NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Climatrix is verhuisd!

Climatrix is verhuisd!

Climatrix, de Belgische expert in vloerverwarming, klimaatwanden en -plafonds onder leiding van Kim Vaessen neemt zijn intrek in het voormalige pand van CKS in Dilsen-Stokkem. ‘Het kantoorgebouw van 650m2 en het magazijn van 1600m2zorgen ervoor dat we onze goederen beter kunnen beheren en onze medewerkers opnieuw de ruimte hebben om in alle rust te werken’, zo vertelt Kim Vaessen. Bovendien zal Climatrix met de verhuis een eigen identiteit creëren. Ze verhuisden op 28 september en dat zullen ze zowel met de werknemers als met de klanten op een gepaste wijze vieren.

Climatrix vindt zijn roots bij het Limburgse familiebedrijf Rofix. In 2011 richtte de Limburgse onderneemster Kim Vaessen Climatrix op. Dat deed ze in de gebouwen van Rofix, het bedrijf van haar ouders. Met de oprichting van dat bedrijf werd antwoord geboden op de toenemende vraag naar milieuvriendelijke alternatieven voor verwarming- en koelingssystemen. Climatrix creëert samen met haar team van specialisten en partners steeds de meest innovatieve toepassingen van vloerverwarming, klimaatwanden en klimaatplafonds. Hun materialen en diensten leveren ze aan installatiebedrijven, echter staan ze ook open om advies te verschaffen aan architecten, studiebureaus, bouwfirma’s, interieurarchitecten en particulieren.

Sinds 2016, vijf jaar na de oprichting van het bedrijf, maakte Kim Vaessen met Climatrix een forse groeispurt. Door die groei werd het een hele uitdaging om de goederen in het magazijn weg te toveren, alsook het team van een aangename werkplek te voorzien. Aangezien dat laatste niet meer haalbaar is, zijn ze vorig jaar in juli op zoek gegaan naar een nieuwe locatie.

Climatrix

Om de geschikte locatie te vinden, deed Kim Vaessen vooral beroep op haar uitgebreid netwerk. Via goede vrienden én zaakvoerders van CKS, Sabine Pannemans en Lode Colson, is ze terechtgekomen in hun voormalige pand op de Heulentakstraat 14 in Dilsen-Stokkem. ‘Het was liefde op het eerste gezicht. Het is een mooi, verzorgd en zeer toegankelijk pand met leuke features’, vertelt Kim Vaessen. ‘Daarnaast vonden we het belangrijk om niet te ver weg te trekken. Onze wortels liggen binnen Dilsen-Stokkem en dat wilden we graag zo houden. Het is fijn om te ondernemen in een stad die de lokale economie steunt. Daarom heb ik er ook alles aan gedaan om binnen de grenzen van Dilsen-Stokkem te blijven. Een belangrijk pluspunt: voor het merendeel van ons team is het de perfecte uitvalsbasis.’, aldus Kim Vaessen. Tevens zou het voor hun klanten geen verschil uitmaken. Afhalingen gebeuren immers minder en minder omdat Climatrix tegenwoordig beroep doet op extern transport die de bestellingen elke dag over heel België en Nederland uitstuurt.

Verder heeft het kantoorgebouw een oppervlakte van 650m2 en een magazijnruimte van 1600m2. De verwachtingen van Kim Vaessen zijn hoog gespannen, want zelf geeft ze aan dat ze zich vasthoudt aan de takken van de bomen als ze ziet wat een groei CKS heeft meegemaakt in dat pand. ‘Blijkbaar is het zeer vruchtbare grond’, constateert ze.

De Limburgse onderneemster vertelt ook dat ze nu de mogelijkheid hebben om opnieuw een mooie toonzaal uit te werken. ‘Voorheen hadden we een toonzaal, maar door de groei werd onze showroom kantoorruimte en was het niet meer evident om onze klanten daar te ontvangen’, aldus Kim Vaessen. In hun nieuwe showroom gaan ze hun vloerverwarming, klimaatwanden en -plafonds tonen, waarbij ze zowel de opbouw als de werking ervan op een warmtepomp laten zien. ‘Bovendien kunnen we in die showroom eveneens de laatste technieken toepassen. Daardoor kunnen we de klantervaring nog beter optimaliseren’, zo vertelt Kim Vaessen.

Officieel verhuisde Climatrix op 28 september naar de Heulentakstraat 14 te Dilsen-Stokkem. Samen met alle collega’s gaan ze toch even stilstaan bij dat belangrijk moment. ‘De officiële opening kan vanwege corona niet gepland worden, maar elke klant zal uitgenodigd worden om ons te komen bezoeken. Op die manier kunnen we voor elke klant meer tijd vrijmaken. Ik kijk er in ieder geval erg naar uit!’, aldus Kim Vaessen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details