NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Assortiment kookplaten met ingebouwde afzuiging van Novy nog completer
De Novy Easy 90 Prestige combineert een extra grote, 90 cm brede kookplaat met een ingebouwde afzuiging.

Assortiment kookplaten met ingebouwde afzuiging van Novy nog completer

Een strak design, een groot kookoppervlak met vier krachtige kookzones, een verscholen afzuigsysteem voor de efficiënte afvoer van dampen en geuren, en tal van intuïtieve functies, zoals de automatische panherkenning: met deze kenmerken scoort de Novy Easy-reeks. Het populaire assortiment kookplaten met geïntegreerde dampkap wordt dit jaar verder uitgebreid met de kleine Easy 65, de vernieuwde Easy 80 en de extra grote en brede Easy 90 Prestige met elegante draaiknoppen uit zwart gepoedercoat aluminium als finishing touch.

Novy blijft fors investeren in nieuwe ontwikkelingen. Innovatie zit immers in het DNA van deze Belgische specialist in dampkappen, kookplaten en designverlichting. Dit jaar wordt onder meer de Novy Easy-reeks vernieuwd en uitgebreid. “Binnenkort introduceren we met de vernieuwde Easy 80 een werkbladafzuiging die door de nieuwe motor met energielabel A+++ nog stiller en efficiënter werkt. Dat is een unicum op de markt. Tegen het einde van dit jaar vervolledigen we het gamma met de Easy 65, die door het compacte ontwerp geschikt zal zijn voor kleinere keukens en keukenkasten”, meldt productmarketingmanager Ignace Soete. “Onze Novy Easy 90 Prestige is vanaf juni beschikbaar en biedt heeft heel wat troeven, waar zowel keukenbouwers als consumenten mee kunnen uitpakken.”

Groot kookoppervlak en subtiele afzuiging

Net als bij alle andere ontwikkelingen luisterde Novy ook bij de Easy 90 Prestige naar de opmerkingen uit de markt. Om de beschikbare ruimte uit te breiden, werd bewust gekozen voor een extra grote, 90 centimeter brede kookplaat. De octagonale flexzones, die ook gekoppeld kunnen worden, werden strategisch rond de centraal geïntegreerde afzuiging gerangschikt. De krachtige afzuigunit zit subtiel verborgen in het werkblad achter een elegant zwart metalen rooster en start automatisch, waarna kookdampen moeiteloos afgevoerd worden door de geoptimaliseerde luchtstroom.

Stijlvolle draaiknoppen

“We hebben de traditionele touchbediening, die onze Easy-reeks kenmerkt, vervangen door stijlvolle, maar solide draaiknoppen uit zwart gepoedercoat aluminium. Aangezien die niet op de kookplaat maar aan de voorkant aangebracht zijn, ontstaat een nog groter kookoppervlak”, legt de productmarketingmanager uit. “De tactiele kwaliteit van deze draaiknoppen, met nauwkeurige klikken die voelbaar zijn, onderstrepen de moeiteloze bediening van zowel het kook- als afzuiggedeelte van deze kookplaat met ingebouwde afzuiging.” 

De octagonale flexzones, die ook gekoppeld kunnen worden, werden strategisch rond de centraal geïntegreerde afzuiging gerangschikt.

Klassieke afvoer of recirculatie

De Novy Easy 90 Prestige blinkt uit door de flexibiliteit om die lucht af te voeren. Er is namelijk keuze tussen de klassieke, externe luchtafvoer en de standaard energiebesparende recirculatiestand. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de gekende Novy Pure 2.0-technologie, waar de geurtjes verwerkt worden via een actieve koolfilter die tot wel 450 kookuren meegaat. 

“We bieden bewust hoogwaardige recirculatiesystemen aan, die niet alleen de lucht zuiveren van geuren en vet, maar ook duurzaam en gebruiksvriendelijk zijn. Zo spelen we in op de groeiende vraag naar recirculatie in keukenventilatie en op de trend naar duurzaamheid en energie-efficiëntie”, klinkt het bij Novy. “Naast de geavanceerde technologieën integreerden we in deze werkbladafzuiging ook een scala aan handige automatische functies. Denk maar aan de herkenningsfunctie voor kookpotten of de aankookautomaat, waardoor koken een intuïtieve ervaring wordt.”

Fluisterstille werking en eenvoudig in onderhoud

Net als de andere dampkappen in het gamma van Novy blinkt deze afzuigunit uit door de fluisterstille werking. Daarvoor staan een speciale motor en een akoestisch geoptimaliseerd ontwerp in. De energiezuinige motor met energielabel A+++ zit trouwens onder de kookplaat, waardoor men ongestoord kan genieten in de keuken. Schoonmaken is bovendien ‘a piece of cake’. Onderdelen en kookplaat maakt men eenvoudig schoon met een doekje, water en een mild schoonmaakmiddel. Het rooster en de vetfilter zijn vaatwasserbestendig. 

“Met deze Novy Easy 90 Prestige hebben we minimalisme in de keuken een nieuwe definitie willen geven”, sluit Ignace Soete af. “Het is voor ons de belichaming van stijl en comfort voor de moderne keuken met een eenvoudige installatie, een slank ontwerp dat in alle versies toch voldoende ruimte biedt voor opberglades en een internationaal gewaardeerde functionaliteit zoals de bediening met draaiknoppen.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details