Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

NL | FR

Producten

De cosmetica voor de houtsector

Haus-Salzkammergut_Copyright-Paul-Ott-Photografiert(ENT_ID=2099
De voedende Rubio® WoodCream beschermt verticaal houten buitenschrijnwerk tegen weersinvloeden en behoudt zijn natuurlijke schoonheid. (Beeld: Paul Ott Photografiert)

Tekst | Laureline Vansteenkiste

Beeld | Rubio Monocoat

18 november 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Of je nu kiest voor een volledige gevel in hout of werkt met enkele accentmuren: houtelementen geven een woning of gebouw charme en een unieke uitstraling. Al blijft het vaak een uitdaging om de natuurlijke schoonheid over de jaren heen te behouden. De nieuwe Rubio® WoodCream van Rubio Monocoat beschermt het hout, voedt het en werkt water- en vuilafstotend. Voor een langdurig en mooi resultaat.

Met bijna zestig jaar ervaring op de teller is Rubio Monocoat een gerenommeerde, internationale speler in houtbeschermingsproducten, zowel voor het interieur als voor buitenschrijnwerk. Actief in 82 landen verkoopt het bedrijf uit Izegem jaarlijks een volume dat – eens uitgesmeerd – meer dan 50 miljoen vierkante meter hout bedekt. Sinds 2005 trekken ze resoluut de kar van duurzaamheid en ecologie. Zowel in hun producten, met een volledig solventvrij gamma, als in hun ecologische voetafdruk, door in te zetten op kwaliteit en technologie.

Uitgebreid expertisenetwerk

Hun product in zoveel landen aan de man brengen doen ze natuurlijk niet op eigen houtje. “We hebben een uitgebreid verdelersnetwerk, de Rubio Monocoat-familie, waarmee we jaarlijks samenkomen”, vertelt Bart Defrancq, commercieel directeur bij Rubio Monocoat. “Het ideale moment om onze verdelers te trainen, ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren.” Doorheen het jaar blijven de technical sales uiteraard hun distributeurs ondersteunen. Waar nodig staan ze ook architecten bij, met gericht advies voor een specifiek project. Hun aanwezigheid op de beurs Architect@Work paste perfect in dit kader.

De nieuwe Rubio® WoodCream is beschikbaar in verschillende kleuren, zoals Bold Black uit de Grey-collectie.

De jongste telg

Op Architect@Work stelde Rubio Monocoat de nieuwste telg in hun buitengamma voor: de Rubio® WoodCream. Deze crème op waxbasis heeft veel weg van ‘houtcosmetica’. Bart: “De WoodCream is een voedende crème voor verticale houttoepassingen buiten. Door zijn structuur is hij bijzonder gemakkelijk aan te brengen, want hij drupt niet. Bovendien legt deze crème geen film aan, maar werkt diep in het hout. Het hout bladdert dus niet af.” De Rubio® WoodCream beschermt tegen uv-stralen en werkt waterafstotend, waardoor de gevel zelfreinigend wordt. Vuilresten spoelen met de regen weg. Zo bewaart de crème de natuurlijke look-and-feel van het hout.

Rubio® WoodCream bestaat in verschillende kleurschakeringen – een Grey-, Traditional- en Scandinavian-collectie – en in combinatie met de Rubio® WoodCream Softener bekom je een semi-transparant effect of een extra vergrijsde look. “Ga je voor een volledig transparante kleur, dan biedt de crème geen uv-bescherming meer, want hiervoor heb je pigment nodig. De andere eigenschappen blijven natuurlijk wel van toepassing”, legt Bart uit. “Deze mix van kleuren en intensiteit volgen de laatste trends in de sector.”  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Freddy Fierens

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details