NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Beglaasd technisch binnenschrijnwerk in slanke uitvoering
SlimTeq is verkrijgbaar in natuurlijke houtlook of gelakt in bijvoorbeeld zwart.

Beglaasd technisch binnenschrijnwerk in slanke uitvoering

Met SlimTeq stelde Eribel zijn nieuwste productgamma voor in Kortrijk. Het gepatenteerde houten profielsysteem is het slankste in de markt. De maximaal beglaasde compartimenten leggen bovendien een uitstekende brandweerstand voor, van EI1 30 en zelfs EI1 60 minuten. Dat is onder meer mogelijk door te testen volgens de strenge Europese normering waar de thermokoppels dichter bij de kritische hoeken geplaatst worden.

Een systeem met hout en glas, maximale lichtinval en een esthetische compartimentering: daarmee kwam Eribel naar ARCHITECT@WORK. Het SlimTeq-schrijnwerk wordt steeds op maat vervaardigd uit duurzaam massief hout. Dat geeft architecten alle creatieve vrijheid voor hun ontwerp. Het hout wordt op het glas verlijmd tot een stijlvol, slank en stevig geheel. In een loofhoutsoort naar wens, gevernist of gelakt, met of zonder zichtbare nerven, kleurloos of in een kleur naar keuze. “Meyvaert en Eribel bundelden de krachten. Deze gecombineerde expertise – respectievelijk in glas en in technische deuren – maakten de ontwikkeling van SlimTeq mogelijk”, zegt Charly Cnops, product and innovation engineer bij Eribel.

De maximaal beglaasde compartimenten leggen bovendien een uitstekende brandweerstand voor: EI1 30 en zelfs EI1 60 minuten.

Multifunctioneel productgamma

SlimTeq kenmerkt zich niet enkel door zijn slanke uitvoering en zijn sterke technische prestaties. Tegelijk biedt het gamma ruime mogelijkheden. Momenteel is het systeem ontwikkeld en uitgebreid getest met enkele deuren, dubbele deuren en beglaasde wanden. Bovendien kan je functionaliteiten naar wens toevoegen, zoals toegangscontrolesystemen of ander beslag. “De mogelijkheden zullen de komende maanden verder uitbreiden”, benadrukt Charly. “Zo testen we momenteel de glas-aan-glas wanden en binnenkort de zwaai- en schuifdeuren, zodat er voor elk project een passende SlimTeq beschikbaar is.”

Het gamma is zowel in een brandweerstand EI30 als EI60 beschikbaar. Daarvoor legt Eribel de nodige certificaten voor, als resultaat van een uitgebreide testing. Binnenkort is dit unieke systeem verkrijgbaar voor al je projecten.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details