NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Brio retailgroep keukens en badkamers
Uitmuntend keukendesign zoals te zien in de Webo toonzaal in Geel. (Beeld: Studio Janssens)

Brio retailgroep keukens en badkamers

‘De service van een vakman met de kracht van de keten.’ Dat is het leitmotiv van Brio Group, een sterke retailgroep die nu al een zevental jaar zelfstandige ondernemers in keukens en badkamer samenbrengt en ondersteunt. Zo ook Webo, een maatwerkbedrijf waar sinds kort een nieuwe wind waait. Dit is slechts één van de Brio-partners die al jarenlang een beroep doen op Brio en dat ook, zeker nu met het nieuwe elan, zullen blijven doen.

De Brio Group-toonzaal, zowel toegankelijk voor Brio-partners als consumenten die door een partner worden doorverwezen.

Waarom Brio? Deze retailgroep, met ondertussen meer dan 120 partners, is ontstaan uit de schoot van ECK, de B2B groothandel die meer wou doen dan alleen maar een ruim en interessant assortiment aan merken voor de keuken en badkamer aanbieden. In een markt waar zelfstandige ondernemers zich dienen te wapenen tegen de oprukkende grote spelers, kunnen ze alle ondersteuning gebruiken. Niet alleen op vlak van aankoopvoordelen en groupdeals, maar ook wat betreft marketing, communicatie en opleiding. Onder het motto ‘samen sterk’ groepeert Brio keuken- en badkamerspecialisten tot een keten van zelfstandigen die zich op hun beurt kunnen focussen op hun corebusiness. Voor Webo, met toonzalen in Geel en Vorselaar, is dat het vervaardigen van maatkeukens en, bij uitbreiding, allerhande minutieus maatwerk voor het interieur. Steeds ontworpen en gemaakt met zorg en liefde voor het ambacht, in het eigen en state of the art atelier.

Marktsegmenten aanboren

Met dochter Saskia Heylen en schoonzoon Niko Bellens, die recentelijk de zaak hebben overgenomen, staat er een nieuwe generatie aan het roer van het familiebedrijf Webo. Wat uiteraard wel blijft, is de jarenlange ervaring van het team dat er elke dag voor gaat. Webo is 43 jaar geleden begonnen als keukenbouwer maar heeft zijn activiteiten, op uitdrukkelijke vraag van de klant, uitgebreid naar een maatwerkbedrijf voor het volledige interieur. Als volwaardige partner van de Brio Group kon Webo over de jaren heen op professionele ondersteuning rekenen, ook op marketingvlak. Heel concreet werden er bijvoorbeeld aparte infosessies georganiseerd voor architecten en aannemers. Deze doelgroep, die efficiëntie waardeert, werd bijna speeddategewijs en to-the-point geïnformeerd over nieuwigheden in de sector, innovatieve materiaalopties en uiteraard over de werking en mogelijkheden van Webo als maatwerkbedrijf. Het opzet: nieuwe marktsegmenten aanboren en professionele contacten leggen. “Een initiatief dat tot op vandaag zijn vruchten afwerpt”, getuigt Niko Bellens. 

Webo Keukens, al jaren Brio-partner, zet in op vernieuwing en breidt verder uit.

Aankooponderhandelingen voor producten en diensten

Als retailgroep heeft Brio, dat op zijn beurt deel uitmaakt van het sterke Connect+ platform, uiteraard nog heel wat meer te bieden. Brio staat vooreerst voor een efficiënte en professionele B2B-belevering aan scherpe condities. Peter Vanthienen, management Brio: “Met het Butler+ platform kunnen de partners instant de actuele voorraden en voorwaarden checken.” Dankzij de samenwerking met Compusoft Group is Brio ook in staat designsoftware aan interessante voorwaarden aan te bieden, inclusief opleiding. Informeren, trainen en opleiden is dan ook een belangrijke kerntaak die Brio heel serieus neemt. Net zoals de marketingondersteuning trouwens. Peter Vanthienen: “Dat kan gaan van het creëren van een huisstijl en het inrichten van de showroom tot het uitwerken van online en offline mediacampagnes of promotiemateriaal. Bovendien organiseren we regelmatig acties en themadagen om meer mensen naar de winkel te krijgen.” Door de aankooponderhandeling voor zowel producten als diensten weet Brio scherpe condities en groupdeals te verkrijgen. Denk daarbij aan bedrijfswagens, tankkaarten, maar ook de nodige verzekeringen voor de werknemers. Een all-in ondersteuning die het verschil maakt.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details