Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Duurzaam & CirculairKlimaatregeling

”Comfort is de overtreffende trap van duurzaamheid”

Duurzaamheid is een belangrijk thema in de bouwsector, maar welzijn en comfort zijn ‘the next big thing’.

Jansen 3 - kay Az Sint-Maarten, materniteit, Mechelen(ENT_ID=69 kopiëren
Het klimaatplafond – met sfeerverlichting – in kraamafdeling van het AZ Sint-Maarten in Mechelen.

12 oktober 2020 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

De gebouwen van de toekomst zijn ook gezonde en comfortabele leefomgevingen. Denk hierbij aan luchtkwaliteit, binnenklimaat, lichtinval en akoestiek. En dit is waar Jansen the Building Company op een innovatieve manier op inspeelt, onder meer met het KAY–klimaatplafond maar ook met de Comfort Cube die een nieuwe en vooral comfortabele dimensie toevoegt aan het landschapskantoor.

Tekst: Eva Goossens   |   Beeld: Jansen the Building Company

“Studies bevestigen dat niet alleen de onaangename temperatuur, maar ook een lawaaierige infrastructuur op het werk voor ergernis kunnen zorgen”, weet Nadia Jansen, CEO van Jansen the Building Company. “De gebouwen van de toekomst zijn niet alleen duurzame panden. Het zijn ook gezonde en comfortabele leefomgevingen. Comfort is de overtreffende trap van duurzaamheid.” En dat is waar de Limburgse Bouwgroep op inzet.

Jansen 2 - Politiekantoor, Mechelen kopiëren
Het intelligente KAY-klimaatplafond koelt, verwarmt, verlicht, ventileert en weert geluid, zoals hier in het politiekantoor van Kortrijk.

Een Comfort Cube op het werk

Een voorbeeld van hoe Jansen the Building Company deze behoefte naar comfort op de werkplek innovatief invult, is The Comfort Cube. De voorbije maanden maakten we kennis met thuiswerk en de voordelen hiervan. Maar in alle rust, veiligheid en comfort videocalls opzetten en werken, dat moet net zo goed kunnen op kantoor. Met The Comfort Cube creëer je op een eenvoudige manier een afgesloten ruimte in het landschapskantoor. De modulaire ‘living walls’ isoleren The Cube optimaal. Verder is The Cube voorzien van een KAY-klimaatplafond dat koelt, verwarmt, verlicht, ventileert en geluid weert. Hierdoor is er geen tocht, amper luchtverplaatsing en een minimale verspreiding van micro-organismen. Een aangename vergader-, presentatie- en concentratieruimte die het comfort aanzienlijk ten goede kom.

KAY-klimaatplafonds: comfort op maat op de kraamafdeling

De KAY-klimaatplafonds kennen uiteraard nog heel wat andere toepassingen, telkens op maat van het project. Zo opteerde ook de kraamafdeling van het AZ Sint-Maarten voor deze intelligente klimaatplafonds met aangename temperatuur en aangepaste verlichting. “In tegenstelling tot traditionele airco’s, die vaak sterk voelbare koude of warme lucht de ruimte inblazen, geeft het KAY-klimaatplafond de warmte of koelte van het water dat door de buizen stroomt via de metalen plafondplaten erg gelijkmatig af aan de omgeving”, verduidelijkt Nadia Jansen, die het systeem in eigen beheer heeft laten ontwikkelen. Het werkt bovendien geluidloos en door het stralingsprincipe wordt het welzijn van de patiënten verhoogd. Bovendien is het KAY-klimaatplafond via digitale besturingspanelen programmeerbaar en kan men zelfs de kleur van de plafondverlichting kiezen in functie van het geslacht van de baby. Het spreekt voor zich dat ook kantoren, ziekenhuizen, zorgcentra, restaurants en hotels deze technologie kunnen gebruiken. Alle omgevingen die de hoogste eisen stellen aan welzijn, maar ook aan performantie, flexibiliteit en duurzaamheid, varen er wel bij. 

Jansen 1b - Comfort Cube 3 kopiëren
Creëer een rustige en aangename vergader-, presentatie- en concentratieruimte in je kantoor met een Comfort Cube, zoals hier in Tour&Taxis, Brussel.

Ondersteunend BIM-team

Geen kwaliteit zonder service. De intrede van het Bouw Informatie Model (BIM) heeft een grote impact op de sector. “Misverstanden worden voorkomen. Zo vermijd je conflicten en fouten op de werf”, zegt Jansen. “Wij hebben een BIM-manager en een ondersteunend team. Zij adviseren op hun beurt de andere diensten in projecten, vormen een interne helpdesk en leiden intern collega’s op.” Sien van der Have, BIM-manager van Jansen the Building Company, legt verder uit: “Wij hebben bij verschillende projecten met een BIM gewerkt, waaronder een nieuwe vestiging van Lidl en het Van der Valk hotel in Gent. Bij beide projecten hebben we de voordelen van openBIM ervaren. Als bouwbedrijf moet je bij elk nieuw project samenwerken met een groot aantal partners. In deze rol is het belangrijk zo flexibel mogelijk met alle beschikbare informatie om te kunnen gaan. Bij het Van der Valk hotel heeft het hele bouwteam een korte opleiding gekregen en maakt zelfs onze klant in het model notities voor onze werf- en projectleider. Van dit project werd er door ons ook een 3D-scan gemaakt van de ruwbouw van dit hotel dat resulteerde in een puntenwolk: miljoenen puntjes. Deze puntenwolk kunnen we gebruiken in Revit en hier onze binnenwanden op intekenen en alles in opmeten. Je hoeft dan niet meer ter plaatse naar de werf te gaan om zaken op te meten.”    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • IB-1

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
0%