NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
“Bouwen om levenslang te genieten van het leven”
Strak in het groen. Hier voel je je als God in Frankrijk. (Beeld: ©diagonaal.studio)

“Bouwen om levenslang te genieten van het leven”

Voor de architect is het zaak om in te schatten wat de bouwheer precies wil en nodig heeft. Dat beaamt Lise Standaert. “Bij AWP Buro streven we ernaar het beste van onszelf te geven en attractieve maar ook uitvoerbare en betaalbare architectuur te brengen die mensen aanspreekt.”

We zijn 2015 als Arthur Standaert de fakkel overdraagt aan zijn dochter Lise. Na haar studies Burgerlijk Ingenieur-Architect en Urban Design and Spatial Planning was ze klaar om het studiebureau over te nemen, te leiden en uit te breiden met de noemer architectuur. Sindsdien wordt er als team dagelijks gewerkt aan kwalitatieve architectuur. 

Het team van AWP Buro.

Van a tot z

“Dankzij de voorgeschiedenis van AWP Buro, het voormalige AWP Engineering, beschikken we over een gemotiveerd en multidisciplinair team dat thuis is van vele markten en er niet voor terugdeinst een uitdaging aan te gaan”, aldus zaakvoerder en architecte Lise Standaert. “Wij kunnen de bouwheer begeleiden in al zijn projecten. Van gezinswoningen tot industriebouw, en dit werkelijk van a tot z.” 

“Als team proberen we een antwoord te bieden op het steeds complexer wordende bouwproces.” Daarom is het ‘dienstenpakket’ bij AWP Buro zeer uitgebreid: architectuur, interieurarchitectuur, stedenbouw, wegenisvoorzieningen, projectbegeleiding, EPB-studies, veiligheidscoördinatie,… 

Inzetten op teamwork

Veel jong bloed bij AWP Buro. Maar het architectenkantoor van Lise Standaert steunt wel op stevige ervaren schouders. Aan expertise geen gebrek. Het team groeide in de loop der jaren en bestaat momenteel uit drie vaste medewerkers: Anke (Interieurarchitect-verlichtingsadviseur), Kimberley (Architect) en Olga (Ingenieur-architecte). Vader Arthur Standaert (Landmeter) is nog steeds actief in de coulissen. “Er zijn ook nog een aantal zelfstandige medewerkers en we werken met een vast stabiliteitsbureau dat de berekeningen voor onze projecten verzorgt en mee waakt over alle technische aspecten.”

Het concept van een klassieke hoeve eigentijds geïnterpreteerd. (Beeld: ©AWP Buro)

Verder kijken dan je neus

”Telkens is het voor ons een uitdaging om samen met de opdrachtgever na te denken over hoe een woning zich kan lenen tot levenslang genieten van het leven.” Neem nu die realisatie in zwartwit die de natuur volop in huis haalt. Er is een huislift voorzien en men kan het poolhouse later in gebruik nemen als slaapkamer. Ideaal als men ooit aan kangoeroewonen wil doen. Bij AWP Buro kijkt men verder dan de architectuur-neus lang is. Zo ook achter de gevel met de uitkragende ramen en verfraaid met duurzaam zwart hout. “Links is het woongedeelte en rechts de logopediepraktijk. De inkom is opgesplitst en er zijn twee trappen. Boven in het kantoor is er een doorsteek, om de kinderkamers gemakkelijk een herbestemming te kunnen geven.” 

Privacy in alle openheid 

Bij alle projecten weet AWB Buro een gevoel van openheid en privacy te koppelen. Kijk maar naar de moderne interpretatie van een klassieke hoeve. Geconcipieerd om een harmonisch contrast te vormen met de op het domein aanwezige stallingen van weleer. “We hebben gekozen voor grote glaspartijen. Het hout van de blokramen aan de zijgevels refereert naar de oude poorten.” 

“Architectuur is voor ons meer dan het optrekken van muren. Het is beleving van de omgeving, het creëren van persoonlijk comfort. Daarom behandelen we ook elk project in zijn context. Iedere gebruiker is uniek, en voor ons is dan ook elke opdracht uniek. Steeds streven we naar de juiste look-and-feel waar de klant gelukkig mee is.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details