NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Ding mee naar de trofee voor thermisch verzinken 2023
De Benelux Trofee voor Thermisch Verzinken 2023.

Ding mee naar de trofee voor thermisch verzinken 2023

Vier prijzen te winnen

Naar tweejaarlijkse gewoonte nodigt Zinkinfo Benelux designers, staalbouwers, opdrachtgevers, aannemers en studiebureaus uit om hun project in te schrijven voor de Benelux Trofee Thermisch Verzinken (BTTV) 2023. Met deze wedstrijd wil Zinkinfo een staalkaart aan toepassingen van thermisch verzinken tonen. Deelnemen kan nog tot 31 januari 2023.

Thermisch verzinken biedt designers en hun klanten heel wat voordelen. Vooral de lange levensduur en onderhoudsvriendelijkheid zijn belangrijke troeven van dit conserveringssysteem. Bovendien waarderen ontwerpers het mooie verouderingsproces van thermisch verzinkt staal waardoor het met de jaren die typische natuurlijke patina krijgt. 

Prijzen in drie categorieën

De BTTV stoelt op de ZEKER ZINK-filosofie van Zinkinfo. Centraal daarin staat de zekerheid die thermisch verzinken biedt als duurzame bescherming tegen corrosie. In lijn met die filosofie onderscheidt de jury drie categorieën. De eerste is functioneel verzinken. Hier wordt de keuze voor discontinu thermisch verzinken vrijwel uitsluitend ingegeven door de functionele kwaliteiten van de thermische zinklaag. De lange levensduur door optimale corrosiewering en het onderhoudsvrije karakter van het thermisch verzinken geven de doorslag. Ten tweede is er esthetisch verzinken. In deze categorie zijn er naast functionele eisen ook esthetische verwachtingen waaraan het thermisch verzinkte staal dient te voldoen. De architect of de opdrachtgever kiest dan bewust voor het typische patina van verzinkt staal, dat zich perfect verhoudt tot andere materialen en de omgeving. De derde categorie is gewijd aan het duplexsysteem: een conservering bestaande uit een discontinu verzinkte ondergrond met daarop een poedercoating of natlak.

Prijs circulair bouwen

Over de drie categorieën heen reikt de jury ook de prijs voor circulair bouwen uit. Daarbij wordt het project in de bloemen gezet dat de principes van circulair bouwen zo consequent mogelijk toepast. Verzinken van staalproducten optimaliseert duurzaamheid, hergebruik en recyclage. Verzinkt staal is robuust en kan gemakkelijk worden ontmanteld voor hergebruik in meerdere levenscycli. Je kan producten van verzinkt staal bovendien herverzinken en weer gebruiksklaar maken, waardoor de productie van nieuw staal wordt vermeden. Wanneer de lange levensduur van verzinkt staal uiteindelijk eindigt, worden staal en zink samen gerecycled – zonder verlies van eigenschappen.

Verspreiding

Zinkinfo Benelux zal een boek uitgeven waarin alle projecten die aan de Trofee deelnemen worden opgenomen. Op die manier ontstaat een mooi naslagwerk dat voor alle betrokkenen als een marketingtool kan dienen. Dit boek zal op een grote oplage worden gedrukt en ruim worden verspreid onder opdrachtgevers, architecten, studiebureaus, staalbouwers en aannemers. Ook komen alle deelnemende projecten aan bod op de socialemediakanalen van Zinkinfo Benelux (Instagram, Linkedin, Facebook). Bovendien plaatst Zinkinfo alle projecten op hun website onder de categorie waarin ze zijn ingeschreven. 

Een onafhankelijke jury selecteert de genomineerden en de laureaten en kent de prijzen toe. De uiterste inschrijfdatum is 31/01/2023. Voor meer gedetailleerde informatie over de deelnemingsvoorwaarden, jurering en mediacampagne kan je terecht op www.zinkinfobenelux.com/inspiratie/benelux+trofee+voor+thermisch+verzinken   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details