NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Design voor gedeeld gebruik

Design voor gedeeld gebruik

Een aangepaste sanitaire installatie in een publiek of commercieel gebouw moet bruikbaar zijn en gedeeld worden door iedereen, ongeacht leeftijd of fysieke toestand van de persoon. Of het nu gaat om een kind, tiener, zwangere dame, rolstoelgebruiker of afhankelijke oudere persoon, iedereen moet op een comfortabele en veilige manier douche of toilet kunnen gebruiken.

Veiligheid, hygiëne, bestendigheid tegen intensief gebruik en vandalisme, ergonomie, … al deze eigenschappen dienen in acht genomen te worden bij de productkeuze voor een publieke sanitaire ruimte. Ook design is een marktvereiste: edele materialen, hoogwaardige afwerkingen of originele kleuren en natuurlijke vormen worden allemaal in aanmerking genomen tijdens het beslissingsproces.

Er wordt dus gekozen voor visueel neutrale, discrete en niet-stigmatiserende, esthetische en comfortabele toegankelijkheidsproducten. Natuurlijk is daarbij het opofferen van ergonomie en veiligheid uit den boze. Bij de keuze van grepen en steunen zijn de vorm en de diameter bijvoorbeeld belangrijke eigenschappen: een te hoekige of vierkante vorm zijn moeilijk te hanteren, en een diameter van 32 tot 35 mm is ook belangrijk. Wanneer deze kleiner of groter is, is de grip namelijk minder goed. De onderarmspieren worden ten koste van de schouderspieren belast, terwijl de krachten van de gebruiker net dienen gespaard te blijven.

Voor DELABIE, marktleider in sanitaire voorzieningen voor publieke ruimten, is het belangrijk te voldoen aan de hoogste normen wat betreft toegankelijkheid. Vanaf de ontwerpfase ondergaat een product meerdere tests op het gebied van weerstand, duurzaamheid, ergonomie, biodiversiteit van de gebruikte materialen, visuele contrastwaarden, … Dit alles om de veiligheid van de gebruiker te waarborgen.

Met het toegankelijkheidsassortiment van DELABIE is het mogelijk aan elke configuratie te voldoen: niet alleen met grepen en douchezitjes, maar ook met aangepaste kranen (bijvoorbeeld kranen met lange hendel of elektronische kranen) en toestellen in roestvast staal. Het assortiment biedt voor elke type gebouw en elk interieur een antwoord.
Naast de series in glanzend slijtvast Nylon (NylonClean®) en in glanzend of mat gepolijst rvs (UltraPolish® of UltraSatin®), is ook het assortiment Be-Line® beschikbaar. Dit laatste assortiment, in aluminium, brengt design en comfort samen. Verder wordt de gebruiker ook hygiëne, veiligheid en een gevoel van welzijn geboden. Dankzij de afgeronde vorm en de ergonomische platte antiroterende zijde passen de grepen perfect in de vorm van de hand.

Ontwerpers en voorschrijvers van toegankelijke sanitaire ruimtes voor de openbare sector hoeven niet langer compromissen te sluiten. Het is mogelijk om stijlvolle producten te kiezen die bestand zijn tegen intensief gebruik en die tegelijkertijd de veiligheid en hygiëne van de gebruikers garanderen. In sanitaire ruimtes die intensief worden gebruikt, zullen aantrekkelijke en goed onderhouden producten met schone, heldere oppervlakken meer respect en zorg oproepen bij de gebruikers, zonder compromissen te sluiten op het gebied van functionaliteit, ergonomie of veiligheid.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details