NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Carrodrain tilt inloopdouche met gietvloer naar hoger niveau
De Liquid White leent zich uitermate voor gietvloerprojecten waarbij men de kleur van de gietvloer wenst door te trekken op het rooster.

Carrodrain tilt inloopdouche met gietvloer naar hoger niveau

Tien jaar na de lancering mag Carrodrain zich de onmiskenbare nummer één in België op vlak van douchegoten voor inloopdouches noemen. Het geheim: waterdichte kwaliteit, uitmuntend design en een niet in te tomen innoverende spirit. Amper een jaar na de lancering van de Cayman pakt Carrodrain alweer uit met een bijzondere nieuwigheid: de Liquid douchegoot, speciaal ontwikkeld voor een perfecte integratie in gietvloeren. Bovendien wordt het kleurengamma van de slanke roosters aanzienlijk uitgebreid. Het volgende decennium is daarmee voor Carrodrain alvast goed ingezet.

Tekst: Eva Goossens   |   Beeld: Carrodrain

De bedrijfsleider van Carrodrain, Peter Steylaerts, die als doorwinterde badkamerspecialist het vak door en door kent, heeft een grote voeling met de markt. Hierdoor weet hij perfect in te spelen op de actuele behoeften van zowel de architect en ontwerper, de installateur als de eindklant. Bovendien houdt hij continu de vinger aan de pols van de laatste trends. Dit maakt dat zowel Twiggi, Cayman als de nieuwe Liquid douchegoten in een reeks nieuwe trendkleuren worden aangeboden, goed voor in totaal acht kleurvarianten. Hiermee wil Carrodrain anno 2020 volop inzetten op individueel design.

Carrodrain 4 e - Liquid_Carrousel_titanium kopiëren
De totale roosteropening van de Carrodrain Liquid is slechts 26mm.

Black & white 

Samen met de bouw van een nieuwe productie- en logistieke Carrodrain site in Heist-op-den-Berg wordt ook het gamma aanzienlijk uitgebreid. “Allemaal direct leverbaar uit stock”, drukt Peter Steylaerts ons op het hart. Vooreerst zijn er de nieuwe kleuren, zowel voor de douchegoten Twiggi, Cayman als straks ook de nieuwe Liquid. Naast geborstelde inox en de in 2018 gelanceerde Black Edition komen er zes varianten bij. De nieuwe White Edition is net als de zwarte uitvoering epoxy gecoat en leent zich voor een brede waaier aan toepassingen, ook en zelfs vooral in combinatie met gietvloeren. 

Edele metaaltinten

Peter Steylaerts: “Indien gewenst kan de vakman het rooster zelf afwerken in een kleur naar keuze en dus in dezelfde tint als de gietvloer. Vooral de witte uitvoering leent zich voor deze afwerking.” Conform de trends in het sanitaire kraanwerk werd de kleurenwaaier aangevuld met vijf metaaltinten: Gold, Copper, Bronze, Smoke en Titanium. Deze modellen zijn PVD-gecoat met slijtvaste harding en extreem sterke kleuring. Het roestvrij staal krijgt als het ware een edel patina, weliswaar zonder het geborsteld effect van de inox te verliezen. Sterk, stijlvol en helemaal in lijn met de laatste trends.

Carrodrain 2 – Twiggi_Z3A2488 kopiëren
De Carrodrain Twiggi, geplaatst van wand tot wand, onderlijnt letterlijk het strakke design.

R&D

Maar even terug in de tijd naar de lancering van Carrodrain Classic in 2010. Peter Steylaerts: “Er was op de markt duidelijk behoefte aan een stijlvolle douchegoot die ook qua installatiegemak en waterdichting garanties bood. Dit was het uitgangspunt voor de ontwikkeling van onze eerste douchegoot.” Deze Classic was meteen een succes. Maar wat goed is, kan soms nog beter. 

Rekening houdend met de feedback van de klanten ging men aan de slag. De focus lag op het minimalistisch design, lage inbouwhoogte, eenvoudige installatie en makkelijk onderhoud. Er werd ook werk gemaakt van de koppelbaar- en verlengbaarheid van het rooster, met de mogelijkheid van wand-tot-wand installatie en zelfs hoekkoppelingen. 

Liquid_1vloerkleur kopiëren

Gepatenteerde innovaties

Een intensief ontwikkelingsproces resulteerde in Twiggi, de douchegoot die de ambitieuze checklist afvinkte: een extra smal rooster van 30 millimeter, 56 millimeter inbouwhoogte en een groot debiet van 31 liter. Dat laatste is te danken aan de innovatieve sifon, zeer ondiep – en dus ook ideaal bij renovaties – maar wel efficiënt dankzij een slim geïntegreerde ‘waterkamer’ die het water perfect geleidt. Niet alleen deze sifon maar ook het rooster en de waterdichting met dubbel en elastisch membraan werden gepatenteerd. Verkrijgbaar in twee formaten: Twiggi XS en Twiggi XL waarmee elke douche vanaf 80 centimeter breed van wand tot wand van een designgoot kan worden voorzien. Na Twiggi kwam Cayman (2019), een budgetvriendelijke variant, ontwikkeld op het ‘chassis’ van Twiggi. Het design van het gootje werd aangepast en getuigt van eenvoudige elegantie. Beschikbare lengtes: 70, 80 en 90 centimeter. De nieuwe ‘Classic’ was geboren.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details