NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Duurzaamheid en design hand in hand
Deze SPC douchepanelen zijn honderd procent watervast, staan garant voor een vlotte en stofvrije installatie en zijn volledig recycleerbaar.

Duurzaamheid en design hand in hand

‘Deze designkranen blijven niet onopgemerkt in onze vernieuwde toonzaal’

Dat duurzaamheid de actuele ontwerpparameter bij uitstek is, staat buiten kijf. Ook de badkamer- en keukeninrichting doen mee. Zo weet O-Plus bijzonder design en uitstekende kwaliteit te verzoenen met duurzame troeven. We kennen O-Plus als het Belgische designlabel dat exclusief verdeeld wordt door ECK, voorbehouden voor vakspecialisten waaronder ook Desano, O-Plus verdeler van het eerste uur. 

Desano uit Stabroek vernieuwde recent de toonzaal, met prominente aanwezigheid van de sanitaire producten van O-Plus. “Op designvlak zien we bij veel merken vaak veel van hetzelfde. De nieuwste kranen van O-Plus getuigen van Italiaanse elegantie. Uitstekende kwaliteit, maar met een verfijnd design dat de trends zelfs een stapje voor lijkt te zijn”, aldus Stefan Van den Brande. Samen met zijn broer Dave staat het duo nu al negen jaar aan het roer van dit dynamische familiebedrijf, bijgestaan door ervaren medewerkers en onderaannemers. 

Een van de nieuwe en energiezuinige O-Plus-keukenkranen met ‘koude start’.

Vernieuwde toonzaal

Desano ontstond uit de bundeling van twee krachten: Dave had talloze jaren ervaring in de interieursector, broer Stefan voegde daar zijn ruime expertise in de tegelsector aan toe. Dit maakt dat het familiebedrijf zich vandaag specialiseert in totaalinrichting en maatwerk voor keuken, badkamer en bij uitbreiding ook de rest van het interieur. “We ondervinden dat de doorsnee Belgische klant toch nog vaak kiest voor een eerder tijdloze basis in de badkamer. Beige of zandkleurige tegels blijven erg in trek, net als meer neutrale meubels”, weet Stefan. “Maar wanneer je dit dan combineert met een elegante designkraan van O-Plus, bijvoorbeeld in een bijzondere kleur, krijgt het geheel toch weer dat ietsje extra.” De kraan als blikvanger, het designpuntje op de i van de badkamer. Dit kunnen de consumenten vandaag ervaren in de vernieuwde Desano-toonzaal met inspirerende boxen die inzetten op maximale beleving. De O-Plus-kranen kregen daarenboven een aparte stand met de diverse modellen en kleuren, zestien in totaal. 

Duurzame O-Plus kraan met PVD-coating in geborsteld goud.

Duurzame insteek

O-Plus staat niet alleen voor design aan een concurrentiële prijs, maar ook voor kwaliteit en duurzaamheid. Zo omvat het aanbod enkel Europese producten van fabrikanten die van duurzame productie een thema maken. De kranen zijn afkomstig uit een productiefaciliteit in Italië die zijn energie haalt uit eigen zonnepanelen, aangevuld met windenergie. De focus ligt op de ontwikkeling van roestvrijstalen producten, vaak met een PVD-coating waarvan het productieproces veel minder impact heeft op het milieu in vergelijking met de traditionele technologie. Bij PVD of ‘Physical Vapor Deposition’ wordt door middel van verdamping een dunne maar ultrasterke toplaag op het product aangebracht in een vacuüm omgeving. Nergens in de productieketen worden er vervuilende elementen geproduceerd en er ontstaat geen chemisch afval. Niet onbelangrijk: door deze PVD-coating zijn kranen ook beter bestand tegen schoonmaakmiddelen en zullen ze niet oxideren. Daarnaast komt elke kraan met een gecertificeerd waterlabel – met een schema van het waterverbruik – wat de consument toelaat om bewust te kiezen. Ecologie is uiteraard ook een thema in de keuken, onder meer de nieuwe O-Plus-keukenkranen met een waterbesparende eco-cartouche. Bovendien hebben deze kranen een ‘koude start’, zodat er niet onnodig gemengd water wordt opgestart bij het openen van de kraan met de hendel in de gangbare middenpositie. Last but not least pakt O-Plus uit met een nieuw gamma aan SPC (Stone Polymer Composite) douchepanelen van Belgische makelij. Deze recycleerbare, duurzame en stabiele plaat, voorzien van een handig Click ’N Screw-montagesysteem, bestaat uit kalksteen en pvc, bekleed met een SolidPaint-oppervlak in diverse kleuren of met stijlvolle natuursteen- en houtdecors. Bijpassende SPC profielen maken het af: stijlvol en duurzaam.   

Beleving staat centraal in de showroom van Desano.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details