NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Draaideur of schuifdeur? Wat is de beste oplossing voor uw gebouw?

Draaideur of schuifdeur? Wat is de beste oplossing voor uw gebouw?

Zo bent u verzekerd van een vlotte en veilige doorstroming van mensen en goederen.

Functie, locatie en toegang

Eerste belangrijke factor is de functie van het gebouw. Waarvoor wordt het gebruikt? Wie zal het gebruiken? Daarnaast spelen ook de locatie en inplanting van het gebouw een belangrijke rol, net als de toegangen. Een open toegang aan de kust zal bijvoorbeeld veel meer te lijden hebben onder weer en wind dan een beschutte toegang in het bos. Bovendien zal de plaatsing van de toegangen onder meer ook de mogelijkheid van gecontroleerde toegang mee bepalen. En tot slot zijn er nog de budgetissues en veiligheidsvoorschriften die mee de keuze zullen vormen.

Draaideuren: controle en flexibiliteit

Draaideuren zijn ideaal voor hotels, kantoorgebouwen, supermarkten, overheidsgebouwen en ruimtes met hoge plafonds zoals filmzalen of theaters. Draaideuren zien er imposant uit en zijn ideaal om het klimaat te regelen, maar ook om af te rekenen met tocht en lawaai. Een draaideur is ook een goede keuze om de bezoekersstroom te beheren. De deuren zijn immers zo ontworpen dat er maar één persoon tegelijk binnen of buiten kan gaan. Dat maakt ook dat ze effectief zijn om ongenode gasten buiten te houden, zoals insecten of muizen.

Schuifdeuren: snel en betrouwbaar

Voor kleinere toegangen zijn automatische schuifdeuren vaak de beste oplossing, zeker als de hoogte beperkt is. Automatische schuifdeuren werken snel en betrouwbaar, en zijn perfect voor wie op zoek is naar een efficiënte toegang zonder hindernissen. Schuifdeuren zijn ook een goed idee als nooduitgang, aangezien de breedte van de deuropening toelaat om met meerdere mensen tegelijk naar buiten te gaan. Om te voldoen aan de eisen op vlak van brandbeveiliging, kunnen schuifdeuren worden geïnstalleerd als toevoeging aan draaideuren.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details