Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

NL | FR

Nieuws

De vloer van de toekomst

De afdeling R&D van Arturo is erin geslaagd een toplak met ijzersterke eigenschappen te ontwikkelen.

Tekst | Geert Van Cauwenberge

Beeld | Uzin Utz / Arturo

26 augustus 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Maak kennis met een gecertificeerde, matte toplak met incasseringsvermogen die tegelijk hoge ogen scoort op het vlak van duurzaamheid. Op die manier genieten klanten niet alleen jarenlang van een slijtvaste en onderhoudsvriendelijke gietvloer, maar dragen ze ook hun steentje bij aan een schoner milieu.

Hoogwaardige en betaalbare gietvloeren en lakken ontwikkelen met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk. Dat is de missie van Arturo. De Arturo Ultimat (te bestellen als Arturo PU7310 Toplak) heeft alle troeven in huis om zowel de vakman als eindgebruiker een echte meerwaarde te bieden. Uv-stabiel, kras- en slijtvast, onderhoudsarm en AgBB-gecertificeerd dankzij de vervaardiging uit duurzame grondstoffen: hoog tijd om alle voordelen van dit topproduct te ontdekken.

Trendy en sterk

Ben je op zoek naar een toplak die niet alleen prachtig mat is, maar ook bijzonder slijtvast, sterk en onderhoudsvriendelijk? Dan is Arturo Ultimat een slimme keuze. Ontdek een matte, transparante, waterhoudende, 2-componenten toplak op basis van polyeruthaanhars. Als bijkomende pluspunten zijn er de hoge uv-stabiliteit, de goede chemicaliënbestendigheid en de antislipuitvoering. En als vakman zal je de snelle doorharding van deze lak zeker appreciëren, waardoor het mogelijk is om twee lagen op één dag aan te brengen. 

Circulair en breed inzetbaar

Mede door de Green Deal van de Europese Commissie is de trend naar circulariteit – het maximaal hergebruiken van materialen en grondstoffen – niet meer te stoppen. Stap voor stap maakt Arturo haar producten toekomstbestendig, zonder in te boeten op de vertrouwde kwaliteit. Bovendien blijven de gietvloeren en lakken breed inzetbaar. Ook de Arturo Ultimat biedt eindeloze mogelijkheden, geschikt als transparante eindafwerking van diverse PU- en EP-vloersystemen. Ook voor renovatie is deze oplossing trouwens ideaal, waardoor gebouwen een nieuwe bestemming krijgen of opnieuw ingericht kunnen worden. Opnieuw een stap richting duurzaamheid.

Gezond binnenklimaat

Vandaag is een gezond binnenklimaat actueler dan ooit. Dankzij het gebruik van duurzame grondstoffen is Arturo Ultimat zeer emissiearm. In combinatie met het cementgebonden gietvloersysteem Arturo Concreta en de PU-vloersystemen van Arturo is de toplak getest volgens de strenge AgBB-richtlijnen en dus klaar voor de toekomst als strengere wetgeving van kracht wordt.

Cradle to Cradle Certified®

Voor de vloer van de toekomst kijken aannemers, architecten, leveranciers en klanten steeds meer richting vergroening en duurzaamheid. Voor de Arturo PU2030, een uv-stabiele, blijvend elastische gietvloer met verhoogd loopcomfort, voegden de experts van Arturo de daad bij het woord: ruim 95 procent van alle gebruikte materialen werd onderzocht op herkomst en waar nodig aangepast naar een duurzaam alternatief. Na drie jaar intensieve samenwerking met leveranciers in de hele keten werd deze aanpak in april 2021 beloond met het Cradle to Cradle Certified® Silver. Een onderscheiding waarop alle medewerkers van Arturo zeer trots zijn.    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Freddy Fierens

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details