NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
De Kapertoren: een landmark voor studenten en jonge starters in centrum Hasselt

De Kapertoren: een landmark voor studenten en jonge starters in centrum Hasselt

In 2012 startte het wedstrijdontwerp van de Kapertoren in de Limburgse hoofdstad. Na een intensieve samenwerking van 8 jaar tussen de publieke en private sector, is de unieke toren een feit. Het project biedt huisvesting aan studenten en jonge starters. Het maakt deel uit van een groot ensemble van gebouwen waarbij het ranke gebouw de skyline van de stad vormgeeft. De AWS 75 WF.SI+ raamsystemen van Schüco beantwoordden naadloos aan de architectonische behoeften. De etagehoge raamgevels geven de toren een smal en homogeen aanzicht.

Gebouwen te gast in het Kapermolenpark 

De Kapertoren is een indrukwekkende toren, ingepland in het stadsgroen van het Hasseltse Kapermolenpark, op wandelafstand van het bruisende centrum. Drie paviljoenen vergezellen de Kapertoren in het park en bieden studentenhuisvesting met ondersteunende functies zoals co-working spaces en kantoren. Daarnaast is er ook een binnen- en buitenzwembad op het terrein. ​ 

Zo vertelt architect en directeur bij POLO Architects Jascha Rondou: “Een langdurige en constructieve samenwerking tussen verschillende partijen leverde dit geslaagde totaalplaatje van faciliteiten. Het draagt bij aan een uniek woonconcept waarbij de Kapertoren het toonbeeld is van het beter en anders urbaniseren van steden. De combinatie van het park en de campus, creëert een ideale woonsfeer voor studenten en jonge starters” 

Toegevoegde waarde van Schüco raamsystemen  

Schüco, expert in aluminiumsystemen voor ramen, deuren en gevelprojecten stelt met de Kapertoren het raamsysteem AWS 75 WF.SI+ voor. Het voldoet aan de hoogste energie- en architecturale eisen met uitstekende thermische isolatie en smalle aanzichtbreedtes. Het vormt de basis voor een breed scala aan toepassingen in energiezuinige gebouwen. Het raamsysteem beschikt over een waaier aan openingstypes zoals draai-, draaikiep- en kiepramen. Het biedt daarmee de hoogste mate van plannings- en ontwerpflexibiliteit bij de implementatie van energiezuinige, designgerichte gebouwen. ​ 

“Het zet de ranke architectuur van de Kapertoren daarmee extra in de verf en begeleidt de unieke vergezichten, zowel op het park als op de stad. De architectuur, de locatie en het innovatieve concept maken van de hoogste woontoren van Hasselt de place to be voor studenten en jonge starters. Het raamsysteem biedtde hoogste mate van plannings- en ontwerpflexibiliteit bij de implementatie van energiezuinige, designgerichte gebouwen”, aldus Geert Michels, algemeen directeur van Schüco.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details