NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
BIMmers aan het woord | Reeks online events

BIMmers aan het woord | Reeks online events

Architectenbureaus, bouwbedrijven, installatieadviseurs: allemaal hebben ze het over deze ‘BIM-men’. Wij vinden dat heel logisch, want BIMmen levert tijd, geld en ook meer werkplezier op. Maar dat wij het zeggen, maakt niet veel indruk. Echter, wat diegenen zeggen die ermee werken, is een stuk interessanter.

Daarom organiseren we ‘BIMmers aan het woord’. Diverse sessies met architecten en bouwers, waarin zij hun verhaal vertellen.

  • Waarom zij de overstap naar BIM maakten
  • Voor welk BIM-pakket zij kozen, en waarom
  • Wat hun ervaring tot nu toe is geweest
  • Enz. enz.

Er komen onder andere architecten en bouwbedrijven aan het woord. Deelname is gratis.

De komende weken vullen we de events aan met nieuwe architectenbureaus, bouwbedrijven en BIMspecialisten. Houd deze pagina goed in de gaten en ontdek welke sprekers er toekomstig nog aan bod komen.


MaMu Architects, Hasselt | Raf Neyens, architect

Net zoals ze al bij andere 3D pakketten hadden gedaan, wilden ze bij MaMu Architects ook Archicad uitgebreid testen en vergelijken. Er waren slechts een paar weken nodig om overtuigd te zijn: Archicad stak er met kop en schouders bovenuit. Stap voor stap schakelen ze nu het hele kantoor om van 2D naar 3D. Tijdens deze sessie van ‘ BIMmers aan het woord’ vertellen ze er jou alles over.

BEKIJK DE OPNAME  Opname

Bakers Architecten, Utrecht | Jan Bakers, architect 

Bakers Architecten is al bijna 10 jaar aan het BIMmen met Archicad. Het is een awardwinning bureau. Zo wonnen ze in 2012 bijvoorbeeld de ‘Lieven de Key Penning’ met de renovatie van het rechtbankcomplex in Haarlem. Wat vinden zij zo fijn aan Archicad en zijn zij nog ergens tegenaan gelopen in de afgelopen 10 jaar? Tijdens deze sessie van BIMmers aan het woord vertelt Jan Bakers over hun ervaringen met Archicad.

VRIJDAG 11 SEPTEMBER van 10:00u tot 11:00u Inschrijven


U/Define, Brugge | Robby Vandenhouwe, architect/partner

U/Define is al enige tijd geen nieuweling meer in de BIM-wereld. En dat een aantal medewerkers deel uitmaakt van de academische wereld, werkt hun kennis alleen maar in de hand. Tijdens deze sessie van ‘BIMmers aan het woord’ vertellen ze uitgebreid over hun visie én werkmethodiek aan de hand van een praktijkvoorbeeld.

VRIJDAG 25 SEPTEMBER van 10:00u tot 11:00u Inschrijven

VG Architecten, Kalmthout | Gert van Ginneken, architect/zaakvoerder

Met nog maar enkele maanden Archicad in hun bezit is VG Architecten nog relatief nieuw in de BIM-scene. Als klein kantoor de omschakeling naar 3D maken is geen evidentie, maar ze ervaren wel al een heel aantal voordelen. Ze vertellen er meer over tijdens deze sessie van ‘BIMmers aan het woord’.

DONDERDAG 15 OKTOBER van 10:00u tot 11:00u Inschrijven

Macobo-Stabo | Benjamin Maes, BIM-coördinator

Met verschillende disciplines in huis, van stabiliteit tot gebouwtechnieken en van duurzaamheid tot akoestiek, vormt Macobo-Stabo één grote familie van ongeveer 125 bouwprofessionals. Hun missie is om de bouwsector met complete bouwkundige studies te bedienen die perfect op elkaar zijn afgestemd.
Welke rol Solibri en BIMcollab hierin spelen? Dat vertellen ze tijdens deze sessie van BIMmers aan het woord.

DONDERDAG 15 OKTOBER van 10:00u tot 11:00u Inschrijven

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details