NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
De klassieke elegantie van chevron

De klassieke elegantie van chevron

Nieuwe parketcollectie

Chevron siert als legpatroon al vloeren sinds het begin van de 16e eeuw. Het komt oorspronkelijk uit Frankrijk en is geïnspireerd op het beroemde patroon van vlamgravures. De elegantie en het ontwerp hebben de tand des tijds doorstaan. Met een nieuwe collectie samengesteld hout voor chevron-installatie brengt Parador hulde aan de klassieke elegantie van dit patroon.

Traditioneel gekend als de Franse variant van visgraat, biedt chevron parket ontelbare plaatsingsmogelijkheden voor een stijlvolle inrichting van ruimtes. De klassieke, afwisselende samenstelling creëert een verbluffende tweekleurige esthetiek en is een van de meest visueel verbluffende patronen, een combinatie van geometrische vormen en een dynamische oriëntatie.

De nieuwe collectie van Parador omvat zes veelzijdige eiken vloeren, van lichte kleuren die eruit zien alsof ze niet behandeld werden tot klassieke natuurtinten en rijke donkere tinten, die in elk design en elke ruimtesituatie geïntegreerd kunnen worden – van hoogwaardige privéwoningen tot grote woonprojecten.

De stroken van het Chevron parket hebben afgeschuinde randen in een hoek van 45°. Door het gebruik van linker- en rechterstroken is de installatie niet gefixeerd op een enkel patroon en kan er gevarieerd worden. Na installatie vormen de blokken een doorlopende “V”, wat de chevron vloer zo onmiskenbaar maakt.

Het matte oppervlak met lakafwerking beschermt het parket optimaal, geeft het de natuurlijke uitstraling van een met olie behandeld oppervlak en benadrukt de kleur en structuur van de vloer. De vierzijdige minivelling zorgt voor een rustig, naadloos voegpatroon. Uitgelezen houtsoorten uit duurzaam beheerde bossen zijn de grondstof voor de hoogwaardige chevron parketvloeren, die gegarandeerd elke woonruimte transformeren.

Over Parador

Parador is een internationaal toonaangevend inrichtingsmerk dat ontstaan is uit passie en de wens om buitengewone ruimtes duurzaam in te richten.
Opgericht in 1977, hebben wij ons tot doel gesteld, onze klanten in alle productbereiken de beste kwaliteit te bieden. We hechten veel waarde aan vakmanschap en Europese productie.  Onze expertise en knowhow worden al generaties lang doorgegeven. Zo creëren we innovatieve ontwerpen die onze klanten inspireren en hun leefruimtes verfraaien.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details