Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Interieur & DesignSanitair & Keukens

Een juweel in de keuken

De keuken heeft door de jaren heen een enorme metamorfose doorgemaakt. Vele jaren geleden werd de keuken steevast verstopt in een kamer apart, ver weg van de dagelijkse actie in de woonkamer.

Foto 4 Quooker kopiëren

16 november 2020 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Vandaag is de keuken net het epicentrum van de activiteiten geworden. Elke keuken verdient een kroonjuweel en dat is, volgens Quooker, de keukenkraan.

Tekst: Tom Rampelbergh  |   Beeld: Quooker

Functioneel en mooi. Dat zijn de twee speerpunten die de Nederlandse fabrikant Quooker aan een keukenkraan geeft. Functioneel spreekt voor zich, denk maar aan alle handelingen die je doet waarbij (een beetje) water nodig is. Handen wassen kwam de laatste maanden volop in de schijnwerpers te staan als een van de hygiënische maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Maar ook bij de bereiding van het avondmaal is water nodig. En aangezien de keuken is uitgegroeid tot het epicentrum van een woning en dus volop in de aandacht staat als er bezoek over de vloer komt, moet de keukenkraan mooi zijn. “De keukenkraan moet simpelweg alles kunnen”, klinkt het vanuit Malle, de thuisbasis van Quooker België. “En onze Quookerkraan kan dat.”

Een trendy kleur en een childproof bediening.

Handig in huis

Koud en warm water, daar denken we spontaan aan wanneer het gaat over water uit een keukenkraan. Een Quookerkraan doet meer dan dat, ze voegt er kokend water aan toe. Bovendien, voor wie de CUBE installeert, komt er gekoeld en bruisend water bij. Quooker realiseert dit zonder veel plaats in te nemen. “Een keukenkraan komt er sowieso en het reservoir voor kokend water en de CUBE nemen weinig plaats in het keukenkastje in”, legt de fabrikant uit. “In Nederland komt een op de drie nieuwe keukens met een Quookerkraan, België kent een exponentiële groei.” Een belangrijk aspect is en blijft de veiligheid in gebruik. Een Quookerkraan zorgt namelijk ook voor kokend water. “De bediening is childproof”, stelt de fabrikant ons gerust. “Een kind kan niet zomaar kokend water tappen aangezien het een combinatie van handelingen vraagt om dit te bekomen.” Wie denkt dat een Quookerkraan een energieverslinder is, heeft het mis. Quooker berekende dat het slechts vijf cent per etmaal kost om op elk moment kokend water ter beschikking te hebben.

De afwerking messing patina van deze Fusion Square kraan van Quooker verandert langzaam van kleur waardoor een unieke kraan.

Het oog wil ook wat

Een keukenkraan springt in het oog en dan willen we allemaal dat die er fantastisch uit ziet. Het designteam van Quooker zorgt voor een hele reeks verschillende designafwerkingen.
“Zo is er voor elk type keuken en voor elke smaak een passende Quookerkraan”, maakt de fabrikant zich sterk. “We houden steeds de trends in de gaten. Aangezien het ontwerp in-house gebeurt, kunnen we snel inspelen op wat komen gaat zodat we de trein niet missen.” De nieuwste afwerking in het rijtje heet messing patina. Het uiterlijk van deze kraan verandert doorheen de jaren onder invloed van de buitenlucht en de vele aanrakingen. Een messing patina Quookerkraan is dus steeds uniek.    

Voor elk type keuken en voor elke smaak is er een gepaste afwerking beschikbaar.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • IB-1

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
0%