NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Een nieuwe manier van denken
Greeploos, delicaat, indrukwekkend, SieMatic S2.

Een nieuwe manier van denken

De wereldwijde luxemarkt ondergaat tussen vandaag en 2026 een stevige generatiewissel. Tegen 2026 komt meer dan 60 procent van de luxemarkt immers uit de generaties Millenials en Gen Z. Zo’n verandering brengt nieuwe accenten en aandachtspunten met zich mee en dat heeft SieMatic goed begrepen. De keukenfabrikant bereidt zich nu al voor op deze shift, maar vergeet tegelijkertijd alle andere generaties niet.

De MultiMatic-rails van SieMatic kunnen ook aan de binnenzijde van de kastdeur worden bevestigd.

Om het met een huizenhoog cliché te zeggen: de klant is koning. Dat is altijd zo geweest en zal ook altijd zo blijven. “Alleen is het van levensgroot belang te beseffen dat de klant van vandaag helemaal anders leeft en denkt dan die van pakweg 50 jaar geleden”, aldus Nicole Hastinckx van SieMatic. “Het is dan ook van cruciaal belang deze andere denkwijze te identificeren en hiermee aan de slag te gaan. Daarnaast zijn ook de invloeden van andere generaties en culturen duidelijk merkbaar. Waar ook ter wereld iemand een nieuwe keuken wil, het is aan ons om zijn voorkeuren mogelijk te maken. Een Belg in New York wil misschien geen Amerikaanse keuken maar wel eentje die Amerikaanse, Belgische en misschien nog andere culturen samenbrengt.”

Geen slaande deuren of stof in kasten met het dempingsprofiel Dust Seal.

Mooi van binnen

Waar vroeger de keuken werd verstopt voor de gasten, is het vandaag de belangrijkste ruimte die we vaak als eerste tonen. Zeker nu keuken en woonkamer versmelten tot één samenhangend geheel. Het spreekt dan ook voor zich dat een keuken mooi moet zijn. “Daar stopt het niet voor de klanten van morgen”, voegt Hastinckx toe. “Schoonheid en functionaliteit staan op hetzelfde niveau en dat ook in de kasten, lades en rekken. Dat smaken verschillen, hoeven we niemand uit te leggen. Daarom dat we met onze vele materialen en keukendesigns inspelen op alle mogelijk voorkeuren. Maar met MultiMatic en de Dust Seal spelen we in op de groeiende aandacht voor de binnenkant van de keuken. MultiMatic is namelijk ons eigen ontwikkeld en gepatenteerd modulair systeem. De hangrails in de kasten, en ook aan de deuren, laten toe om horizontale leggers of accessoires heel flexibel en eenvoudig te plaatsen. De beschikbare ruimte wordt zo optimaal benut zodat zelfs flessen een uitgelezen plekje krijgen. Is een verandering qua indeling nodig, dan volstaat het de elementen in een andere positie in de rails te klikken. Het dempingsprofiel ‘Dust Seal’ laat de laden en kastdeuren dan weer zachtjes sluiten in plaats van dichtslaan met een knal en is tegelijkertijd stofwerend.”

SieMatic SLX Ceramic stapelt de designawards op.

Paradepaardje

Investeren in wat de belangrijkste ruimte van een woning heet, dat is een evidentie geworden. Maar het budget hoeft daarom niet altijd immens te zijn. Hastinckx: “Ongeacht het budget verwacht de klant wel een keuken van topkwaliteit. Hoe langer hoe meer komt ook de duurzaamheid van materialen op de voorgrond. Het hoeven daarom ook niet de ‘echte’ natuurmaterialen te zijn. Een kwalitatief hoogstand alternatief met dezelfde look-and-feel is minstens even goed. Ons paradepaardje blijft wel de SieMatic SLX die wereldwijd belangrijke awards in de wacht sleept, awards die naast het visuele aspect ook de technologie, de functionaliteit en de duurzaamheid als aandachtspunten hebben. En toch blijft onze boodschap steeds dezelfde: ongeacht het budget, bij SieMatic koopt iedereen een individuele keuken van topkwaliteit.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details