NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Een keuken in de hoogte
De noodzakelijke keukentoestellen en -benodigdheden zijn aanwezig.

Een keuken in de hoogte

De grootste invoerder van solid surface materiaal in België, de referentie in de interieurbouwwereld, en een van de bekendste productdesigners van ons land slaan de handen in elkaar. Samen ontwikkelen ze een visueel opmerkelijke en zeer functionele keuken die meteen inspeelt op de trend dat we steeds kleiner gaan wonen.

Productontwikkelaar Axel Enthoven, exclusief invoerder van onder meer Avonite solid surface Engels Surfaces en De Maatwerker slaan de handen in elkaar. Met de gevleugelde woorden ‘ontwerp voor ons een iconisch product’ en de gekende brede inzetbaarheid en flexibiliteit van het materiaal ging Enthoven aan de slag. Het resultaat: de Kitchen Tower. Alles wat in een normale keuken aanwezig is, vinden we ook in de 80 op 80 centimeter metende keukentoren van ongeveer twee meter hoog. Bij gebruik draait deze helemaal open, na gebruik weer helemaal dicht. “Een interessante invulling die rekening houdt met de kleiner wordende leefruimtes”, benadrukt Enthoven. “De keukentoren laat zich bovendien makkelijk verhuizen. Een mooie invulling van het almaar belangrijker wordende gegeven van circulariteit en hergebruik.”

Kleiner wonen

Enthoven: “Het is een vaststaand feit dat onze woonoppervlakken almaar kleiner worden. Zeker wanneer we spreken over appartementen is het absolute noodzaak de weinige ruimte zo optimaal mogelijk te benutten. Keuken en woonkamer vormen vandaag al regelmatig één groot geheel. Maar we kunnen toch nog een stap verder gaan? Vanuit die optiek en met de sterke, gekende eigenschappen van solid surface, ontwikkelden we de Kitchen Tower. Letterlijk een torenblok van 80 op 80 centimeter en 2 meter hoog waarin we alle keukentoestellen en -benodigdheden stoppen. Een koelkast, een spoeltafel, een oven of microgolfoven, een dampkap: alle noodzakelijke toestellen zijn aanwezig en dat maakt van onze Kitchen Tower een volwaardige keuken. Alles is bereikbaar door de verschillende onderdelen open te draaien, na gebruik draai je alles simpelweg toe. Een verankering in de vloer zorgt voor de nodige veiligheid. De Kitchen Tower is praktisch en visueel aantrekkelijk. Want waarom iets ‘lelijk’ maken als het ook mooi kan?”

De Kitchen Tower draait open bij gebruik en nadien weer dicht.

Afgeronde hoeken

De Kitchen Tower staat natuurlijk vol in beeld, zeker in een wat kleiner appartement. Daarom zorgde het team van Axel Enthoven voor een mooi uiterlijk waarbij de ronde hoeken meteen opvallen. “Het geeft aan de Kitchen Tower een minder zware look”, benadrukt Enthoven. “Bovendien is het een pak veiliger, zeker wanneer er kinderen zouden rondlopen. We weten natuurlijk wel dat de Kitchen Tower meer geschikt is voor een vrijgezel of een kinderloos gezin en we zien ook wel toepassingen voor de talrijke tweede verblijven. Een enorme markt lijkt voor de Kitchen Tower weggelegd. Ook een sterke troef: het onderhoud. Heel eenvoudig. Geen poespas dankzij Avonite surfaces. De sterkte van goed design ligt namelijk bij het respecteren van de verschillende functies en daarmee een slim product of een slimme oplossing creëren.”

Feedback verzamelen

Nu de versoepeling van de coronamaatregelen weer toelaat evenementen en beurzen te organiseren, begint een nieuw verhaal voor de Kitchen Tower. Enthoven: “Na een jaar concept- en productontwikkeling tonen we nu eindelijk het resultaat, een realisatie met zeer hoog vakmanschap van Nick Van Kranenburg en zijn team bij De Maatwerker. Het is onze bedoeling nu een pak feedback te verzamelen op tal van beurzen. We beschermden het concept en creëerden vier basistypes: eentje voor luxueuze kleine appartementen, eentje voor kantoren en luxe hotelkamers, eentje voor lofts en eentje voor typische luxestudio’s. We kijken alvast uit naar de reacties.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details