NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Een uniek en innovatief Belgisch dakvenster

Een uniek en innovatief Belgisch dakvenster

Het allereerste dakraam ooit werd meer dan 100 jaar geleden geïnstalleerd. Sindsdien hebben er zich veel nieuwe ontwikkelingen voorgedaan. Van een vaste koepel tot een kiepraam en van een houten ontwerp tot een PVC-model, ramen zijn sterk veranderd. Ook vandaag evolueert de sector nog steeds. Zo is het nieuwe SKY10 kantelbaar dakraam met een uniek design van Skylux een innovatief Belgisch product.

Een kanteldakraam met een uniek ontwerp

Er zijn veel verschillende dakvensters op de markt. Het Belgische SKY10 kanteldakraam van Skylux laat dankzij zijn unieke ontwerp frisse lucht binnen, weert de muggen en houdt de warmte buiten in de zomer.

Terwijl een traditioneel kantelraam om zijn as draait, werkt een kanteldakraam met kiepstanden. Via een nieuwe en vooruitstrevende scharnier, ontwikkeld door Skylux, kan het dakvenster in één eenvoudige beweging gedraaid worden tot de buitenzijde perfect verticaal aan de binnenkant staat.

Dankzij het unieke scharniersysteem creëert het dakraam een lichtkoepeleffect, waardoor een groter bruikbaar vloeroppervlak en een mooi panoramisch zicht ontstaan.

Hoge isolatie- en akoestische waarden

Het hele jaar door worden extreme warmte, koude en lawaai buitengehouden dankzij de uitstekende kwaliteit en afwerking van de beglazing.

De isolatiewaarde is een belangrijk aspect bij het kiezen van een dakvenster. Met een waarde van 1 W/m²K garandeert het Skylux dakraam een uitstekende isolatie.

Op vlak van akoestiek is het Skylux SK10 dakvenster volledig geluidsdicht. Het raam laat gemiddeld slechts 37 dB door. Ter vergelijking: een koelkast stoot ongeveer 39 dB uit. Bewoners kunnen dus zeker zijn van een goede nachtrust.

Niets wordt aan het toeval overgelaten

Een open raam is vaak een bron voor nieuwsgierige kinderen en kan leiden tot ongelukken. Het schuine Skylux dakvenster is in de gekantelde stand voorzien van kinderbeveiliging. Alvorens het raam helemaal begint te draaien, vergrendelt het. Daarnaast is het standaard voorzien van Veilig Wonen® goedgekeurde handgrepen voor maximale veiligheid.

Dankzij de vierpuntsvergrendeling in de gesloten- en ventilatiestand en het SKG-gecertificeerde inbraakwerende slot is het dakraam van het Belgische bedrijf een van de veiligste ramen op de markt.

Eenvoudig onderhoud voor meer comfort

Bij een traditioneel kiepdakraam wordt het glas aan de buitenkant op een profiel geplaatst, met als resultaat dat vuil zich ophoopt en een risico op mosvorming creëert. Bij het continue overloopsysteem daarentegen, worden regen en stof perfect afgevoerd. Bovendien biedt het unieke ontwerp en mechanisme van het SKY10 dakvenster nog een ander belangrijk voordeel: het wassen van de buitenkant van het raam is heel eenvoudig. Schoonmaken wordt (bijna) een plezier dankzij dit unieke scharniersysteem.

Klik hier voor meer informatie over het SKY10 dakvenster.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details