NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Durf variëren en combineren
Ook de sectionale garagepoort en deur laten zich bekleden met Deco Wall.

Durf variëren en combineren

Het is een feit: aluminium gevelbekleding laat zich graag combineren met andere gevelmaterialen. Bovendien is het mogelijk om binnen het alu gevelvlak te variëren met verschillende profielen en tinten. Zo biedt Deco Wall, het aluminium gevelsysteem van Aliplast, ook de mogelijkheid om het achtergrond- en afwerkingsprofiel in een andere kleur – desgewenst met lakgarantie van 25 jaar – te laten uitvoeren. Het resultaat: een uniek gevelbeeld waarbij individueel design centraal staat.

De gevelbekleding loopt desgewenst door voor het raam, met een semi-transparant effect.

We kennen Aliplast Aluminium Systems, opgericht anno 1984, als een gevestigde waarde op vlak van aluminium systemen, met een eigen en gecentraliseerde productie in Lokeren. Van R&D over de extrusie en het coaten tot zelfs het transport naar de verdelers in heel wat Europese landen, alles wordt binnenhuis gerealiseerd en georganiseerd. Op deze manier worden de processen gestroomlijnd en slaagt men erin de hoge en constante kwaliteit te garanderen. Bovendien kan men flexibel inspelen op specifieke wensen en – niet onbelangrijk – het totale kostenplaatje van het productieproces bewaken. 

Geslaagde combinatie van het afwerkingsprofiel in de kleur RUST-TC met een zwart achtergrondprofiel. (realisatie: Aluvano – Sint-Eloois-Winkel)

Vijf profielvarianten

Na een intensief proces van productontwikkeling breidde Aliplast het assortiment uit met de enthousiast onthaalde Deco Wall aluminium gevelbekleding. Jourik Duwez, salesmanager Belux: “We kiezen er meteen voor om vijf verschillende profielvarianten aan te bieden, met het oog op individueel design. Aliplast gaat er ook prat op mee te denken met de architect. Een afwijkende hoek? Naast de standaard hoek- en overgangsprofielen behoort ook maatwerk uit eigen atelier tot de mogelijkheden.” Wat de afwerkingsprofielen betreft – eenvoudig te bevestigen met een kliksysteem – noteren we vijf varianten. Drie daarvan hebben een breedte van 30 millimeter – met variërende diepte – en zijn onderling fraai te combineren tot een expressief en eigentijds gevelbeeld. Naast de profielen met een diepte van respectievelijk 20 en 40 millimeter is er nog het open en slanke U-profiel dat desgewenst kan worden opgevuld met verlichting. Een vierde profiel, met een breedte van 80 millimeter, leent zich op zijn beurt perfect voor grotere geveloppervlaktes met subtiel lijnenspel. Het gamma wordt vervolledigd met een horizontaal profiel, bovenaan afgeschuind voor een goede afwatering.

Een eigentijds geheel waarbij een langformaat gevelsteen zich laat combineren met verschillende varianten van het Deco Wall gevelsysteem.

Extra diepte

De profielen zijn leverbaar met diverse oppervlaktebehandelingen en een wel zeer ruime waaier aan kleuren en finishes. Op een groot deel van het Aliplast-kleurenaanbod (TC, PT, MT en T) wordt een Seaside garantie van 25 jaar aangeboden, terwijl men op alle andere lakkleuren van 15 jaar Seaside-garantie geniet. Er is een ruime keuze op zowel matte, glanzende als structuurlakken, en de optie lakanodisatie die de kwaliteiten van lak combineert met de look van geanodiseerd aluminium. Nieuw is de architecturale RUST-TC tint die de indruk wekt van verweerd cortenstaal. Deze werd bij een recent project van Aliplast-partner Aluvano gecombineerd met een zwart achtergrondprofiel, wat voor extra diepte zorgt. Ontelbare combinaties zijn mogelijk. Dit project illustreert ook hoe Deco Wall kan doorlopen voor een raam, weliswaar met een aangepast basisprofiel dat zich laat bevestigen op het raamkamer. Dit heeft niet alleen een esthetisch effect, maar komt ook de privacy ten goede. De profielen verhinderen de rechtstreekse inkijk en filteren het zonlicht. Noteer dat uiteraard ook deuren en garagepoorten met Deco Wall kunnen bekleed worden zodat alles opgaat in één strak gevelvlak. Deco Wall vond tot slot ook al zijn weg naar het interieur, waar het als accentmateriaal de link maakt tussen binnen en buiten en zo de architecturale eenheid ten goede komt.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details