NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Elegantie met praktische troeven
Forster Profile Systems introduceerde een nieuwe reeks superslanke thermisch onderbroken profielen: Unico XS. (Beeld: www.suhan-fotografie.com)

Elegantie met praktische troeven

Hoe fijner het raamprofiel, hoe eleganter het ontwerp en hoe groter de lichtinval en de transparantie. Dat is ook de architect en bouwheer niet ontgaan. Daarom wordt vandaag gekozen voor grote glaspartijen met een maximale lichtinval en een onbeperkt zicht op de omgeving. Fabrikanten, zoals Forster Profile Systems, zetten fors in op de ontwikkeling van innovatieve stalen profielen met hoogwaardige thermische kwaliteiten voor beglaasde ramen, deuren, glasdakconstructies en gevels. Zo omvat het assortiment van de Zwitserse fabrikant, in België verdeeld door Dejond (Wilrijk), de superslanke thermisch geïsoleerde profielsystemen Unico XS. Deze volledig recyclebare profielsystemen uit honderd procent staal worden gekenmerkt door een beperkte aanzichtbreedte en uitstekende isolatiewaarden.

Architecten en bouwheren maken steeds vaker gebruik van stalen elementen voor binnen- en buitentoepassingen in de meest uiteenlopende projecten. Daar speelt Dejond handig op in met de profielsystemen van het gerenommeerde merk Forster. “Het assortiment van de Zwitserse fabrikant omvat hoogwaardige stalen en roestvaststalen profielsystemen, die al dan niet thermisch onderbroken zijn, maar ook inbraak-, brand- of kogelwerend”, vertelt Luc Hermans, afdelingsverantwoordelijke Bouwsystemen bij de verdeler uit Wilrijk. “De specialisten van Forster zetten continu in op innovatie en kwaliteit. Getuige daarvan de Unico XS profielen, die opvallen bij architecten en consumenten door de beperkte afmetingen, de mooie thermische waarden en de uitstekende akoestische score.”

De profielen hebben een aanzichtbreedte van slechts 23 millimeter bij vaste ramen en 55 millimeter bij opendraaiende elementen.

Superslank profiel met uitstekende waarden

De ultraslanke Unico XS profielen zijn ideaal voor de productie van tijdloze, vaste glaswanden, maar ook enkele of dubbele deuren met een respectievelijke breedte tot 1400 of 2800 millimeter en een hoogte van maximaal 2500 millimeter. Bij vaste ramen is nog slechts een profiel van 23 millimeter zichtbaar, bij opendraaiende elementen bedraagt de aanzichtbreedte 55 millimeter. “Hoe slanker de profielen, hoe groter het glasoppervlak en dat zorgt voor een maximale lichtinval en transparantie. Deze profielsystemen sluiten dan ook perfect aan bij de hedendaagse moderne architectuur, waar een minimalistisch design centraal staat. Voor nieuwbouw, maar ook bij renovatie en restauratie van oude gebouwen”, legt de afdelingsverantwoordelijke uit. “De Unico XS kan ook uitmuntende isolatiewaarden voorleggen, zowel op thermisch als akoestisch vlak. Dubbele en driedubbele beglazing tot 60 millimeter dik zorgt voor Uw-waarden tot 0,9 W/m²K, bij vaste glaswanden is dat tot 0,8 W/m²K. Het systeem wordt ook gekenmerkt door een akoestische isolatie Rw tot 47 dB. Unico XS leent zich voor beglazing met siliconen- en rubberdichtingen, met drainage en ventilatie. Het raambeslag voor enkele en dubbele opendraaiende, draai-kiep- of kiepramen is volledig onzichtbaar. Optioneel kunnen ook elementen vervaardigd worden die voldoen aan inbraakwerendheidsklasse RC2.”

Deze profielen garanderen een maximale lichtinval en transparantie.

Knipoog naar het milieu

Bij de ontwikkeling van deze profielsystemen heeft Forster ook aan de duurzaamheid en het milieu gedacht. Unico XS bestaat immers voor honderd procent uit recyclebaar staal en inox en bevat geen milieubelastende producten.
 De oppervlaktebehandeling gebeurt door poederlakken zonder temperatuurbeperking. “Alhoewel het profiel superslank is, heeft het staal toch extreem hoge statische waarden, waardoor grote glaspartijen mogelijk zijn zonder dat de profielen extra verstevigd moeten worden”, sluit Hermans af. “Het systeem voldoet bovendien aan de Europese normen prEN 14351-1 en EN 13830 en beantwoordt dus aan de CE-markering.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details