NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
De wind in de zeilen
Wally inbouwversie kan zowel vast als richtbaar.

De wind in de zeilen

Nieuwe armaturen en innovaties, nieuwe productielijn en een nieuwbouw die de bedrijfsoppervlakte dit jaar zal verdubbelen. Het gaat de Roeselaarse verlichtingsfabrikant Exterus voor de wind.

Juri Vannieuwenborgh van Exterus is trots: “Ondanks de bizarre tijden wereldwijd de laatste jaren hebben we er een mooie weg van gemaakt met Exterus. Corona, de stijgende energieprijzen en het conflict in Oekraïne maken het voor niemand makkelijk. En toch zien we dat veel mensen de investering doen in hun eigen woning. Het creëren van een veilige haven waarin we, als het allemaal weer eens tegenslaat, kunnen terugplooien, staat hoog op het verlanglijstje. Voeg daarbij onze inzet om levering en onze service voor en na verkoop verder te optimaliseren en we komen bij een mogelijke verklaring van onze sterke resultaten. Een stijgende verkoop en een bredere naamsbekendheid in de markt voelen we dagelijks. En dat geeft ons energie om verder te blijven werken aan nieuwe producten en om bestaande collecties uit te breiden.”

De champagnekleurige Wally combineert mooi met het zwart van de opbouwblok RECT.

Extra flexibiliteit

Het magnetisch tracksysteem A-Track-Tif biedt gebruikers de mogelijkheid spots, lineaire verlichting en ook pendelarmaturen mooi met elkaar te combineren. De verschillende armaturen behouden zo hun eigenschappen terwijl het profielsysteem toch de nodige flexibiliteit aanreikt om de toestellen op een andere plaats te positioneren. “Verandert het interieur van de ruimte of, meer zelfs, krijgt de hele ruimte een andere functie, dan volstaat het om de armaturen op een andere plaats te positioneren”, legt Vannieuwenborgh uit. “De verlichting in de ruimte is zo steeds optimaal, wat er in die kamer ook gebeurt. Een nieuw laag profiel komt er nu bij, specifiek voor projecten waar de lineaire verlichting niet voorzien wordt of niet noodzakelijk is.”

Flexibel inzetbaar

Een kleine bolvormige armatuur met een diameter van 60 millimeter, zo ziet de nieuwe Wally van Exterus er uit. Qua afwerkingen zijn mogelijk: champagne, brons, gun metal brons, wit en zwart. “Met deze afwerkingen matcht Wally perfect met onze populaire Nala-reeks en sluiten we mooi aan bij de huidige trends qua interieurafwerkingen”, aldus Vannieuwenborgh. “Vooral dan brons en champagne zien we regelmatig terugkeren bij andere producten. Denk maar aan wandafwerkingen, kraanwerk in de keuken en zo meer. Maar ook qua lichtopbrengst en andere verlichtingseigenschappen presteert Wally sterk. Zo beperkt de verdiepte positie van de lichtbron, samen met de reflector, de verblinding tot een minimum (UGR <19). Het modulair ontwerp van Wally maakt dat verschillende toepassingen binnen bereik zijn, gaande van het eerder genoemde A-Track-Tif profielsysteem tot inbouwtoepassingen. Ook een pendelversie is beschikbaar. We zijn ervan overtuigd dat de combinatie van design en technologie in de smaak zal vallen. We tonen Wally graag tijdens de volgende editie van ARCHITECT@WORK waar Exterus opnieuw van de partij zal zijn.”

De pendelversie van Wally in drie beschikbare afwerkingen.

Lichttechnisch sterk

Een nieuwe technologie en het gebruik van de nieuwste COB-leds geven een effectieve lumenoutput van 515 lumen bij een verbruik van 5,85 watt. Bovendien is ook de kleurweergave hoog zonder dat op termijn een kleurverschuiving zal plaatsvinden. “En we kunnen de armatuur kleiner maken”, voegt Vannieuwenborgh toe. “Met ook de keuze tussen een smalle lichtbundel van 16°, een mediumbundel van 36° en een wide beam bundel van 50° vergroten we ook de inzetbaarheid van Wally. Accentverlichting met de smalle bundel maar dus ook uniform verlichtingstoestel met de bundel van 36°. Extra redenen om Wally te komen bekijken tijdens ARCHITECT@WORK.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details