NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Constant evoluerend
Verschillende maatwerkversies van PowerLine voor verschillende kantooropstellingen.

Constant evoluerend

Nieuw kan je de PowerLine van Exterus moeilijk noemen. De ontwikkeling en productie van deze lineaire verlichtingsprofielen op maat startte in 2017. En toch is de PowerLine van toen niet te vergelijken met de PowerLine van vandaag. “Klopt inderdaad”, bevestigt Juri Vannieuwenborgh. “De profielen kregen een opfrisbeurt en werden, op aangeven van dealers en eindklanten, wat aangepast. Een mooi voorbeeld van inspelen op feedback van onze klanten.”

Kleine ingreepjes

Exterus verzamelde de gekregen feedback en ging er vorig jaar mee aan de slag. Zo werd het profiel dusdanig aangepast dat de gehele techniek ingeklikt kan worden. Bovendien zorgt Exterus sinds de opfrisbeurt voor infrezingen die de plafondmontage en het aansluiten veel makkelijker maken.

Daarnaast bestaat nu een optielijst. “Elke PowerLine kan nu perfect op maat van elk verschillend project samengesteld worden”, aldus Vannieuwenborgh. Aan de prestaties verandert er ook wat. Exterus maakt steeds gebruik van de recentste ledtechnologie en die zorgt er voor dat de effectieve lumenoutput, het gemeten armatuurrendement zeg maar, vandaag uitkomt op 2800 lumen per meter. De effectieve lichtefficiëntie bedraagt 108 lm/W. “Cijfers die almaar hoger klimmen”, geeft Vannieuwenborgh nog mee.

Een witte richtbare Micro Tube voor het aanlichten van bijvoorbeeld kunstwerken vanuit het PowerLine profiel.

Optielijsten

Naast de kleine ingreepjes aan de profielen zelf bouwde Exterus de opties aanzienlijk uit. Een hele reeks verlichtingsmodules, al dan niet in verschillende kringen te schakelen of te voorzien van DALI of 1-10V dimming, staan paraat. De Micro Tube, richtbare spots, kunnen  nu in een enkele of een dubbele versie worden voorzien op een bindplaat terwijl met de Nano Tube Suspension een smalle pendel beschikbaar wordt voor montage op het PowerLine profiel. Naast deze optielijst voor verlichtingsmodules groeit ook de technische optielijst. Daarin vinden we onder meer een noodverlichtingsmodule (3 uren), bewegingsdetectie, een Casambi-module (inbouw) met drie groepen (enkel bij de DALI-uitvoeringen) en Ambient light sensor.

Keuze te over

De PowerLine is standaard beschikbaar in lengtes van 580 tot 4500 millimeter en wordt opgebouwd uit lengtes van 280 millimeter. “Wie een langere PowerLine wenst, kan deze uiteraard bekomen”, voegt Vannieuwenborgh meteen toe. “Dat is immers het hele idee van maatwerk. Structuren in L-vorm of vierkant zijn eveneens mogelijk.” De standaardkleuren van PowerLine zijn geanodiseerd aluminium, wit mat textuur (RAL9016) en zwart mat textuur (RAL9005). Ook daar is maatwerk binnen handbereik aangezien elke RAL-kleur op aanvraag mogelijk is. Vannieuwenborgh besluit met het bericht dat de PowerLine heel binnenkort een nieuwe telg in de familie mag verwelkomen. Exterus legt momenteel de laatste hand aan de PowerLine Recessed. Dit profiel wordt voorzien van lipjes waardoor inbouw mogelijk is. “Alle opties voor onze plafond- en pendeluitvoering zijn ook voor de Recessed verkrijgbaar”, besluit Vannieuwenborgh.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details