Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Nieuws

Eenvoudige installatie, maximaal effect

De gevel is het aangezicht van de woning. Logisch dus dat je als architect hier het onderscheid wenst te maken, ook wat de materiaalkeuze betreft.

Aliplast-1—DECOWALL-DW233-PRINT

Tekst | Eva Goossens

Beeld | Aliplast

30 maart 2021 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

Aliplast Deco Wall staat voor een aluminium gevelbekleding die een uiterst makkelijke installatie combineert met een maximaal esthetisch effect. Met vijf verschillende designs, een uitgebreid kleurenaanbod en toepassingen die verder gaan dan gevelbekleding alleen, zijn de mogelijkheden legio.

We kennen Aliplast voornamelijk als de Belgische firma die in 30 jaar tijd is uitgegroeid tot een belangrijke internationale speler op het vlak van aluminium systemen. Denk daarbij aan alu ramen, deuren, veranda’s, schuifsystemen, gordijngevels en nu dus ook aluminium gevelbekleding onder de naam Deco Wall. Aliplast gaat er prat op niets uit te besteden en dus alles in eigen huis op één fysieke locatie uit te voeren. Op deze manier houden ze het kostenplaatje onder controle en kan het bedrijf een hoge kwaliteit bieden, over de hele lijn. 

Dankzij een aangepast achtergrondkader kan de gevelbekleding ook voor het raam doorlopen.

Architecturaal lijnenspel

Aliplast houdt de vinger aan de pols van de laatste trends op vlak van woningbouw. En heeft De Belgische fabrikant heeft ook oor naar de verzuchtingen van de architect die zich wenst te onderscheiden. Het antwoord is Deco Wall, een gevelbekleding met verticale of horizontale alu profielen die het architecturale lijnenspel van de woning kracht bijzetten. Jourik Duwez, Sales Manager Belux: “Met Deco Wall bieden we de mogelijkheid om een uniform, eigentijds en rustig gevelbeeld te creëren.” Het uitgekiende kliksysteem garandeert bovendien een eenvoudige montage en onzichtbare bevestiging. De gevelbekleding is opgebouwd uit een basisprofiel – met hoek-, eind- en overgangsprofielen – waarop de gekozen afwerkingsprofielen zich simpelweg laten vastklikken. Duwez: “Naast een feilloze hoekafwerking van 90 graden behoren ook afwijkende hoeken tot de mogelijkheden. Deze worden op maat gerealiseerd in eigen atelier waardoor we flexibel kunnen inspelen op specifieke wensen.” Service met een plus.

Elke variant een eigen cachet

Het gamma omhelst in totaal vijf profielvarianten met elk een eigen cachet. Daaronder noteren we vier verticale profielen – smal, breed, diep of open – en één horizontaal profiel. Dit laatste (DW233) heeft een schuine bovenkant waardoor regen eenvoudig afvloeit. De verticale profielen DW230 en DW231 hebben beide een breedte van 30 millimeter en een diepte van respectievelijk 20 en 40 millimeter. Hoe dieper, hoe meer uitgesproken de schaduw en het lijnenspel. Profiel DW232 is op zijn beurt een extra slank en open U-profiel dat bijvoorbeeld met verlichting kan worden ingevuld. Voor grotere oppervlaktes is tot slot het profiel DW240, met zijn breedte van 80 millimeter en bijgevolg subtieler lijnenspel, een aanrader. 

25 jaar Seaside lakgarantie

Uit op een bijzonder kleureneffect? De mogelijkheid bestaat om het achtergrond- en afwerkingsprofiel in een andere kleur naar keuze te laten uitvoeren. Uniek resultaat gegarandeerd. Van kleur gesproken: door de expertise van Aliplast op dit vlak zijn de mogelijkheden zo goed als onbeperkt. Ook de nieuwe architecturale roestkleur ‘RUST-TC’ van Aliplast past perfect in het plaatje. Bovendien biedt de fabrikant een lakgarantie van 25 jaar op een ruime selectie aan kleuren, zowel matte, glanzende als structuurlakken. Deze lakgarantie omvat bovendien het kwaliteitslabel Qualicoat Seaside dat garant staat voor een betere resistentie tegen onder meer zoute zeelucht en andere schadelijke omgevingsfactoren.

Waaier aan toepassingen

De toepassingen van Deco Wall zijn legio. Niet alleen de gevel maar ook deuren en garagepoorten kunnen op dezelfde manier worden bekleed. Hierdoor kunnen deze discreet opgaan in het gevelvlak. Wat meer is: men kan Deco Wall zelfs laten doorlopen voor het raam, weliswaar met een aangepast basisprofiel dat op het buitenkader van het raam bevestigd wordt. De lamellen, die in dit geval achteraan met een kliksysteem kunnen worden dichtgemaakt, filteren enigszins het licht en verhinderen rechtstreekse inkijk. Tot slot laat Deco Wall zich net zo goed toepassen in huis. Leg de link tussen binnen en buiten door ook in het interieur een wand op een identieke manier af te werken. Gebruik het als accentmateriaal om het totaalplaatje te vervolledigen.    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • IB-1

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details