NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Dun maar efficiënt akoestisch isoleren
Insulit Bi+ 9, de meest technische dunne onderlaag voor chape met de hoogste prestaties van de markt.

Dun maar efficiënt akoestisch isoleren

Daarnaast werd het gamma recent uitgebreid met diverse insulMass oplossingen, een zware massa met beperkte dikte voor het isoleren van bijvoorbeeld lichte wanden, vals plafond, houten vloeren en leidingen of buizen. Compacte oplossingen voor het verminderen van luchtgeluiden en bijgevolg het optimaliseren van de woonkwaliteit.

InsulWood is een dunne akoestische onderlaag voor houten vloeren in nieuwbouw en renovaties.

Al meer dan 50 jaar produceert en verdeelt het Belgische Insulco akoestische en thermische isolatiematerialen. Daarbij ligt de specialisatie op het ontwikkelen en produceren van dunne oplossingen om de akoestiek in gebouwen te verbeteren. Zowel de ontwikkeling als de productie gebeurt in de vestiging in Nijvel met eigen laboratorium waar men voortdurend op zoek gaat naar innoverende producten die uitgebreid getest worden. Dit heeft geleid tot heel wat expertise en tegelijk een uitgebreid gamma aan compacte maar efficiënte akoestische isolatiematerialen voor tal van toepassingen. “Net daarom nemen we onze adviserende rol zeer ernstig”, aldus François-Xavier Debaillie van Insulco. “Onze technische dienst is er om architecten, adviesbureaus in akoestiek en aannemers te adviseren bij zowel de keuze als de uiteindelijke uitvoering, conform de specifieke vereisten van de werf en het gewenste comfortniveau.” Geen kwaliteit zonder service: een motto dat hoog in het vaandel wordt gedragen.

Het insulit-gamma, akoestische onderlagen voor chape: voor elke werf en elk gewenst comfortniveau een aangepast product.

Vertrouwde kwaliteit met innovatieve oplossingen

Insulco onderscheidt zich door de hoogkwalitatieve dunne akoestische onderlagen, voornamelijk voor chapes maar ook voor parket, houten structuren, laminaten en LVT vloeren. Alleen al het insulit-gamma omvat zeven verschillende referenties met diverse akoestische en desgewenst meteen ook thermische onderlagen voor chape, bestemd om de overdracht van contact- en luchtgeluiden tussen verdiepingen te beperken. Daarbij wordt ook ingezet op het compacte volume, niet onbelangrijk bij een beperkte beschikbare hoogte in opbouw en bij renovaties. Betrekkelijk nieuw is onder meer de insulPano HF 35, een 2-in-1 thermisch en akoestisch isolatiepaneel dat speciaal ontwikkeld werd voor vloerverwarmingssystemen. De platen, met een formaat van 2 op 1 meter, bestaan uit een akoestisch polystyreen paneel, gelamineerd op een akoestische vilt met lage dynamische stijfheid. Het geheel is afgewerkt met een membraan met ruitpatroon dat dienst doet als gids voor de uitvoering van de verwarmingsbuizen en meteen een stabiele verankerde bevestiging mogelijk maakt. Efficiënt en praktisch.

De dunne insulMass-membranen voor het akoestisch isoleren van lichte wanden, houten vloeren of verlaagde plafonds.

Akoestisch isoleren van lichte wanden

Daarnaast pakt Insulco uit met een aanzienlijk uitgebreid insulMass-gamma dat akoestisch isoleert tegen luchtgeluiden en wordt toegepast in lichte wanden. Denk daarbij aan lichte scheidingsmuren, maar ook aan een vals plafond, houten vloeren en leidingen of buizen. De zware massa en hoge dichtheid resulteren in dunne, soepele isolerende matten met uitstekende akoestische prestaties. François-Xavier Debaillie: “Met een gewicht van 7,5 kg/m² is insulMass 7.5 de zwaarste versie binnen dit gamma. Amper 5 millimeter dik, maar dankzij de zware massa wel bijzonder performant. Bovendien laat het membraam zich gemakkelijk plaatsen. Mocht de bevestiging op moeilijke plekken een probleem vormen, dan is er insulMass 5.3 ST, de zelfklevende variant waarmee men onder meer ook kleine openingen akoestisch kan isoleren.” Voor elke akoestisch isolatie-uitdaging een oplossing: dun, performant en steeds met het nodige advies.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details