NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
De nieuwe maatstaf in terrasaanleg
Het Structusol aluminium draagsysteem: innovatie, kracht en stabiliteit in één vernuftige oplossing.

De nieuwe maatstaf in terrasaanleg

Alles kan beter. Dat dacht men ook bij Solidor, gespecialiseerd in terrasdragers en accessoires voor terrasaanleg. De beproefde regelbare terrasdragers kregen een upgrade. Bovendien werd er een innovatief aluminium draagsysteem ontwikkeld dat meteen goed was voor twee awards. Een erkenning die je moet verdienen.

Tekst: Eva Goossens   |   Beeld: Solidor

Al sinds 1978 legt Solidor Rubber & Products zich toe op het spuitgieten van regelbare terrasdragers voor houten planken, betontegels en keramische tegels en dus het verhogen en waterpas brengen van terrassen. Kwaliteit, duurzaamheid maar ook innovatie werden door de jaren heen hoog in het vaandel gedragen. Een pioniersrol die de firma met verve vervult, wat onder meer blijkt uit recente nieuwigheden die niet alleen de mogelijkheden maar ook de eenvoudige en snelle plaatsing verder verbeteren.

Nieuw van Solidor: het zelfklevend Sticksol bovenplaatje voor tegels, te combineren met een regelbare terrasdrager uit de Comfort-serie.

Regelbare terrasdragers: de Comfort-serie

De Solidor kunststof terrasdragers, vervaardigd uit regranulaat voor een hoge en stabiele kwaliteit, hebben hun sporen al ruimschoots verdiend. Ze kunnen traploos in hoogte worden versteld, van 1 centimeter tot meer dan 1 meter en hebben een groot draagvermogen van 800 tot 1.500 kilo. “Dit gamma beproefde terrasdragers kreeg begin dit jaar een upgrade”, aldus Emmanuel Dejans, Managing Director van Solidor. Het bestaande assortiment werd volledig vervangen door de nieuwe Comfort-serie. “De Solidor terrasdragers kregen niet alleen een groter draagvlak om het overhellen van de tegels te verhinderen, er werd ook verder werk gemaakt van de modulariteit van het gamma.” Concreet houdt dit in dat alle onderdelen uit het gamma universeel uitwisselbaar zijn, voor nog meer flexibiliteit en comfort. Een handige app, waarop men de specificaties van het terras ingeeft, geeft aan welke referenties nodig zijn voor het project. Een slim hulpmiddel dat nog meer tijd uitspaart.

Nieuw: Sticksol, zelfklevende bovenplaat voor tegels

Nog een slimme innovatie valt te noteren bij de bovenplaten, te combineren met een Solidor regelbare terrasdrager naar keuze. Dit gamma werd aangevuld met Sticksol, een gepatenteerd bovenplaatje met een kleeflaag (ref. C3/4T BT). De zelfklevende bovenlaag maakt dat de tegels niet bewegen of klikken. Dit passtuk verhindert bovendien het opwaaien van tegels met dertig procent, niet onbelangrijk voor terrassen die onderhevig zijn aan stormweer en wind, bijvoorbeeld aan de kust. Het is gemaakt van rubber, zorgt voor een stevige grip en absorbeert contactgeluiden, goed voor een vermindering van doorgeefgeluiden met 75 procent. Sticksol bleef in de sector niet onopgemerkt en werd geselecteerd voor een award door ‘Election des produits du BTP’. Dit event, georganiseerd door SAGERET in partnerschap met CAPEB en Bâtiment Artisanal, beloont de meest opmerkelijke nieuwe materialen voor de bouw en openbare werken. Een markterkenning die kan tellen.

Grote tegels? Structusol biedt soelaas en garandeert een stabiele onderstructuur.

Aluminium draagsysteem voor grote tegelformaten

Niet alleen Sticksol viel in de prijzen. Dezelfde eer viel te beurt aan Structusol, het aluminium draagsysteem van Solidor dat eerder ook al goed was voor een Designregio Kortrijk Award. Met Structusol, eveneens gepatenteerd, speelt Solidor in op de trend van grotere tegelformaten. Het is een modulair draagsysteem met ultradunne aluminiumprofielen voor een snelle en comfortabele plaatsing, zonder beperkingen qua tegelformaten of legpatronen. Gebruik de verschillende verbindingsstukken voor een vlotte opbouw en de handige voegstukken voor een betere afwatering. De stabiliteit wordt verzekerd door blindklinknagels. En wat meer is: het ingewerkte rubberprofiel beperkt contactgeluiden en zorgt voor extra grip. Makkelijk toepasbaar in zowel nieuwbouw- maar vooral ook bij renovatieprojecten waarbij elke millimeter telt.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details