NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Een hernieuwde liefde voor kantoorverlichting
TRILUX: “Arimo Fit LED, meer prestaties, meer veelzijdigheid, meer lichtkwaliteit.”

Een hernieuwde liefde voor kantoorverlichting

Al deze factoren beïnvloeden (on)rechtstreeks de huidige werkvormen en ook de kantoorindelingen. Natuurlijke materialen, veel groen, ontspanningsruimten en proactieve overlegruimtes: dat alles stelt hogere eisen aan de verlichting.

Tekst: Tom Rampelbergh | Beeld: TRILUX

Andere indelingen van kantoren vragen om nieuwe ruimteconcepten met ook bijzondere aandacht voor de verlichting. Licht wordt namelijk, en terecht, gezien als een doorslaggevende factor voor een hoge arbeidsproductiviteit en gemotiveerde werknemers. Dat weet ook de Duitse fabrikant TRILUX die met een flinke uitbreiding van haar assortiment kantoorverlichting lichtontwerpers en architecten meer creatieve vrijheid wil geven. “Het lichtkanaal Finea LED en de veelzijdige Creavo LED en Arimo Fit LED zijn stuk voor stuk armaturen die hun signatuur achterlaten in een ruimte”, horen we van TRILUX.

Een lineair systeem met een hoogwaardige afwerking.

Kwaliteit over de hele lijn

Lichtkanalen versterken en accentueren elk interieur, zowel door de plaatsing als met de lichtkwaliteit. Met Finea LED voegt TRILUX nu een flexibel en modulair systeem aan haar assortiment toe. Voorop staat de eenvoud bij het configureren wat betreft afmetingen, vormgeving, installatiewijze, lichttechniek en sensortechniek. “Een maximale vrijheid bij het plannen, want alles is mogelijk”, benadrukt Willem Dammers van TRILUX. “Gericht licht of strijklicht, Active-uitvoering met Human Centric Lighting, een hoge kleurweergave-index van CRI90 of geïntegreerde noodverlichtingscomponenten, het is allemaal mogelijk. Daarmee voldoet Finea LED aan alle denkbare voorschriften en aan de gestelde esthetische eisen. Bovendien helpt een intuïtieve online configurator lichtplanners en installateurs om de veelzijdige mogelijkheden te ontdekken en te benutten.” Dammers meldt dat Finea LED bovendien geschikt is om te linken aan het lichtmanagementsysteem LiveLink waardoor Energy Monitoring en Light Monitoring toegankelijk zijn. “Deze realtime monitoring van operationele gegevens levert belangrijke inzichten in het energieverbruik en maakt predictive maintenance mogelijk”, aldus Dammers.

Toekomstgericht

Kantooromgevingen en ledpanelen gaan nog steeds hand in hand. Toch zijn deze armaturen, die bovendien allemaal op elkaar lijken, niet de meest efficiënte en kunnen ze voor ongewenste neveneffecten zorgen. Met Creavo LED en Arimo Fit LED, de opvolger van de gekende Arimo Slim LED, zet TRILUX in op toekomstgerichte allround-oplossingen.

TRILUX: “Selecteer de gewenste armaturen uit de grote Creavo-familie en creëer een individuele oplossing voor je specifieke eisen.” (Beeld: stock.adobe.com)

“Creavo biedt een unieke vrijheid”, benadrukt Dammers. “Inbouw-, opbouw- en pendelarmaturen, gaande van een kleine vierkante inbouwoplossing tot een langwerpige pendelarmatuur, staan ter beschikking. Dertien formaten in totaal. Voeg daarbij een brede selectie aan lichttechnische mogelijkheden en modulematen en Creavo LED is de ideale oplossing voor elke verlichtingstaak in kantoren en onderwijs. Zo zorgt de intelligente tweedelige ConVision® technologie er voor dat er duidelijk minder verblinding optreedt en dat storende meervoudige schaduwen niet voorkomen. Ook Creavo LED kan gekoppeld worden aan het lichtmanagementsysteem LiveLink.”

Specifieke designelementen en de mogelijkheid de behuizingskleur en optiek te personaliseren geven aan Arimo Fit LED haar attractieve en unieke verschijningsvorm. TRILUX voorziet bovendien een ruim assortiment aan optieken, lichtstromen, montagewijzen en kleurweergave-indexen. “Arimo Fit LED kan zo elke verlichtingstaak op kantoor met gemak de baas.” Speciaal voor deze grote uitbreiding van het kantoorassortiment ontwikkelde TRILUX een interactieve digitale experience op haar website: www.trilux.com/bx/producten/ledpanel-inbouwarmaturen.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details