NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
CO2-Neutraliteit van gebouwen – Is aluminium de toekomst van de architectuur?

CO2-Neutraliteit van gebouwen – Is aluminium de toekomst van de architectuur?

De leden van dit samenwerkingsverband werken aan het standaardiseren van de marktvoorwaarden en de ontwikkeling van technologieën – zoals aluminium schrijnwerksystemen die worden gebruikt in de passieve bouw.

Programma „Advancing Net Zero”

Het project werd in 2016 gepresenteerd door de WGBC en sindsdien hebben al 29 Green Building Councils uit de hele wereld zich aangesloten: van Azië en het Midden-Oosten tot de VS en natuurlijk ook de PLGBC – Polish Green Building Council. De branche richt zich wereldwijd op zelfvoorzienende energiesystemen waarmee gebouwen de benodigde energie zelf kunnen produceren, waarbij energieopslagsystemen steeds vaker worden gebruikt in combinatie met hernieuwbare groene energiebronnen.

Een van de pijlers van het project is “The Net Zero Carbon Buildings Commitment” – waarin bedrijven, steden, landen en regio’s zich verplichten om uiterlijk 2030 een operationele CO2-uitstoot van nul te bereiken in hun gebouwenbestand en te streven naar een CO2-voetafdruk (de som van de broeikasgasemissies veroorzaakt door een gebouw) van nul voor alle gebouwen in 2050.

Poolse bijdrage aan de actie

De PLGBC is in 2008 opgericht. De organisatie beïnvloedt de binnenlandse bouwsector door het promoten en implementeren van het principe van drievoudige verantwoordelijkheid: voor het milieu, de samenleving en de economie. De vereniging moderniseert het ontwerpen, bouwen en exploiteren van gebouwen in het hele land ten voordele van de bewoners, het milieu en alle deelnemers aan het bouwproces. Verder wil de organisatie ook voorloper en leider zijn van deze ontwikkeling en samen met alle belanghebbenden, waaronder de overheid, streven naar het koolstofvrij maken van Poolse gebouwen en de hele sector. Deelname aan het wereldwijde project “Advancing Net Zero” van WorldGBC is één van de sleutelactiviteiten op dit gebied. 

ALUPROF – de Poolse producent van aluminium schrijnwerk en marktleider op het gebied van dit type oplossingen – bundelt zijn krachten met PLGBC in uiteenlopende initiatieven in het kader van groene bouw.

– Ecologie, milieu-impact en duurzame ontwikkeling van het bedrijf en de hele bouwsector zijn voor ons buitengewoon belangrijk. We werken al jaren samen met de Poolse Green Building Council (PLGBC) in projecten die “groene bouw” populariseren. Als trendsetter op de markt voelen wij ons verantwoordelijk voor de toekomst van de internationale architectuur. Dit blijkt niet alleen uit onze sponsoring van het PLGBC Green Building Symposium en andere pro-ecologische initiatieven, maar vooral uit het feit dat we onze systemen zodanig ontwerpen dat die het bereiken van doelen op het gebied van passieve of energieneutrale bouw makkelijker maken.  – zegt Bożena Ryszka, directeur marketing en PR van ALUPROF.

Aluminium is een modern materiaal dat perfect past in de huidige trends in de mondiale architectuur. In het aanbod van ALUPROF zijn vele oplossingen beschikbaar op het gebied van energiezuinig schrijnwerk die voldoen aan de voorwaarden voor passieve bouw, zowel voor commerciële als woningbouwprojecten. Vermeldenswaard is hier het raam-deursysteem MB-104 PASSIVE, bestemd voor energiezuinige en passieve bouw en de gevelsystemen MB-SR50N HI+ en MB-TT50 die de hoogste efficiëntieklasse A+ hebben voor producten die bestemd zijn voor passieve huizen.

ALUPROF heeft onlangs een nieuwe versie van het AluBOOK trendalbum gepresenteerd: Green Zone. In deze uitgave buigen experts, architecten en wetenschappers zich over het concept groene bouw, en laten de tegelijkertijd kennismaken met de meest prestigieuze en baanbrekende groene bouwprojecten in Polen. 

Energieneutrale, passieve en energiezuinige gebouwen

Experts van de WGBC geven toe dat het in veel gevallen niet haalbaar is om een gebouw te bouwen met een netto energiebehoefte die nul is (d.w.z. een gebouw dat 100% van de eigen energiebehoefte genereert). Daarom is het streven naar projecten die passief of energiezuinig zijn en gebruik maken van hernieuwbare energiebronnen (ter plaatse of buiten het terrein) een geschiktere doelstelling. Het uitvoeren van dit soort activiteiten op grote schaal zal een reële impact hebben op de toestand van de bouwsector in de wereld, maar vooral op de natuurlijke omgeving. U kunt meer lezen over deze actie op de website van PLGBC: https://plgbc.org.pl/projekty/… en in het Engels op de website van WGBC: https://www.worldgbc.org/advan….

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details