NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
De intelligente oplossing voor lichtregeling
Eenvoudige inbedrijfstelling, eenvoudig in gebruik. WAGO Lighting Management regelt de verlichting in het magazijn en de kantoren.

De intelligente oplossing voor lichtregeling

Het licht brandt dan enkel wanneer het echt nodig is. Het recent opgeleverde bouwproject op de site van Brucargo maakt gebruik van WAGO Lighting Management.

De site van Brucargo, het vrachtgebied van Brussels Airport, gonst van de bedrijvigheid. Een dagelijkse aan- en afvoer van vracht, maar ook de recente bouw van drie nieuwe torens met een gemeenschappelijk magazijn, zorgden voor animo. De oplevering van de nieuwe torens is recent gebeurd, de eerste huurders trekken naar hun nieuwe stekje. Cegelec implementeerde in het magazijn en de torens een flexibel lichtmanagementsysteem van WAGO.

Nieuwbouw

831, 833, 835. De winnende lotjes van de tombola zijn het niet, wel de ‘namen’ van de drie nieuwe, net opgeleverde kantoorgebouwen op de site van Brucargo. De drie torens delen een gemeenschappelijke gelijkvloerse verdieping waarin één groot magazijn is opgetrokken. “We spreken hier over een magazijn van ongeveer 200 meter lang en 50 meter breed op een interessante locatie”, omschrijft WAGO. “In de torens bevinden zich de kantoren, opgeleverd als landschapskantoren maar perfect in te delen als kleinere kantoren, naargelang de wensen van de huurders. WAGO Lighting Management regelt doorheen het magazijn en de gebouwen de verlichting.”

Een groot magazijn en drie kantoortorens. Een opvallend nieuwbouwproject met een flexibel lichtmanagementsysteem van WAGO. (Beeld: Jaspers-Eyers Brucargo)

Klein en groot

De lijnverlichting in het magazijn werd volledig geïntegreerd in het Lighting Management systeem van WAGO. Concreet betekent dit dat de verlichting alleen brandt wanneer het nodig is, op basis van gegevens gecapteerd door de aanwezigheids- en bewegingsmelders. “De flexibiliteit en de schaalbaarheid van Lighting Management is dusdanig groot dat de aansturing van de verlichting in de kantoren meteen kan aangepast worden aan een veranderde situatie”, legt de fabrikant uit. “Wordt een deeltje van een verdieping verhuurd aan firma A en een ander deel aan firma B, dan volstaat het om dit zo te programmeren om de verlichting op punt te stellen. Huurt één van beide firma’s bijvoorbeeld nog een deel erbij, is het eenvoudig in de programmatie aan te passen. Daarvoor hoeft zelfs niemand ter plaatse te komen. WAGO Lighting Management is de perfecte oplossing voor kleine productiefaciliteiten tot grote (logistieke) gebouwen en alles tussenin. De opdrachtgever besliste om te werken met één systeem per toren en eentje voor het magazijn. Het is zelfs mogelijk om dat allemaal op één groot systeem te plaatsen dat vanuit een centrale plek bestuurd wordt. Eén centraal beheersysteem voor vier gebouwen als het ware.

Het systeem

“WAGO Lighting Management is een handige oplossing voor zowel nieuwe systemen als retrofits”, aldus nog de fabrikant. “Bovendien ontwikkelden we een pak handige functies die gebruikers helpen bij het zelfstandig bedienen ervan. Een wizard-gebaseerde configuratie begeleidt hen bij de inbedrijfstelling, geïntegreerde functies snellen ter hulp bij het gebruik terwijl een efficiënt en flexibel lichtmanagement de arbeidsomstandigheden (en dus de algemene sfeer) verbetert. Tot slot zorgt een visualisatie-interface voor een comfortabele en overzichtelijke bediening via touchscreen of tablet. Het systeem ondersteunt de integratie van DALI-2 Noodverlichting met automatische rapportage en DALI-2 HCL sturing.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details