NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Architect@Work Kortrijk overtreft alle verwachtingen
De bezoekers bleven gestaag toestromen en namen hun tijd om de vele innovaties te ontdekken en om met elkaar in dialoog te gaan. (Beeld: BILD)

Architect@Work Kortrijk overtreft alle verwachtingen

Een positieve sfeer, enthousiaste bezoekers en tevreden standhouders. Dat vat Architect@Work in Kortrijk op 21 en 22 oktober 2021 samen. Voor velen was het de eerste beurs in lange tijd waar ze opnieuw met elkaar in contact kwamen. En dat deed deugd. Ook voor de organisatoren die de bezoekcijfers van deze tiende jubileumeditie zagen stijgen.

De pre-corona editie van Architect@Work in Kortrijk was al een succeseditie, maar dit jaar overtrof het aantal bezoekers de verwachtingen. “Het was duidelijk hoe hard iedereen snakte naar dat hernieuwde face-to-face contact”, zegt Nathalie Sandra, director van Architect@Work. “Maar ook de nood om innovatieve materialen in real life te ontdekken was sterk aanwezig. Online is veel mogelijk, maar sommige materialen en producten wil je live bewonderen. De bezoekers werden geadviseerd door specialisten van de verschillende deelnemende bedrijven die hen gedetailleerde technische informatie gaven.” De organisatie merkte op dat bezoekers niet enkel naar de beurs afzakten om de nieuwigheden van de verschillende standhouders te ontdekken. Meer dan ooit waren de randactiviteiten een echt succes. De seminaries met boeiende sprekers zoals Tom Dixon en de materialenexhibit werden gesmaakt en waren echte publiekslokkers.

Innovatie en netwerking. (Beeld: Mioulet Fotografie)

Zoemen van enthousiasme

Bij veel exposanten leefde een zeer optimistische sfeer. Met oprechte interesse, boeiende gesprekken, echte leads en een heleboel nieuwe contacten spreken ze van een succesvolle deelname. “We merkten het al in Parijs en ook in Kortrijk vind je hier dat bruisend enthousiasme. Mensen stralen nu ze weer nieuwe zaken in het echt kunnen ontdekken”, zegt een standhouder. En ook de bezoekers zijn enthousiast: “Ik bezoek de beurs al jaren en mis geen enkele afspraak. Je krijgt hier snel en efficiënt een goed beeld van wat er op de markt te vinden is”, zegt architect Koen Van Der Mynsbrugge. “Wat me van deze editie het meeste zal bijblijven? Dan moet ik vooral wijzen op het hameren op het element duurzaamheid, zowel bij residentiële als commerciële projecten.”

De organisatie is bijzonder tevreden van deze tiende editie in Kortrijk Xpo. Director Nathalie Sandra: “Het was eerlijk gezegd met een bang hart afwachten wat het zou worden na zo’n lange tijd van inactiviteit. We hielden rekening met een terugval in de bezoekerscijfers, maar de vrees dat sommigen zouden wegblijven bleek al na nauwelijks twee uur totaal ongegrond. De bezoekers bleven gestaag toestromen en namen hun tijd om de vele innovaties te ontdekken en om met elkaar in dialoog te gaan. In de beide hallen zoemde het van ’s ochtends tot ’s avonds, wat de beste illustratie is voor een geslaagde editie. Wij sloten met een bijzonder goed gevoel af en zijn blij dat we de honger naar hernieuwd face-to-face contact konden stillen.”

De volgende editie van Architect@Work in ons land vindt plaats in Brussel op 1 en 2 juni 2022. Het is de allereerste keer in de hoofdstad. De place to be is de prestigieuse site van Tour & Taxis.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details