NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
BENELUX TROFEE VOOR THERMISCH VERZINKEN 2023

BENELUX TROFEE VOOR THERMISCH VERZINKEN 2023

Wij nodigen u van harte uit om uw project in te schrijven voor de BTTV Trofee 2023. Met deze wedstrijd wil Zinkinfo Benelux een staalkaart aan toepassingen van thermisch verzinken tonen. Thermisch verzinken biedt designers én hun klanten heel wat voordelen. Vooral de lange levensduur en onderhoudsvriendelijkheid zijn belangrijke troeven van dit conserveringssysteem. Bovendien waarderen ontwerpers het mooie verouderingsproces van thermisch verzinkt staal waardoor het met de jaren die typische natuurlijke patina krijgt. De uiterste inschrijfdatum is 31/01/2023.

Drie categorieën

In lijn met de filosofie van ZEKER ZINK maakt de BTTV Trofee een onderscheid tussen drie categorieën:

–          Functioneel verzinken: 
De keuze voor discontinu thermisch verzinken werd vrijwel uitsluitend ingegeven door de functionele kwaliteiten van de thermische zinklaag. Levensduur door optimale corrosiewering en onderhoudsvrij karakter van het thermisch verzinken gaf de doorslag.

–          Esthetisch verzinken: 
Naast de functionele eisen waren er ook esthetische verwachtingen/eisen waaraan het thermisch verzinkte staal diende te voldoen. De architect/de opdrachtgever kozen voor het typische patina van verzinkt staal dat zich perfect verhoudt tot andere materialen en de omgeving.

–          Duplex
Verzinken + coaten (natlak of poeder)

De jury reikt daarnaast over de 3 categorieën heen, een prijs Circulair Bouwen uit voor een project waarin de principes van circulair bouwen zo consequent mogelijk werden toegepast.

Boek BTTV

Zinkinfo Benelux zal een boek uitgeven waarin alle projecten die aan de Trofee deelnemen zullen worden opgenomen. Op die manier ontstaat een mooi naslagwerk dat voor alle betrokkenen als een marketingtool kan worden gebruikt. Dit boek zal op een grote oplage worden gedrukt en ruim worden verspreid onder opdrachtgevers, architecten, studiebureaus, staalbouwers en aannemers.

Social Media

Zinkinfo Benelux zal alle deelnemende projecten aan bod laten komen via haar social mediakanalen (Instagram, Linkedin, Facebook). Bovendien komen alle projecten op de website van Zinkinfo te staan onder de categorie waarin ze zijn ingeschreven.

Jury

Een onafhankelijke jury selecteert de genomineerden en de laureaten en kent de prijzen toe.

Voor meer gedetailleerde informatie over deelnemingsvoorwaarden, jurering, mediacampagne e.d. verwijzen we naar onze website.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details