NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Een wind van vernieuwing

Een wind van vernieuwing

De overname van Tekna door de Blijweert Holding ligt nu twee jaar achter ons. Een periode van relatieve stilte die door de nieuwe eigenaars werd aangewend om een strategisch stappenplan uit te tekenen en al de eerste stappen te zetten.

foto-4-tekna-kopieren

“Onze tijdloze ontwerpen, vervaardigd uit robuuste en hoogstaande materialen, en de bijbehorende naadloze afwerking worden in zowel binnen- als buitenland bijzonder gesmaakt.”

 

Lokeren blijft de uitvalsbasis van Tekna, ontwerper en producent van decoratieve en functionele verlichtingsarmaturen die tot ver buiten de Belgische, zelfs de Europese grenzen hun plaats vinden. De combinatie van kwalitatieve materialen en een hoge afwerkingsgraad blijven de stokpaardjes. Met de overname in 2017 startte een nieuwe periode bij Tekna, een Tekna 2.0 als het ware. Naast de gekende Flatspot en Nautic-collectie kwam er een derde bij: Arton. “We willen blijven evolueren en onze (huidige en toekomstige) klanten prikkelen met vernieuwende, exclusieve designs”, klinkt het. Getuige van de nieuwe wind die doorheen Tekna waait is de hernieuwde deelname aan Maison&Objet in Parijs.

Vernieuwend concept stand

De nieuwe stijl van Tekna viel meteen op. “In het verleden hadden onze standen een strak en wit design”, bevestigt de fabrikant. “Vandaag vullen we deze op een andere manier in. Tekna werkt sinds jaar en dag met kwaliteitsvolle en nobele materialen en deze sterkte willen we graag doorheen al onze activiteiten laten gelden. Voor Maison&Objet werkten we samen met gerenommeerd architect Glenn Sestig en natuursteenbedrijf Van Den Weghe aan een vernieuwend concept. Het resultaat: een stand waar natuursteen, glas, messing en brons elkaar op een unieke en warme wijze versterkten. Onze producten blijven natuurlijk steeds de hoofdrolspelers, hiermee experimenteren we dan ook heel graag. In Parijs plaatsten we vooral de Arton-collectie op de voorgrond. Met de Arton-collectie richten we ons op een publiek dat houdt van opvallende, unieke designverlichting. Soms een tikkeltje excentriek, soms basic met een opvallende toets. Eén ding is zeker: deze verlichting trekt de aandacht. Hiermee overtreffen we heel wat hedendaagse ontwerpen.”

foto-1-tekna-kopieren

Maison&Objet in Parijs is en blijft een belangrijke designbeurs op de kalender van Tekna.

 

Tekna maakt het verschil door opmerkelijke vormgeving te combineren met bijzonder hoogwaardige materialen en de typische naadloze afwerking.”Dit jaar zetten we ook extra in op onze functionele Flatspot-collectie. Flatspot werd in 2009 in het leven geroepen omdat er steeds meer vraag kwam naar functionele verlichting voor binnenshuis. Tekna zag hierin een uitdaging en ontwikkelde Flatspot, een verlichtingsgamma dat bestaat uit een breed aanbod spots met unieke eigenschappen.
Gewone spots verlichten slechts één bepaalde zone. Flatspot is zo ontwikkeld dat het lichtvlak veel breder is en specifiek gericht kan worden, zonder schaduwen op de muren. Een must voor elke kunstliefhebber. Ondertussen hebben we een uitgebreid aanbod half ingebouwde en volledige ingebouwde downlighters en directionals.”

foto-3-tekna-kopieren

Showroom op de planning

Een overname twee jaar geleden, een verjongd team dat zijn schouders heeft gezet onder Tekna 2.0, een nieuwe huisstijl die doorgetrokken wordt naar alle vormen van communicatie en een derde Arton-collectie die volgt op Nautic en Flatspot. De wind van vernieuwing doorheen Tekna is duidelijk voel- en zichtbaar. Ook de showroom wordt aangepakt. “We zijn volop aan het brainstormen om onze klanten dezelfde unieke beleving te bieden in onze eigen showroom”, klinkt het in Lokeren. “Het wordt een stijlvolle combinatie van Nautic, Flatspot en Arton in een Tekna-jasje. Iedereen is welkom om, na afspraak, onze showroom te bezoeken.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details