NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
“Brandwerend afdichten (niet) voor iedereen weggelegd!”
Met de Soudatransit P FR kan je elektrische leidingen toevoegen of verwijderen zonder de afdichting te moeten herdoen.

“Brandwerend afdichten (niet) voor iedereen weggelegd!”

Naar aanleiding van de brand in de Londense Grenfell Tower (Juni 2017) wordt er op Europees niveau veel gediscussieerd over de brandveiligheid van gebouwen. Er is ook meer bewustzijn bij het publiek over dit thema. Volgens het voorschrift inzake brandveiligheid zouden de bouwwerken zodanig ontworpen en uitgevoerd moeten worden dat “in geval van brand: het ontstaan en de verspreiding van vuur en rook binnen het bouwwerk beperkt blijven, de uitbreiding van de brand naar de aanpalende bouwwerken vermeden wordt, de gebruikers het bouwwerk ongedeerd kunnen verlaten of op een andere manier in veiligheid gebracht kunnen worden en de veiligheid van de hulpdiensten niet in het gedrang komt.” 

Soudal heeft brandwerende moffen en/of brandwerende kitten specifiek voor sanitaire leidingen tot brandwerende mortels en pasta’s voor elektriciteitsleidingen.

Als grote Europese speler ijvert Soudal al vele jaren naar een gezamenlijke aanpak voor brandveilige gebouwen. Een efficiënte brandveilige, akoestische en esthetische afwerking dringt zich bijgevolg op. Soudal legt uiteraard de nadruk op gecertificeerde producten, maar ook op een praktische benadering van de toepassing. De eindgebruiker, architect of aannemer moet snel en eenvoudig toegang hebben tot alle noodzakelijke info om het product correct te gebruiken.

Van kitten tot mortels en pasta

Sanitaire en elektriciteitsleidingen, die door een brandcompartimentwand of -vloer toegepast worden, moeten bijvoorbeeld correct afgedicht worden. Toch is het niet altijd even duidelijk welke wet of regelgeving er van toepassing is en hoe je deze correct uitvoert. Ondanks de Europese regelgeving op het gebied van brandveiligheid zijn er nog steeds sterke nationale verschillen. Het is bijgevolg een must om je goed te laten informeren voor aanvang van de werkzaamheden. Voor een persoonlijke en op maat geleverde oplossing is het daarom aangewezen contact op te nemen met een erkend fabrikant (leden PFPA).

Soudal, lid van PFPA (Passive Fire Protection Association: De federatie van Belgische fabrikanten van brandwerende producten), is erkend fabrikant met een persoonlijke oplossing op maat, inclusief bijhorend advies voor het correct brandwerend afdichten. Mede door een uitbreiding van het productassortiment is Soudal meer dan ooit in staat je bij te staan in het brandwerend afdichten van elektriciteit- en sanitaire leidingen. Het aanbod van Soudal bevat verschillende oplossingen, gaande van brandwerende moffen en/of brandwerende kitten specifiek voor sanitaire leidingen tot brandwerende mortels en pasta’s voor elektriciteitsleidingen. Wanneer er bijvoorbeeld vaak leidingen getrokken moeten worden is de Soudatransit P FR het aangewezen product. Je plaatst dit buisvormig product in de wand of vloer en kan elektrische leidingen toevoegen of verwijderen zonder de afdichting te moeten herdoen.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details