwerp van Vo Tring Nghia Co. Design en ambacht treffen elkaar in dit renovatieproject – eens iets helemaal anders – waarbij bamboe als lokaal materiaal al zijn mogelijkheden toont.    

Architectuur: Vo Trong Nghia, Nguyen Tat Dat 

Design team: To Quang Cam, Le Hoang Tuyet Ngoc, Takahito Yamada

Foto’s: Vo Trong Nghia


House in the landscape – Tsjechov-district, Moskou (RU)

In Tsjechov, op een paar kilometer van Moskou, vinden we dit ‘House in the landscape’, een futuristisch ogende woning geïnspireerd door de filosofie van de organische architectuur van Frank Lloyd Wright. Het gebouw werd op een bijzondere manier in het landschap geïntegreerd. Het is als het ware één met zijn – weliswaar door de mens gecreëerde – groene omgeving. Gebogen lijnen en organische vormen zetten de toon. Ook in het interieur dat net zo vloeiend en boeiend oogt als het exterieur. 

Architectuur: Nikolaev S. (Niko Architect), Kulich D., Salov A. Oseckaya T

Interieur: Niko Architect / Nikolaev S. en Klimov D.

Tuin- en landschapsarchitectuur: Petelin A. en Sukhova O.

Foto’s: Sergey Ananiev (interieur), Vasiliy Khurtin (exterieur)


Le Pine – Saint-Tropez (FR)

Met dit zomerhuis in Saint-Tropez brengt SAOTA een wel zeer eigentijdse interpretatie van de traditionele mediterrane Riviera-architectuur. De woning bestaat uit twee rechtlijnige zijvleugels die de centrale binnenruimte omarmen. In dit centrale deel bevindt zich de leefruimte die, door de enorme schuiframen, bijna naadloos overgaat in het overdekt terras. Wat meteen opvalt: de golvende vorm van het zwevende dak dat grandeur toevoegt aan deze ruimte. Het plafond werd afgewerkt met onbewerkte houten planken. Een subtiele verwijzing naar de dennen die de omgeving typeren. Deze glooiing contrasteert bovendien mooi met de rechtlijnige geometrie van de zijvleugels van het gebouw, een residentie die in zijn totaliteit beslist indruk weet te maken.

Architectuur en design: SAOTA

Tuin- en landschapsarchitectuur: Saint-Tropez Parcs et Jardins

Foto’s: Adam Letch

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details