NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
“Brandwerend afdichten (niet) voor iedereen weggelegd!”

“Brandwerend afdichten (niet) voor iedereen weggelegd!”

Met een breed gamma aan producten, zoals brandwerende schuimen en kits, en met zo’n 30 jaar ervaring op de teller, is Soudal uitstekend geplaatst om die levensnoodzakelijke brandveiligheid te garanderen.

Naar aanleiding van de brand in de Londense Grenfell Tower (Juni 2017) wordt er nu op Europees niveau veel gediscussieerd over de brandveiligheid van gebouwen, en is er ook meer bewustzijn bij het publiek over dit thema. Volgens het voorschrift inzake brandveiligheid zouden de bouwwerken zodanig ontworpen en uitgevoerd moeten worden dat in geval van brand: het ontstaan en de verspreiding van vuur en rook binnen het bouwwerk beperkt blijven, de uitbreiding van de brand naar de aanpalende bouwwerken vermeden wordt, de gebruikers het bouwwerk ongedeerd kunnen verlaten of op een andere manier in veiligheid gebracht kunnen worden en de veiligheid van de hulpdiensten niet in het gedrang komt. Als grote Europese speler draagt Soudal die boodschap al vele jaren naar buiten om gezamenlijk tot brandveilige gebouwen te komen. Een efficiënte brandveilige, akoestische en esthetische afwerking dringt zich bijgevolg op. Soudal legt uiteraard de nadruk op gecertificeerde producten, maar ook op een praktische benadering van de toepassing. De eindgebruiker, architect of aannemer moet snel en eenvoudig toegang hebben tot alle noodzakelijke info om het product correct te gebruiken.

Elektriciteit- en sanitaire leidingen, die door een brand compartimentwand of -vloer toegepast worden, dienen bijvoorbeeld correct afgedicht te worden. Toch is het niet altijd even duidelijk welke wet of regelgeving er van toepassing is en hoe u deze correct dient uit te voeren. Ondanks de Europese regelgeving op het gebied van brandveiligheid zijn er nog steeds sterke nationale verschillen. Het is bijgevolg een must om u vooraf goed te laten informeren voor aanvang van uw werkzaamheden. Voor een persoonlijke en op maat geleverde oplossing is het daarom aangewezen contact op te nemen bij een erkend fabrikant (leden PFPA).

Soudal, lid van PFPA (Passive Fire Protection Association: De federatie van Belgische fabrikanten van brandwerende producten), is dé fabrikant waar u terecht kan voor een persoonlijke oplossing op maat met bijhorend advies voor het correct brandwerend afdichten. Mede door een uitbreiding van het product assortiment is Soudal meer dan ooit in staat u bij te staan in het brandwerend afdichten van elektriciteit- en sanitaire leidingen. Dankzij Soudal haar aanbod zijn verschillende oplossingen mogelijk, gaande van brandwerende moffen en/of brandwerende kitten specifiek voor sanitaire leidingen tot brandwerende mortels en pasta’s voor elektriciteitsleidingen. Wanneer er bijvoorbeeld vaak leidingen getrokken dienen te worden is de Soudatransit P FR het aangewezen product. U plaatst dit buisvormig product in de wand of vloer en u kan uw elektrische leidingen naar believen bijsteken dan wel wegnemen zonder de afdichting te moeten herdoen.

Voor meer oplossingen op maat, bezoek onze website of contacteer Soudal via [email protected].

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details