NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Duurzame gevelbekleding met eindeloze mogelijkheden

Duurzame gevelbekleding met eindeloze mogelijkheden

Trespa, marktleider op het vlak van gevelbekleding, bestaat 60 jaar. De gelegenheid bij uitstek om het HPL-plaatmateriaal, en in het bijzonder de meest recente Trespa® Meteon® Lumen-gevelbekleding, extra in de kijker te zetten. Bestemd voor gevels die zich onderscheiden, zowel qua architecturale originaliteit als op vlak van duurzaamheid en kwaliteit.

Tekst: Eva Goossens   |   Beeld: Trespa

Innovatie is de hoeksteen van Trespa dat al sinds 1960 nauw samenwerkt met architecten en installateurs om bijzondere producten te ontwikkelen. Een daarvan is Trespa® Meteon®, het solide en stootvaste plaatmateriaal met een zeer gesloten en poriënvrij oppervlak dat buitengewoon goed presteert in de buitenlucht. De uitzonderlijke weersbestendigheid en kleurstabiliteit garanderen een lange levensduur. Bovendien laat het zich makkelijk reinigen en kan ook graffiti met de juiste schoonmaakmiddelen verwijderd worden. Verkrijgbaar in een ruime waaier aan kleuren en decors, waaronder Trespa® Meteon® Lumen dat architecten de mogelijk biedt om gebruik te maken van lichtreflectie als uniek ontwerpelement.

De opmerkelijke gevel van dit kantoor, de nieuwe thuisbasis van ontwerpbureau Thonik in Amsterdam, werd bekleed met Trespa® Meteon® Lumen Diffuse (Architect Arjan Van Ruyven – MXX Architecten). (Beeld: Ossip Duivenbode)

Spelen met lichtreflecties

Trespa® Meteon® Lumen is een markante collectie gevelplaten die de kleur tot leven brengt met reflecties van licht. Licht kan gereflecteerd, gebroken, versterkt of afgezwakt worden, afhankelijk van de wensen van de architect en klant. Trespa® Meteon® Lumen is verkrijgbaar in veertien kleuren en drie afwerkingen: Diffuse met een ingetogen matte look, Oblique met een gecombineerd mat- en glansoppervlak voor een verweerde en natuurlijke look en tot slot Specular dat met diepe kleuren en glans voor extra levendigheid zorgt. Samengevat: Trespa® Meteon® Lumen biedt architecten de mogelijkheid om hun ontwerpen met reflecties van licht tot leven te brengen. Telkens anders, steeds uniek.

Nemho of het Next Material House: het nieuwe R&D-centrum van onder meer Trespa.
(Beeld: info@sourbronfotografie.be)

Geventileerde gevels voor nieuwbouw en renovatie

Trespa® Meteon®-platen, waaronder ook de Lumen variant, lenen zich perfect voor geventileerde gevelsystemen, met achterliggende constructie in aluminium of hout en ruimte voor isolatie. Dankzij hun beperkte gewicht zijn de platen niet alleen geschikt voor nieuwbouw maar ook voor renovatieprojecten, zonder dat dit een aanpassing van de fundering vraagt. Het geeft een nieuwe uitstraling aan gebouwen met verbeterde energieprestaties. Wat de montage betreft, is er de keuze tussen een onzichtbare bevestiging met plaathaken of door verlijming en een geschroefde bevestiging met schroeven in dezelfde kleur als de plaat. Noteer dat alle platen verkrijgbaar zijn in een standaard of Fire Retardant of FR-uitvoering. Het complete productassortiment van Trespa® Meteon® is op verzoek leverbaar met een PEFC- of FSC-certificaat. Niet onbelangrijk bij openbare projecten die met ondersteuning van de regels van de EU voor groene aanbesteding worden gerealiseerd.

Ondersteunen en informeren

Alle producten van Trespa worden vervaardigd in het Nederlandse Weert. Zeer recent opende daar ook het spiksplinternieuwe Nemho (Next Material House), een R&D-centrum van de Broadview Holding met bedrijven waaronder Trespa maar ook Formica, Arpa, Homapal en Westag. Hier ontdek je de nieuwste toepassingen en oppervlaktetechnologieën van vandaag en morgen. Nood aan persoonlijke ondersteuning? Het Belux Trespa-projectteam adviseert architecten op maat aangaande hun project en noden. Neem zeker ook een kijkje op trespa.info, de Trespa-website met up-to-date technische documentatie voor professionals.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details