NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
‘Bouwwensen vertalen in een uniek concept’
Bij deze ‘opeenstapeling’ van eengezinswoningen ervaar je privacy.

‘Bouwwensen vertalen in een uniek concept’

‘The details are not the detail. They make the design.’ Uiteraard woorden van de legendarische Charles Eames. Een uitspraak die tot op vandaag overeind blijft en onderschreven wordt door de architect die wij hier in de kijker plaatsen.

Johan Van Royen is de man op post. Archiburo Johan Van Royen is een architectenbureau dat door hem is opgericht en dagelijks wordt geleid. De architect en senior projectleider kan al 35 jaar rekenen op een dynamisch team. Dat bestaat nu uit de architecten Magali Cleemput en Robbe Schelfhout, stagiair architect Ilana De Dobbelaere, assistent architect Nic Van Royen en administratief bediende Marijke Colpaert. 

Het interieur is puur gericht op functionaliteit en dat vertaalt zich in de gevels van deze Confederatie Bouw-thuisbasis.

Ruimtelijk gevoel

De filosofie van Archiburo focust op ruimtelijk gevoel, van stedenbouw tot interieurarchitectuur. Contact tussen binnen en buiten via glaspartijen en lichtspel zijn hierbij essentieel. “Wooncomfort creëren op maat is telkens weer een uitdaging”, aldus Johan Van Royen. Archiburo streeft ernaar de wensen van de bouwheer telkens weer te vertalen in een unieke architectuur die eigen is aan het bureau. “Conceptuele zuiverheid, verhouding, licht, dynamiek, expressie, kleur, ruimte en schaal zijn hierbij kernwoorden. Dit is de basis om tot een geslaagd individueel project te komen.”

Wars van copy-paste

Het onderbouwd uitbalanceren van bestaand en nieuw creëert een uitgebreide gelaagdheid die de projecten weerbaar maakt en identiteit genereert. “Niets is zonder voorgeschiedenis of context. Elk project wordt vanuit zijn eigenheid aangepakt en zal steeds een oorspronkelijk en gefundeerd resultaat wars van ‘copy-paste’ opleveren.” Een laagdrempelige aanpak, alle contacten en de te sturen onderdelen van het bouwproces verlopen direct en continu via eenzelfde contactpersoon. De projectarchitect begeleidt de diverse contacten met de opdrachtgever, de studiebureaus en alle andere instanties vanaf de eerste gesprekken tot aan de oplevering. 

Van Royen geeft het bureau dynamiek.

Futureproof projecten

Hier in het Waasland huizen de Confederatie Bouw en Accuria. “De opdrachtgever wilde dat het gebouw een bepaalde uitstraling had naar de directe omgeving om zo de gedegen reputatie die de organisatie geniet, te weerspiegelen. De positie en afmetingen van de raamopeningen werden één op één afgestemd op de functie van de ruimte.” De modernste technieken zijn gebruikt en het gebouw is dus ‘futureproof’. Bij uitvaartcentrum De Singel zien we een serene architectuur. 

Rustige uitstraling

Met de projecten De Sorbus en Delicia zet Johan Van Royen in de bossen van Waasmunster telkens een meergezinswoning op de kaart waarbij de interieurbeleving aanvoelt als een eengezinswoning. “Bij residentie De Sorbus laat de gevelsteen het gebouw opgaan in de omgeving omdat we het kleurenpalet van de bomen hanteren. Het geheel straalt daardoor rust uit.”  

“In uitvaartcentrum De Singel trekken we zoveel mogelijk natuurlijk licht naar binnen.”

Meerwaardezoekers

Het bureau heeft ervaring in diverse programmastellingen en eisen voor zowel particuliere en professionele bouwheren als vennootschappen en verenigingen, renovatie van erfgoed en huisvesting. “Budgetcontrole en -beheer zijn cruciaal en evident. Van groot belang is het constant zoeken naar slimme efficiënte oplossingen doorheen het hele proces. Het zoeken ook naar een geschikte meerwaarde op alle vlakken via een creatief omgaan met beproefde bouwmethodes en zowel traditionele als vernieuwende materialen. Het streven naar het beste resultaat voor iedereen.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details