Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
InterieurProducten

Een hernieuwde liefde voor kantoorverlichting

Digitalisering, individualisering, demografische transitie, war for talents, meer thuiswerken en (meer) aandacht voor de balans werk-privé.

Modern white empty office interior with board table. 3D render.
TRILUX: “Arimo Fit LED, meer prestaties, meer veelzijdigheid, meer lichtkwaliteit.”

5 november 2020 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Al deze factoren beïnvloeden (on)rechtstreeks de huidige werkvormen en ook de kantoorindelingen. Natuurlijke materialen, veel groen, ontspanningsruimten en proactieve overlegruimtes: dat alles stelt hogere eisen aan de verlichting.

Tekst: Tom Rampelbergh | Beeld: TRILUX

Andere indelingen van kantoren vragen om nieuwe ruimteconcepten met ook bijzondere aandacht voor de verlichting. Licht wordt namelijk, en terecht, gezien als een doorslaggevende factor voor een hoge arbeidsproductiviteit en gemotiveerde werknemers. Dat weet ook de Duitse fabrikant TRILUX die met een flinke uitbreiding van haar assortiment kantoorverlichting lichtontwerpers en architecten meer creatieve vrijheid wil geven. “Het lichtkanaal Finea LED en de veelzijdige Creavo LED en Arimo Fit LED zijn stuk voor stuk armaturen die hun signatuur achterlaten in een ruimte”, horen we van TRILUX.

Een lineair systeem met een hoogwaardige afwerking.

Kwaliteit over de hele lijn

Lichtkanalen versterken en accentueren elk interieur, zowel door de plaatsing als met de lichtkwaliteit. Met Finea LED voegt TRILUX nu een flexibel en modulair systeem aan haar assortiment toe. Voorop staat de eenvoud bij het configureren wat betreft afmetingen, vormgeving, installatiewijze, lichttechniek en sensortechniek. “Een maximale vrijheid bij het plannen, want alles is mogelijk”, benadrukt Willem Dammers van TRILUX. “Gericht licht of strijklicht, Active-uitvoering met Human Centric Lighting, een hoge kleurweergave-index van CRI90 of geïntegreerde noodverlichtingscomponenten, het is allemaal mogelijk. Daarmee voldoet Finea LED aan alle denkbare voorschriften en aan de gestelde esthetische eisen. Bovendien helpt een intuïtieve online configurator lichtplanners en installateurs om de veelzijdige mogelijkheden te ontdekken en te benutten.” Dammers meldt dat Finea LED bovendien geschikt is om te linken aan het lichtmanagementsysteem LiveLink waardoor Energy Monitoring en Light Monitoring toegankelijk zijn. “Deze realtime monitoring van operationele gegevens levert belangrijke inzichten in het energieverbruik en maakt predictive maintenance mogelijk”, aldus Dammers.

Toekomstgericht

Kantooromgevingen en ledpanelen gaan nog steeds hand in hand. Toch zijn deze armaturen, die bovendien allemaal op elkaar lijken, niet de meest efficiënte en kunnen ze voor ongewenste neveneffecten zorgen. Met Creavo LED en Arimo Fit LED, de opvolger van de gekende Arimo Slim LED, zet TRILUX in op toekomstgerichte allround-oplossingen.

TRILUX: “Selecteer de gewenste armaturen uit de grote Creavo-familie en creëer een individuele oplossing voor je specifieke eisen.” (Beeld: stock.adobe.com)

“Creavo biedt een unieke vrijheid”, benadrukt Dammers. “Inbouw-, opbouw- en pendelarmaturen, gaande van een kleine vierkante inbouwoplossing tot een langwerpige pendelarmatuur, staan ter beschikking. Dertien formaten in totaal. Voeg daarbij een brede selectie aan lichttechnische mogelijkheden en modulematen en Creavo LED is de ideale oplossing voor elke verlichtingstaak in kantoren en onderwijs. Zo zorgt de intelligente tweedelige ConVision® technologie er voor dat er duidelijk minder verblinding optreedt en dat storende meervoudige schaduwen niet voorkomen. Ook Creavo LED kan gekoppeld worden aan het lichtmanagementsysteem LiveLink.”

Specifieke designelementen en de mogelijkheid de behuizingskleur en optiek te personaliseren geven aan Arimo Fit LED haar attractieve en unieke verschijningsvorm. TRILUX voorziet bovendien een ruim assortiment aan optieken, lichtstromen, montagewijzen en kleurweergave-indexen. “Arimo Fit LED kan zo elke verlichtingstaak op kantoor met gemak de baas.” Speciaal voor deze grote uitbreiding van het kantoorassortiment ontwikkelde TRILUX een interactieve digitale experience op haar website: www.trilux.com/bx/producten/ledpanel-inbouwarmaturen.    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • IB-1

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
0%