NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Brandveilige en regenbestendige isolatie
Het ontwerp van Conix RDBM Architects met vijftien verdiepingen bracht enkele technische uitdagingen met zich mee.

Brandveilige en regenbestendige isolatie

12.830 vierkante meter glaswol voor O’Sea in Oostende

Zo’n 88.500 vierkante meter woonoppervlakte in het bruisende Oostende. Daarmee is O’Sea een nieuwe belangrijke stap in de heropleving van een volledige stadswijk. Duurzaamheid staat in heel het project centraal, ook wat de isolatie betreft. Dat bracht de projectontwikkelaar en de architecten bij WALLTEC BLACK, een glaswolisolatie uit de URSA TERRA-familie.

WALLTEC BLACK bood de nodige brandveiligheid en regenbestendigheid.

Op de site van het voormalige Mediacenter in Oostende verrijst het gemengde woonprogramma O’Sea. Projectontwikkelaar Immobel combineert er assistentiewoningen, uiteenlopende woonoplossingen, een restaurant, drie handelszaken, een kinderopvang en een ondergrondse parking. De gevarieerde mix van functies en woonvormen zal een complete heropleving van de stadswijk in gang zetten. Met het gedraaide torenvolume als troef voor de Oostendse skyline.

Met zijn waterafstotende siliconebehandeling past WALLTEC BLACK perfect bij een gevelafwerking met open voeg.

Duurzame materialen en technieken

O’Sea staat voor duurzaam wonen. Daar dragen onder meer het warmtenet en de doorgedreven thermische isolatie voor garant. Al brachten nog andere aspecten de bouwpartners voor dit project bij URSA en hun WALLTEC BLACK uit het URSA TERRA-gamma. “Hoofdaannemer BAM Interbuild werd op dat spoor gezet via Verhelst Bouwmaterialen”, zegt Gerty Delange, marketingmanager bij Ursa. “Het ontwerp van Conix RDBM Architects met vijftien verdiepingen bracht namelijk enkele technische uitdagingen met zich mee. Op vlak van isolatie waren vooral brandveiligheid en regenbestendigheid de voornaamste eisen. Onze WALLTEC BLACK bood het perfecte antwoord.”

WALLTEC BLACK is een isolatie met Euroklasse 1. Dat betekent dat ze onbrandbaar is, geen rookvorming veroorzaakt, giftige gassen vrijgeeft of brandende druppelvorming geeft bij brand. Een isolatiekeuze met een stevige positieve impact op de brandveiligheid dus, zeker gezien de volumes. Verhelst Bouwmaterialen leverde al bijna 13.000 vierkante meter van deze glaswol voor O’Sea.

Het zwarte vlies aan één zijde van de isolatie creëert een verzorgd uitzicht van de geventileerde gevels.

Waterafstotende afwerking

De brandveiligheid was niet de enige troef van WALLTEC BLACK, beaamt ook Stijn Galle, senior Site Manager bij BAM Interbuild: “Typerend voor dit project is de diverse materialisatie van de gevel. Van het gevelmetselwerk tot de geventileerde gevels. We zochten een veelzijdig en gemakkelijk te verwerken isolatiemateriaal.” Met zijn waterafstotende siliconebehandeling past WALLTEC BLACK perfect bij een gevelafwerking met open voeg. Het zwarte vlies aan één zijde van de isolatie creëert een verzorgd uitzicht van de geventileerde gevels. “Bovendien combineert de URSA-isolatie die voordelen met een economisch verantwoorde prijs en met uitstekende thermische en akoestische prestaties. Een ideale match dus met het duurzame imago van het project.”    

Verhelst Bouwmaterialen leverde al bijna 13.000 vierkante meter van deze glaswol voor O’SEA.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details