NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Broederlijk naast elkaar
Van lobby’s over lounges tot keukens en vergaderzalen, Jane to the rescue.

Broederlijk naast elkaar

Twee merken onder één paraplu, dat betekent twee standen tijdens Architect@Work. XAL en Wever & Ducré voegden de daad bij het woord en stelden allebei nieuwe producten of uitbreidingen op bestaande families voor.

Wever & Ducré en de Oostenrijkse fabrikant XAL horen bij elkaar. Je kan spreken van het moederbedrijf XAL en dochter Wever & Ducré, of zijn het zusterbedrijven? Feit is dat we bij ons bezoek aan Architect@Work beide merken broederlijk naast elkaar aantroffen. Een gezonde mix aan uitbreidingen van bestaande reeksen en volledige nieuwe armaturen pronkte op de beide stands.

Verschillende insets maken van Strex een heel flexibel systeem. (Beeld: Rob Hogeslag)

Een jungle van licht

Wat op het eerste zicht lijkt op een wirwar aan lichtgevende touwen, is bij nader inzien een armatuur met een ongelooflijke flexibiliteit en dus een enorm breed inzetbaar verlichtingstoestel. Jane heet de nieuwkomer van XAL, een herinterpretatie van de urban jungle krijgt de armatuur mee als omschrijving. “Over muren en plafonds kan je unieke en intrigerende patronen creëren en kunstzinnige composities maken”, horen we op de stand. “De touwvormige elementen bestaan in verschillende lengtes: 100, 200, 300, 400, 600, 800 en 1.000 centimeter. Die laten zich moeiteloos met elkaar combineren tot een spektakel om “u” tegen te zeggen. En de lichtprestaties zijn van die aard dat ze perfect inzetbaar zijn voor de verlichting van bijvoorbeeld een (lange) vergadertafel of voor de verlichting van een majestueuze trappenhal. Geen enkele Jane-compositie lijkt op de volgende of de vorige en ook dat voegt extra cachet toe aan dit uniek concept.”

Office crush

Een uitbreiding op de gekende Roomor-familie sprong bij Wever & Ducré meteen in het oog. Roomor Office richt zich, zoals de naam meteen prijsgeeft, op de kantoren en wel als enkelvoudig of dubbele pendelversie, of als plafondtoepassing. De microprismatische cover voorkomt verblinding, een must voor wie in het kantoor aan de slag is. Roomor Office kan worden voorzien van een opalen cover die dan weer meer zijn weg vindt naar de vergaderzalen of de gang. Een duidelijk verschil met de andere Roomors in de familie zien we bij de mogelijke kleurtemperaturen. Roomor Office komt met 3.000 of 4.000K terwijl de andere familieleden ook in 2.700K beschikbaar zijn. “Roomor is bovendien intelligent”, voegt de fabrikant toe. “Wanneer je het toestel dimt tot de voor jou optimale stand, dan zal hij deze onthouden. Ideaal om de volgende werkdag te beginnen.”

Roomor Office zorgt in elke kantooromgeving voor adequaat licht.

One for all

Naast de Roomor Office en een uitbreiding in de bekende Pirro-familie, toonde Wever & Ducré ook Strex, een heel flexibel 48V-systeem dat werkt met verschillende insets die heel gemakkelijk in de track te klikken zijn. Met een wireless control op de track voeg je bediening via smartphone toe. “Een configurator op onze website geeft iedereen de mogelijkheid zelf je Strex samen te stellen”, leert de fabrikant ons. “Tracks op maat zijn ook mogelijk. Vanaf 200 millimeter verzagen we ze dan op de gevraagde lengte met een maximum lengte van 2.999 millimeter.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details