NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Authenticiteit en duurzame elegantie verzoend
De look van echt hout, gecombineerd met het onderhoudsgemak van duurzame HPL.

Authenticiteit en duurzame elegantie verzoend

In Stembert, voorbij Verviers, staat deze bijzondere woning die natuurstenen geveldelen combineert met Pura® NFC by Trespa gevelstroken. Duurzame elegantie met een natuurlijke uitstraling, in lijn met de architectuur uit de omgeving. 

Trespa, gespecialiseerd in HPL plaatmaterialen en gevelstroken voor buitentoepassingen, is al meer dan 60 jaar de keuze van menig architect op zoek naar kwaliteit, betrouwbaarheid en duurzaamheid. In navolging van het succes van de Trespa® Meteon® en Trespa® Izeon® gevelplaten lanceerde deze innovator, met hoofzetel in Nederland, nu zo’n vijf jaar geleden de Pura® NFC by Trespa gevelstroken als onderdeel van een totaaloplossing en eenvoudig te installeren toepassing in een geventileerd gevelsysteem. Deze woning in de Ardennen was in 2016 één van de eerste Belgische projecten die, bij een gevelrenovatie en ter vervanging van houten planken, voorzien werd van Pura® NFC gevelstroken. Wat blijkt? De HPL planken ogen vandaag nog als nieuw en hebben de invloed van het weer en de bosrijke omgeving feilloos getrotseerd. 

Dankzij de bijpassende bevestigingsmaterialen en accessoires ontstaat een uniform gevelbeeld.

Tot 70 procent natuurlijke vezels

Net als de Trespa® Meteon® platen bestaan de Pura® NFC gevelstroken, gecertificeerd conform de PEFC-normen, uit tot 70 procent natuurlijke en op hout gebaseerde vezels en 30 procent epoxyharsen die samen met de decorlaag onder hoge druk geperst worden. Dankzij de productietechnologie is het decor onlosmakelijk verbonden met het kernmateriaal, wat de duurzaamheid garandeert. De hoge stoot-, slag- en krasvastheid, net als de ingebouwde kleurstabiliteit, maken dat de gevelstroken de tand des tijds trotseren, zo ook bij deze woning in de Ardennen. Luc Timmermans, Key Accountmanager Trespa Belux: “Het gesloten oppervlak maakt dat vuil zich minder snel vastzet. Een occasionele reiniging met een zeepoplossing, of zelfs gewoon de hogedrukreiniger, volstaat dan ook om de planken schoon te maken. Zo eenvoudig als dat.”

Matte houtlook en trendy uni’s

De planken, met een formaat van 18,6 op 305 centimeter en dikte van 8 millimeter, kunnen zowel horizontaal als verticaal geplaatst worden als een onderdeel van een geventileerde gevel. Ze kunnen splintervrij verzaagd worden, zonder nood aan nabewerking van het zaagvlak. “Door het relatief lage gewicht laten de gevelstroken zich gemakkelijk hanteren en installeren”, aldus Luc Timmermans. “We voorzien trouwens ook alle bijhorende profielen van HLP schroeven en bindklinknagels in bijpassende kleuren. Een complete oplossing en onestopshop met hoogwaardig esthetisch resultaat.” De opties qua decor en kleur zijn legio. Vooreerst zijn er de acht realistische houtdecors met matte finish. Recent gelanceerd en erg in trek is de fluweelzachte textuur van Pura® NFC in dark matt-kleuren – New York Grey en Metropolis Black – voor een ultra strakke uitstraling. De trends? Luc Timmermans: “De architecturale combinatie van gevelstroken met sierpleister doet het goed. Daarnaast noteren we ook extra creatieve toepassingen waarbij verschillende Pura® NFC decors worden gecombineerd in een eigenzinnig geheel.” Voor duurzame gevels met cachet.   

FICHE VAN PROJECT

Architect: Pissart, Architecture et Environnement S.A.
Marktsegment/type gebouw: privéwoning/renovatie
Toepassing: gevel
Installateur: Menuiserie Hick
Bouwjaar: 2016
Trespa® product: Pura® NFC by Trespa PU17 Aged Ash

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details