Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Interieur

Constant evoluerend

De ontwikkeling van een armatuur, of zelfs een hele familie, is nooit voorbij. Feedback van gebruikers laat toe hier en daar wat handigheidjes toe te voegen. Exterus ging met deze feedback aan de slag bij haar PowerLine.

Foto 1 Exterus kopiëren
Verschillende maatwerkversies van PowerLine voor verschillende kantooropstellingen.

Tekst: Tom Rampelbergh | Beeld: Exterus

12 januari 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Nieuw kan je de PowerLine van Exterus moeilijk noemen. De ontwikkeling en productie van deze lineaire verlichtingsprofielen op maat startte in 2017. En toch is de PowerLine van toen niet te vergelijken met de PowerLine van vandaag. “Klopt inderdaad”, bevestigt Juri Vannieuwenborgh. “De profielen kregen een opfrisbeurt en werden, op aangeven van dealers en eindklanten, wat aangepast. Een mooi voorbeeld van inspelen op feedback van onze klanten.”

Kleine ingreepjes

Exterus verzamelde de gekregen feedback en ging er vorig jaar mee aan de slag. Zo werd het profiel dusdanig aangepast dat de gehele techniek ingeklikt kan worden. Bovendien zorgt Exterus sinds de opfrisbeurt voor infrezingen die de plafondmontage en het aansluiten veel makkelijker maken.

Daarnaast bestaat nu een optielijst. “Elke PowerLine kan nu perfect op maat van elk verschillend project samengesteld worden”, aldus Vannieuwenborgh. Aan de prestaties verandert er ook wat. Exterus maakt steeds gebruik van de recentste ledtechnologie en die zorgt er voor dat de effectieve lumenoutput, het gemeten armatuurrendement zeg maar, vandaag uitkomt op 2800 lumen per meter. De effectieve lichtefficiëntie bedraagt 108 lm/W. “Cijfers die almaar hoger klimmen”, geeft Vannieuwenborgh nog mee.

Een witte richtbare Micro Tube voor het aanlichten van bijvoorbeeld kunstwerken vanuit het PowerLine profiel.

Optielijsten

Naast de kleine ingreepjes aan de profielen zelf bouwde Exterus de opties aanzienlijk uit. Een hele reeks verlichtingsmodules, al dan niet in verschillende kringen te schakelen of te voorzien van DALI of 1-10V dimming, staan paraat. De Micro Tube, richtbare spots, kunnen  nu in een enkele of een dubbele versie worden voorzien op een bindplaat terwijl met de Nano Tube Suspension een smalle pendel beschikbaar wordt voor montage op het PowerLine profiel. Naast deze optielijst voor verlichtingsmodules groeit ook de technische optielijst. Daarin vinden we onder meer een noodverlichtingsmodule (3 uren), bewegingsdetectie, een Casambi-module (inbouw) met drie groepen (enkel bij de DALI-uitvoeringen) en Ambient light sensor.

Keuze te over

De PowerLine is standaard beschikbaar in lengtes van 580 tot 4500 millimeter en wordt opgebouwd uit lengtes van 280 millimeter. “Wie een langere PowerLine wenst, kan deze uiteraard bekomen”, voegt Vannieuwenborgh meteen toe. “Dat is immers het hele idee van maatwerk. Structuren in L-vorm of vierkant zijn eveneens mogelijk.” De standaardkleuren van PowerLine zijn geanodiseerd aluminium, wit mat textuur (RAL9016) en zwart mat textuur (RAL9005). Ook daar is maatwerk binnen handbereik aangezien elke RAL-kleur op aanvraag mogelijk is. Vannieuwenborgh besluit met het bericht dat de PowerLine heel binnenkort een nieuwe telg in de familie mag verwelkomen. Exterus legt momenteel de laatste hand aan de PowerLine Recessed. Dit profiel wordt voorzien van lipjes waardoor inbouw mogelijk is. “Alle opties voor onze plafond- en pendeluitvoering zijn ook voor de Recessed verkrijgbaar”, besluit Vannieuwenborgh.  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • IB-1

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
0%