NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Een juweel in de keuken

Een juweel in de keuken

Vandaag is de keuken net het epicentrum van de activiteiten geworden. Elke keuken verdient een kroonjuweel en dat is, volgens Quooker, de keukenkraan.

Tekst: Tom Rampelbergh  |   Beeld: Quooker

Functioneel en mooi. Dat zijn de twee speerpunten die de Nederlandse fabrikant Quooker aan een keukenkraan geeft. Functioneel spreekt voor zich, denk maar aan alle handelingen die je doet waarbij (een beetje) water nodig is. Handen wassen kwam de laatste maanden volop in de schijnwerpers te staan als een van de hygiënische maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Maar ook bij de bereiding van het avondmaal is water nodig. En aangezien de keuken is uitgegroeid tot het epicentrum van een woning en dus volop in de aandacht staat als er bezoek over de vloer komt, moet de keukenkraan mooi zijn. “De keukenkraan moet simpelweg alles kunnen”, klinkt het vanuit Malle, de thuisbasis van Quooker België. “En onze Quookerkraan kan dat.”

Een trendy kleur en een childproof bediening.

Handig in huis

Koud en warm water, daar denken we spontaan aan wanneer het gaat over water uit een keukenkraan. Een Quookerkraan doet meer dan dat, ze voegt er kokend water aan toe. Bovendien, voor wie de CUBE installeert, komt er gekoeld en bruisend water bij. Quooker realiseert dit zonder veel plaats in te nemen. “Een keukenkraan komt er sowieso en het reservoir voor kokend water en de CUBE nemen weinig plaats in het keukenkastje in”, legt de fabrikant uit. “In Nederland komt een op de drie nieuwe keukens met een Quookerkraan, België kent een exponentiële groei.” Een belangrijk aspect is en blijft de veiligheid in gebruik. Een Quookerkraan zorgt namelijk ook voor kokend water. “De bediening is childproof”, stelt de fabrikant ons gerust. “Een kind kan niet zomaar kokend water tappen aangezien het een combinatie van handelingen vraagt om dit te bekomen.” Wie denkt dat een Quookerkraan een energieverslinder is, heeft het mis. Quooker berekende dat het slechts vijf cent per etmaal kost om op elk moment kokend water ter beschikking te hebben.

De afwerking messing patina van deze Fusion Square kraan van Quooker verandert langzaam van kleur waardoor een unieke kraan.

Het oog wil ook wat

Een keukenkraan springt in het oog en dan willen we allemaal dat die er fantastisch uit ziet. Het designteam van Quooker zorgt voor een hele reeks verschillende designafwerkingen.
“Zo is er voor elk type keuken en voor elke smaak een passende Quookerkraan”, maakt de fabrikant zich sterk. “We houden steeds de trends in de gaten. Aangezien het ontwerp in-house gebeurt, kunnen we snel inspelen op wat komen gaat zodat we de trein niet missen.” De nieuwste afwerking in het rijtje heet messing patina. Het uiterlijk van deze kraan verandert doorheen de jaren onder invloed van de buitenlucht en de vele aanrakingen. Een messing patina Quookerkraan is dus steeds uniek.    

Voor elk type keuken en voor elke smaak is er een gepaste afwerking beschikbaar.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details