NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Duurzaam design tot in het kleinste kamertje van Terhills Resort dankzij Duravit

Duurzaam design tot in het kleinste kamertje van Terhills Resort dankzij Duravit

Duravit rustte diverse verblijven en faciliteiten van Terhills Resort uit met wastafels en wc’s

Bij het ontwerp van Terhills Resort by Center Parcs, het premium vakantiepark van Center Parcs dat ongeveer een jaar geleden haar deuren opende in Dilsen-Stokkem, stonden duurzaamheid en moderne tijdloosheid hoog op de agenda. Om dat design door te trekken tot in het kleinste kamertje rekende het resort op de badkamerfabrikant Duravit. Zo werden verschillende cottages aan het water en faciliteiten uitgerust met de reeksen Starck 3 en D-Code.

Terhills Resort aan het Nationaal Park Hoge Kempen is 63 hectare groot en telt zo’n 200 medewerkers. Het groene vakantiepark is gelegen op een vroegere mijnsite die vanaf de jaren ‘90 door Center Parcs en de Limburgse Investeringsmaatschappij LRM volledig gerevitaliseerd werd. Er is een ruim assortiment aan activiteiten en in de omgeving kunnen bezoekers ook shoppen in Maasmechelen Village, relaxen in Elaisa Wellness of waterskiën in Terhills Cablepark. 

Meer dan 80 aannemers en toeleveranciers werden bij het bouwproces betrokken om het resort een geheel eigen identiteit te geven. Zo onderscheidt het zich van andere Center Parcs-parken met maar liefst 250 aan het water gelegen cottages. Luxe en een moderne uitstraling gaan er hand in hand met de natuur. De vrijstaande accommodaties zijn voorzien van een stijlvolle en kwalitatieve inrichting en zijn beschikbaar in twee luxeniveaus: VIP en Exclusive. De slaapkamers hebben elk een eigen badkamer waarvoor de hulp van Duravit werd ingeschakeld. Ook bij de Country Club, waar alle centrale faciliteiten zoals het restaurant zich bevinden, werd gekozen voor producten van Duravit. 

Tijdloos comfort

Terhills Resort wil comfort en moderne tijdloosheid uitstralen. Om dat door te trekken in het sanitair van de verblijven en de andere faciliteiten koos het resort voor Duravit. In Terhills Resort kunnen bezoekers de wastafels van de reeksen Starck 3 en D-Code terugvinden. De subtiel gereduceerde vormen van beide modellen zijn tijdloos. De wastafel van Starck 3 heeft een eenvoudige rechthoekige vorm met omlopende lijst, terwijl die van D-Code de vorm heeft van een rechthoek met afgeronde hoeken. De wastafels bieden daarnaast oplossingen voor elke badkamersituatie met de Vital- en Med-uitvoeringen voor rolstoelvriendelijke en medische toepassingen. 

Duravit Starck 3 wastafel

Daarnaast staan er in het resort ook meerdere Starck 3-toiletten. De aan de zijkant gesloten wand-wc is net als alle Duravit-wc’s voorzien van een geglazuurde en daardoor eenvoudig schoon te maken spoelrand, spoeling met 3 of 6 liter en Dualflush-functie. Dankzij hun gebruiksvriendelijk en stijlvol design, passen de Duravit-producten uit beide reeksen perfect bij het design van het volledige complex. 

Duravit Starck 3 wand-wc

Kwaliteit, zonder in te boeten op esthetiek

Louter functionele sanitaire voorzieningen volstaan al lang niet meer voor vakantiebezoekers. Een hoogwaardig en kwalitatief design speelt nu ook een essentiële rol voor de ideale ervaring. Duravit koppelt al meer dan 200 jaar een innovatief design aan de hoogste kwaliteit die de tand des tijds doorstaat met behulp van ingenieuze productieprocessen. Het achterliggende idee is dat doordacht design nooit uit de mode raakt. Om de kwaliteit van de producten te bewijzen voegt Duravit de daad bij het woord: zo biedt het een levenslange garantie op meer dan twintig van zijn keramiekreeksen. 

Frank van Ouytsel, General Manager van Terhills Resort: “We hechten enorm veel belang aan kwaliteit, zowel wat de uitgekozen materialen als onze service betreft. We willen onze bezoekers persoonlijke aandacht bieden gecombineerd met individuele ontspanning in een ongedwongen en servicegerichte omgeving en een van de mooiste plekken van België. Propere en stijlvolle sanitaire voorzieningen kunnen hierbij niet ontbreken, vandaar onze keuze voor Duravit.” 

Een met de natuur

Bijna de helft van de gesaneerde site werd herbestemd als natuurgebied. Ook in Terhills Resort zelf, goed voor een investering van meer dan 100 miljoen euro, staat duurzaamheid en ecologie centraal: de cottages zijn gemaakt van duurzame materialen, ongeveer de helft van de energie van het resort wordt opgewekt door een drijvend zonnepark en het resort draagt bij aan de verrijking van de biodiversiteit.

Duravit deelt dezelfde visie: “We hechten veel belang aan het gebruik van duurzame materialen zoals keramiek, en streven ernaar om in 2045 klimaatneutraal te zijn, zonder uitsluitend te vertrouwen op compensatie van CO2-emissies of emissiehandel”, besluit Jan Rymen, algemeen directeur Belux bij Duravit

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details