Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

NL | FR

Interieur

Een tweede leven voor gebruikte vloeren

COREtec®-HQ70
In de eigen nieuwe kantoren in Kruisem combineerde COREtec® Floors een Second Life vloer met nieuwe planken.

Tekst | COREtec® Floors

Beeld | COREtec® Floors

26 oktober 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

COREtec® Floors, de architect van de meerlaagse, watervaste rigid vloeren, is de eerste fabrikant die een terugnamedienst op poten zet om gebruikte vloeren een tweede leven te geven. Binnenkort komt er een platform waar de ‘nearly new COREtec® ’-vloeren worden aangeboden. In eerste instantie worden deze Second Life vloeren aan vzw’s en jeugdbewegingen aangeboden, maar ook particulieren kunnen hier terecht. Ophaling en reiniging met COREtec® bio-producten door een maatwerkbedrijf, bezorgen de vloer een tweede leven met nauwelijks merkbaar kleurverschil.

COREtec® Floors is de innovator in de vloerenbranche. De Soundcore® technologie zorgt voor een geluiddempend kernmateriaal dat rigiditeit garandeert zonder verlies aan buigzaamheid. Dankzij deze technologie zijn de 8 millimeter dikke planken zachter dan luxevinyltegels, de geluidsdemping is beter en het hout-kunstofcomposiet maakt een ondervloer overbodig. Door de achterzijde uit kurk en het makkelijke kliksysteem zijn COREtec®-vloeren dan weer zwevend en droog te plaatsen.

Hergebruik of recyclage?

De meerlaagse constructie uit diverse materialen vereist dermate veel energie om te kunnen worden gerecycleerd dat een circulaire oplossing aangewezen is. COREtec® Floors zag daarin net een kans om met een milieuvriendelijke oplossing te komen: inzetten op oneindig hergebruik via een nieuw businessmodel, Second Life vloeren, dat uniek is in de sector. Omdat de vloeren droog en dus demonteerbaar geplaatst worden – tot 400 vierkante meter zonder uitzettingsvoeg en in tegenstelling tot bijvoorbeeld laminaat zonder profieltjes aan deuropeningen – en bestaan uit duurzaam materiaal, is dat perfect mogelijk. 

Wie thuis een COREtec®-vloer heeft liggen en kiest voor een nieuwe COREtec®-vloer, kan bellen naar de vloerspecialist om zijn vloer gratis te komen ophalen. De klant slaat twee vliegen in één klap: hij spaart stortkosten uit en krijgt een mooie korting op de aankoop van een nieuwe COREtec®-vloer. Via het Second Life platform krijgt de oude vloer een echte tweede kans. En daardoor werkt de klant ook mee aan een meer duurzame wereld.

Second Life Vloer op de foto’s: Forest 50 LVP 806.

Geen kleurverschil met nieuwe vloerplanken

De nieuwe Second Life dienst van COREtec® Floors heeft ook een sociaal component. Voor de reiniging van de gebruikte vloerplanken schakelt de vloerspecialist namelijk een maatwerkbedrijf in. Die gebruikt speciaal ontwikkelde COREtec® bio-producten om de gedemonteerde vloeren te reinigen, die ervoor zorgen dat de gebruikte vloeren er als nieuw uitzien en er geen kleurverschil merkbaar is met dezelfde planken in de winkelrekken. 

COREtec® Floors nam de proef op de som toen het hoofdkantoor onlangs verhuisde naar een nieuw bedrijfsgebouw. De vloeren uit het vorige gebouw werden gerecupereerd en probleemloos opnieuw geïnstalleerd in combinatie met nieuwe COREtec®-vloeren. 

Levenslange garantie op residentieel gebruik

Met dit nieuwe, unieke Second Life bedrijfsmodel draagt COREtec® Floors dus bij aan de circulaire en sociale economie. Als eerste fabrikant van meerlaagse rigid vloeren maakt het van de levenslange garantie bij het residentieel gebruik geen ijl begrip.   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Freddy Fierens

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details